Monica Cismaru ∙ April 30, 2020 ∙ 4 min read

branduri fashion romania

Îți aducem în atenție câteva branduri de fashion românești care s-au impus în peisajul autohton al modei prin imaginație, originalitate, pragmatism și prin intuiție. Le-ai putut admira creațiile și în cadrul Alist Designers Boutique, de la București Mall, iar acum îți facem din nou o trecere în revistă a câtorva dintre cele mai apreciate branduri de modă din România, care să-ți însenineze primăvara aceasta atipică.

 

Sweet Paprika

sweet paprika

Gabriela Atanasov a lansat Sweet Paprika în octombrie 2012, și spune că „a fost imaginat pentru cele care nu au uitat că au fost fetițe, care sunt domnișoare, care vor să devină doamne și care totuși rămân mai presus de orice femei“  – aceste cuvinte compun și ideea din spatele brand-ului său. Prima colecție a avut-o ca sursă de inspirație pe Audrey Hepburn și a pornit din dorința Gabrielei de-a le convinge pe femei că „pot arăta superb într-o rochie ruptă din anii ’50 și că pot să își facă treburile de femei ale secolului 21 în ea fără să se plângă de durerile unui corset“.

 

Framboise

framboise

Designerii și antreprenoarele Andreea Pârvan și Mădălina Dobre au redefinit feminitatea împletită cu pragmatismul când au creat conceptul Framboiserochii, bluze, fuste și cămăși într-o gamă cromatică veselă, cu design atipic.

 

NAIV Clothing

naiv

Diana Găvan, designerul din spatele brandului NAIV Clothing,  e adepta zicalei “Simple with a twist” în ceea ce privește creațiile ei. NAIV Clothing propune materiale fluide și diafane, naturale, precum inul, pânza topită, bumbacul. “Piesa semnătură a brandului este rochia cu volane. Este piesa principală de la care am pornit brandul NAIV Clothing, care mă reprezintă în totalitate și care este atât de ușor de purtat în orice moment al zilei, fie că vorbim despre o doamnă, care are un program zilnic foarte aglomerat, și simte nevoie să fie elegantă, dar comodă în același timp, fie că vorbim despre o young lady romantică, visătoare și boemă”, spune Diana Găvan.

 

Izabela Măndoiu

izabela mandoiu

Creațiile Izabelei Mandoiu au ca punct de plecare motivele tradiționale românești, reinterpretate într-o manieră unică.  ”Creațiile vestimentare cu motive tradiționale românești sunt atemporale, reprezintă acele item-uri cu care nu dai niciodată greș, pe care le poți stiliza cu o piesă uni, neutră, pe care să o valorifici într-un mod genial”, spune creatoarea.

 

 

BADEN 11

baden11

BADEN 11 este un brand exclusiv românesc, lansat la începutul anului 2016. „Sursa de inspirație a creațiilor semnate BADEN 11 este femeia urbană, activă, spirituală. Este vorba despre alegerea unui stil care te reprezintă și îți permite să fii tu însăți. Femeia BADEN11 este sofisticată prin simplitate și atitudine. Are un stil atemporal și versatile și alege să experimenteze. Credem cu tărie că stilul este, de fapt, o atitudine”, spune Cătălina Gheorghe, fondatoarea BADEN 11.

 

Pineberry

pineberry

Pineberry este o afacere de familie, care s-a extins încet si sigur până  ajuns un brand de referință printre iubitoarele hainelor clasice, practice și, în același timp, șic.

 

Kinga Varga

kinga varga

Designerul s-a născut în Ardeal și a moștenit din familie talentul creator. Kinga Varga propune haine realizate din cele mai rafinate materiale, precum firul de mătase, organza, cașmirul.

 

 

Ellida Toma

ELLIDA TOMA

Ellida Toma este una dintre cele mai titrate creatoare de modă din România – este doctorand în cadrul departamentului Modă – Design Vestimentar, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, a absolvit Master Strategii de Modă şi Costum și este designer vestimentar, stilist, consultant de imagine și scenograf de costume. Ellida Toma e adepta esteticii „Less is more“ și spune că materialele joacă un rol esențial în procesul său de creație. „Creez piese atemporale care, de foarte multe ori, estompează graniţa dintre feminin şi masculin. Prin colecțiile mele încerc să acopăr diferite nevoi de frumusețe, confort sau de atitudine“.

 

 

Ninina

ninina

Ninina propune haine atipice pentru copii, în culori pastelate, fără să urmeze clișee stilistice. Colecțiile Ninina cuprind piese casual și practice, pe care copiii le pot purta zi de zi. „Obiectivul și visul meu este să am un produs 100% românesc – de la materie primă și creație pănă la producție. În proporție de 90% am și reușit: materiale 100% bumbac și in, cu croiuri lejere si romantice, puțin iz vintage prin finisaje și accesorii. Iubesc simplitatea și cred în hainele pentru copii pe care și adultii ar vrea sa le poarte!“, spune Irina Neacșu, fondatorul Ninina.

 

Laura Olaru

laura olaru

Laura Olaru s-a remarcat prin colecțiile sale de accesorii din piele naturală – genți și curele și, recent, a lansat și o colecție de haine din piele naturală.

 

Related Posts

Costumele de baie care avantajează orice tip de siluetă

Costumele de baie sunt printre cele mai căutate piese în această perioadă. Dacă nu ai apucat încă să…

Stella Matina semnează o colecție vestimentară capsulă inspirată de emoțiile și farmecul Neversea

Designerul Csilla Tulodgy, cunoscută acum sub numele de Stella Matina, a acceptat provocarea Neversea și a creat o…

Trendurile verii, adaptate fiecărui semn din zodiac

Ca să-ți fie mai ușor să alegi din multitudinea de trenduri care domină moda acestei veri, am asociat…

Get the look – Dakota Johnson într-un look smart casual

Dakota Johnson este muza noastră la începutul acestei săptămâni, grație unui outfit all white purtat cu multă eleganță….

Manifest pentru strălucire

Trebuie să strălucim în fiecare zi! Așa spune campania „Manifest pentru strălucire” lansată de Splend’or și așa confirmă…

Shoes For Every Mood

Dincolo de locul în care trebuie să fii, ce dispoziție ai astăzi? Te simți energică, gata de o…

Reîmprospătați-vă stilul vestimentar de vară pe Remixshop.com

Odată cu venirea verii, a apărut și dorința de a vă reîmprospăta garderoba. Acest nou sezon vă întâmpină…

Celebrity trends: Ținutele all white

Ținutele all white reprezintă un trend pe care nu trebuie să îl ratezi vara asta. Fie că ești…

Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Zalando, una dintre principalele platforme online de fashion și lifestyle din Europa, sărbătorește lansarea în România prin intermediul…

Alist Designers boutique: Eterna fascinație a rochiei negre

Rochia neagră este una dintre piesele statement ale garderobei feminine, după cum bine știi deja. Vara acestui an…