Monica Cismaru ∙ April 30, 2020 ∙ 4 min read

branduri fashion romania

Îți aducem în atenție câteva branduri de fashion românești care s-au impus în peisajul autohton al modei prin imaginație, originalitate, pragmatism și prin intuiție. Le-ai putut admira creațiile și în cadrul Alist Designers Boutique, de la București Mall, iar acum îți facem din nou o trecere în revistă a câtorva dintre cele mai apreciate branduri de modă din România, care să-ți însenineze primăvara aceasta atipică.

 

Sweet Paprika

sweet paprika

Gabriela Atanasov a lansat Sweet Paprika în octombrie 2012, și spune că „a fost imaginat pentru cele care nu au uitat că au fost fetițe, care sunt domnișoare, care vor să devină doamne și care totuși rămân mai presus de orice femei“  – aceste cuvinte compun și ideea din spatele brand-ului său. Prima colecție a avut-o ca sursă de inspirație pe Audrey Hepburn și a pornit din dorința Gabrielei de-a le convinge pe femei că „pot arăta superb într-o rochie ruptă din anii ’50 și că pot să își facă treburile de femei ale secolului 21 în ea fără să se plângă de durerile unui corset“.

 

Framboise

framboise

Designerii și antreprenoarele Andreea Pârvan și Mădălina Dobre au redefinit feminitatea împletită cu pragmatismul când au creat conceptul Framboiserochii, bluze, fuste și cămăși într-o gamă cromatică veselă, cu design atipic.

 

NAIV Clothing

naiv

Diana Găvan, designerul din spatele brandului NAIV Clothing,  e adepta zicalei “Simple with a twist” în ceea ce privește creațiile ei. NAIV Clothing propune materiale fluide și diafane, naturale, precum inul, pânza topită, bumbacul. “Piesa semnătură a brandului este rochia cu volane. Este piesa principală de la care am pornit brandul NAIV Clothing, care mă reprezintă în totalitate și care este atât de ușor de purtat în orice moment al zilei, fie că vorbim despre o doamnă, care are un program zilnic foarte aglomerat, și simte nevoie să fie elegantă, dar comodă în același timp, fie că vorbim despre o young lady romantică, visătoare și boemă”, spune Diana Găvan.

 

Izabela Măndoiu

izabela mandoiu

Creațiile Izabelei Mandoiu au ca punct de plecare motivele tradiționale românești, reinterpretate într-o manieră unică.  ”Creațiile vestimentare cu motive tradiționale românești sunt atemporale, reprezintă acele item-uri cu care nu dai niciodată greș, pe care le poți stiliza cu o piesă uni, neutră, pe care să o valorifici într-un mod genial”, spune creatoarea.

 

 

BADEN 11

baden11

BADEN 11 este un brand exclusiv românesc, lansat la începutul anului 2016. „Sursa de inspirație a creațiilor semnate BADEN 11 este femeia urbană, activă, spirituală. Este vorba despre alegerea unui stil care te reprezintă și îți permite să fii tu însăți. Femeia BADEN11 este sofisticată prin simplitate și atitudine. Are un stil atemporal și versatile și alege să experimenteze. Credem cu tărie că stilul este, de fapt, o atitudine”, spune Cătălina Gheorghe, fondatoarea BADEN 11.

 

Pineberry

pineberry

Pineberry este o afacere de familie, care s-a extins încet si sigur până  ajuns un brand de referință printre iubitoarele hainelor clasice, practice și, în același timp, șic.

 

Kinga Varga

kinga varga

Designerul s-a născut în Ardeal și a moștenit din familie talentul creator. Kinga Varga propune haine realizate din cele mai rafinate materiale, precum firul de mătase, organza, cașmirul.

 

 

Ellida Toma

ELLIDA TOMA

Ellida Toma este una dintre cele mai titrate creatoare de modă din România – este doctorand în cadrul departamentului Modă – Design Vestimentar, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, a absolvit Master Strategii de Modă şi Costum și este designer vestimentar, stilist, consultant de imagine și scenograf de costume. Ellida Toma e adepta esteticii „Less is more“ și spune că materialele joacă un rol esențial în procesul său de creație. „Creez piese atemporale care, de foarte multe ori, estompează graniţa dintre feminin şi masculin. Prin colecțiile mele încerc să acopăr diferite nevoi de frumusețe, confort sau de atitudine“.

 

 

Ninina

ninina

Ninina propune haine atipice pentru copii, în culori pastelate, fără să urmeze clișee stilistice. Colecțiile Ninina cuprind piese casual și practice, pe care copiii le pot purta zi de zi. „Obiectivul și visul meu este să am un produs 100% românesc – de la materie primă și creație pănă la producție. În proporție de 90% am și reușit: materiale 100% bumbac și in, cu croiuri lejere si romantice, puțin iz vintage prin finisaje și accesorii. Iubesc simplitatea și cred în hainele pentru copii pe care și adultii ar vrea sa le poarte!“, spune Irina Neacșu, fondatorul Ninina.

 

Laura Olaru

laura olaru

Laura Olaru s-a remarcat prin colecțiile sale de accesorii din piele naturală – genți și curele și, recent, a lansat și o colecție de haine din piele naturală.

 

Related Posts

Cel mai frumos Crăciun e acum

Cine spune că nu îi place să primească de Crăciun cadouri sau Crăciunul, în general,– cu excepția lui…

Antreprenoriat la feminin, la prima ediție

A List Magazine a fost alături de Andreea Tudorache, Owner Beauty Connection și de Andra Pintican – fondatoarea…

Cele mai spectaculoase apariții de la British Fashion Awards 2022

O mulțime de vedete au luat parte la gala British Fashion Awards 2022, care a avut loc la…

Te așteptăm pe 17 decembrie la Crazy Christmas!

Ți-era dor de unul dintre târgurile noastre? Nu mai e mult și ne revedem la Crazy Christmas, pe…

C&A x Alist Magazine: Ne vedem la shopping în weekend!

Suntem din ce în ce mai aproape de unul dintre cele mai frumoase ale anului, așa că pregătirile…

Chanel aniversează 90 de ani de creație de bijuterii prin lansarea cărții– Chanel Haute Joaillerie

Casa de modă Chanel lansează un volum în cinstea aniversării a 90 de ani de cand Coco Chanel…

Recreează lookul momentului cu piese de la designeri români

Serialul Wednesday care poartă semnătura magnificului Tim Burton, a devenit un fenomen încă de dinainte să fie difuzat…

Style inspiration of the week: Emily Ratajkowski și mixul de registre

Pentru că sezonul rece și-a intrat cu adevărat în rol și temperaturile au scăzut considerabil, cuvintele momentului în…

Jachetele momentului: Blana artificială, opțiunea principală a marilor case 

Marile case de modă optează și anul acesta pentru înlocuirea hainelor din blană naturală cu piese stylish din…

Petrece sărbătorile de iarnă împreună cu Marks&Spencer

Sărbători de iarnă pufoase, colorate, aromate și… neapărat stilate! Sărbătorile de iarnă au mai mult farmec în haine…