5 lecții de fashion de la cele mai cunoscute personaje din serialele actuale

fashion seriale

Inspirația pentru felul în care ne îmbrăcăm nu vine numai de la influenceri și din publicațiile de specialitate, ci și din seriale. Aceste producții propun personaje puternice, memorabile, a căror personalitate este redată și prin hainele pe care le poartă, iar unele dintre ele realizează adevărate manifeste de modă. Felul în care hainele le completează profilul oferă un rezultat de impact, iar noi ne lăsăm pradă magiei lor.

De la Sex and the City încoace, serialul-cult pentru fashioniste, iată ce personaje din cele mai de succes producții de la tv sau de pe canalele de streaming au cel mai puternic impact stilistic asupra celor care le urmăresc.

Jodie Comer – Villanelle din “Killing Eve”

Joaca cu contradicțiile

fashions eriale

Sadica Villanelle din serialul multipremiat este în egală măsură asasin și fashion influencer. Ținutele ei sunt la fel de imprevizibile și de inovatoare precum este și ea. Ținuta cu cel mai mare impact este, fără îndoială, rochia voluminoasă din șifon roz, purtată cu bocanci, cu care a apărut în sezonul 1. O criminală cu sânge rece care poartă o rochie baby-doll roz este o imagine de neuitat. 

Rachel Brosnahan – Miriam “Midge” Maisel din “The Marvelous Mrs. Maisel”

Nu te teme să porți culori

fashion eriale

The Marvelous Mrs. Maisel” este un serial reușit din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce privește moda. Stilul feminin, specific anilor ’50 și ’60 este prezentat în toată splendoarea lui de exuberanta Midge Maisel. Hainele îi reflectă pe deplin spiritul curajos, mândru, dar și umorul. Midge este o explozie de culori, la propriu și la figurat, și n-ar fi deloc rău să devină contagioasă pofta ei pentru a fi în centrul atenției, chiar și prin intermediul culorilor.

Asia Kate Dillon – Taylor Mason din “Billions”

Investește într-un costum bun

fashion eriale

Personajul Taylor Mason, ca și cea care îl interpretează, este unul caracterizat de fluiditatea de gen și se identifică drept non-binar, iar costumațiile reflectă această volatilitate a sexului. Costumele neutre din punct de vedere al croiului și al stilului sunt o oglindă a ceea ce se întâmplă de fapt, în moda actuală, când granița dintre masculin și feminin devine din ce în ce mai subțire. În plus, ceea ce ne învață Taylor Mason este că aceste costume nu se mai poartă doar la birou, în sala de ședințe. Costumele îndrăznețe, în culori puternice, formează o ținută modernă, șic, specifică decadei 20.

Jennifer Aniston – Alex Levy din “The Morning Show”. Investește în haine clasice

fashion eriale

Personajul Alex Levy are un stil impecabil, clasicul mereu la modă. O putem vedea pe Alex în paltoane de lână într-un roșu aprins, camel, purtând trenciul perfect sau jacheta safari perfectă. Fashion-statement-ul ei sunt vestele, care cunosc o revenire în moda 2020.

Regina King – Angela Abar din “Watchmen

Investește într-o piesă de piele statement

fashion eriale

Serialul este unul fantastic, iar stilul Angelei este unul futurist. Stilul ei semnătură este trenciul de piele cu glugă, un manifest fashion pentru putere. Pielea ecologică este trendul numărul 1 acum în modă, la fel ca și pantalonii paper-bag purtați de personaj, cămășile bărbătești, rochiile de piele și gecile puffer.