Andreea Leta ∙ May 18, 2023 ∙ 2 min read

Angelina Jolie a anunțat astăzi printr-o postare pe contul său oficial de Instagram, că începe un proiect prin care se va ocupa de modă într-o manieră sustenabilă. Cunoscută pentru implicarea ei în chestiuni majore ce țin de mediu, actrița este hotărâtă să facă o schimbare adevărată în industria modei. 

Implicată de-a lungul timpului în numeroase campanii mondiale dedicate mediului, cum ar fi bine cunoscutul proiect Gurelain care atrage atenția asupra protejării albinelor, Angelia Jolie nu a rămas indiferentă la experiența pe care a avut-o de-a lungul anilor cu lumea modei. Prezentă la cele mai mari evenimente red carpet, la sute de gale și premiere, Jolie a fost întotdeauna admirată pentru stilul minimalist, cu un touch personal punk, care îi pune atât de bine în valoare frumusețea legendară. În plus, de câțiva ani, Jolie este aproape de fiecare dată însoțită pe covorul roșu de copiii săi, în speciale de fiice, care apelează cu încredere la garderoba mamei lor, în spiritul sustenabilității. 

Angelina Jolie

Tocmai în această idee, îngrijorată de faptul că industria modei este atât în topul celor mai poluante, cât și în cel al problemelor de etică, Angelina Jolie e hotărâtă să facă o schimbare prin intermediul celui mai nou proiect – Atelier Jolie. Aici, persoanele care în altă parte nu ar ocupa funcții înalte de creație sau în segmetul producției, vor putea să-și exprime liber ideile, care vor prinde contur cu prin stocuri de materiale vintage, care nu mai pot fi revândute sau reintroduse în colecții mari. 

Pe lângă producția 0-waste, proiectul își propune să reintegreze persone refugiate  sau categorii defavorizate, care vor lucra cot la cot cu maeștri croitoritori, având astfel posibilitatea de a se afirma prin talent și prin forța propriului meșteșug. 

Atelier Jolie are deja un cont de Instagram, unde au fost postate două fotografii și un logo. De abia așteptăm să vedem primele creații susținute de una dintre cele mai mari și active personalități ale momentului. 

instagram Angelina Jolie

Foto: hepta.ro

Related Posts

Stephan Pelger – retrospectivă în imagini 

Designerul Stephan Pelger a părăsit ieri această lume spre șocul întrgii industrii locale. Pentru a trece dincolo de…

Ce haine să ne luăm în bagajul de croazieră

O croazieră este cea mai bună ocazie să ne scoatem în evidență garderoba, care trebuie să fie formată…

Alist Desginers boutique: Materiale naturale și bijuterii fine în selecția lunii iunie 

Este oficial vară, așa că ne bucurăm să te anunțăm că selecția lunii iunie de la Alist Designers…

Romanian Creative Week: Tendințele din colecțiile designerilor prezenți la Iași 

Am fost prezenți la unul dintre cele mai frumoase și mai ample evenimente create vreodată în România, unde…

Vedetele au făcut parada modei la gala amfAR, care avut loc la Hotel du Cap-Eden-Roc

Festivalul de la Cannes vine și cu o mulțime de evenimente conexe, iar unul dintre cele mai importante…

Alege ținute în tendințele momentului și joacă-te cu combinațiile stilistice

Alege din tendințele momentului, inspirându-te din streetwear sau din universul creativ al designerilor, artiștilor și artizanilor prezenți la…

Stilul unei legende: Tribut Tina Turner în imagini

Tina Turner s-a stins din viață seara trecută, la 83 de ani, lăsând în urmă o carieră excepțională,…

Alist Designers boutique: Noria Anis, brandul dedicat eleganței atemporale 

Unul dintre cele mai îndrăgite proiecte ale noastre, care susține designerii șu producătorii locali, Alist Desginers boutique, se…

Alist Designers boutique: Les Waves – o poveste despre pasiune și libertate 

Cristiana Muceanu a lansat Les Waves în urmă cu un an, atunci când a decis să împărtășească lumii…

Wear Your Own Creative Style

Pe lângă noutățile din modă, design graphic, ilustrație, design de produs, arhitectură și design interior prezentate la cea…