Cum să te antrenezi acasă pentru a rămâne fit

Îți prezentăm câteva exemple de exerciții fizice pe care le poți face acasă, pe durata carantinei, pentru a rămâne într-o formă fizică armonioasă sau pentru a deschide drumul către un corp de invidiat. 

Printre lucrurile la care ne e cel mai greu să renunțăm (dar suntem nevoiți s-o facem), în afară de ieșirile în oraș cu prietenii, filmele la cinema, piesele de teatru și concertele sunt și sesiunile de la sala de sport. Pauza de exerciții fizice impusă de statul în casă poate avea urmări rapide și mai greu de înlăturat – când stăm mult în casă suntem tentați să mâncăm mai mult și să ne mișcăm mai puțin și, astfel, ne putem trezi cu povara unor kilograme în plus, pe care le vom da jos mult mai greu decât le-am acumulat. Așadar, trebuie să ne continuăm rutina de mișcare zilnică și să nu uităm că sportul, în orice forma ar fi practicat, întărește sistemul imunitar.

Și alimentația are nevoie de o atenție specială în această perioadă. Specialiștii recomandă să adoptăm o alimentație hipocalorică, de maximum 1800 de calorii pe zi.

Chiar dacă dulapul e plin de făină, de paste și de orez, nu dați iama în ele, gogoșile și clătitele mai pot aștepta. Continuați să mâncați pe cât posbil sănătos și echilibarat – iar mesele să conțină surse de proteine, de fibre și de vitamine, iar cantitatea de carbohidrați să fie limitată.

Alex Tudor, Presenter Kangoo Jumps, inventatorul programului KJ Dance, Personal Trainer și Group Trainer, cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, recomandă ca, atunci când simțim nevoia să ronțăim ceva, să avem la îndemână legume sau fructe și să facem mișcare, pentru că acest lucru ne mai taie din pofta de mâncare.

Este posibil, la un moment dat, să ne simțim prizonieri în propria noastră casă, iar asta se va reflecta cu siguranța și în alimentație… Vom avea tendința să mâncăm mai mult, să ronțaim ceva! Eu spun nu cu desavârșire, vă recomand, dacă simțiți nevoia de a mesteca ceva, să fie, de preferat, legume sau fructe (morcovi, măr). Și un aspect important: exercițiile taie pofta de mâncare! Cu cât lenevim mai mult, cu atât ne e greu să nu mâncăm ceva. Deficitul caloric este foarte important, eu recomand maximum 1800 kcal pe zi”, subliniază Alex Tudor.

De asemenea, instructorul de fitness ne oferă câteva exemple de exerciții fizice pe care le putem face cu ușurință de acasă, pentru a ne menține masa musculară într-o formă bună și pentru a compensa lipsa de mișcare din restul timpului.

În perioada aceasta am decis să vin în întâmpinarea persoanelor care stau acasă din cauza riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, dar care vor să facă mișcare. Fie că doriți să nu pierdeți masa musculară sau doriți să profitați de acest timp liber pentru a începe drumul către un corp de invidiat, urmăriți acest videoclip unde am propus o serie de exerciții pentru începători la îndemâna oricui!”

1. Squats ( genuflexiuni): 

Aceste exerciții, așa cum am arătat în clip, angajează mușchii trenului inferior (mușchii fesieri, bicepșii femurali chiar și mușchii abdominali inferiori)

2. Plank (planșă):

Angajează mușchii abdominali prin flexarea abdomenului în poziția de bază

3. Push-ups (flotări)

Angajează mușchii pectorali (ai pieptului) și, secundar, brațele și abdomenul.

De asemenea, ridicarea și așezarea în poziția fiecărui exercițiu reprezintă un exercițiu în sine!

Hai să evităm panica ce se creează în jurul nostru păstrând o minte sănătoasă într-un corp sănătos și nu uitați: sportul îmbunătățește sistemul imunitar!”

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle