Cum aplici retinolul pentru cele mai bune rezultate

Pentru că este un exfoliant puternic, retinolul trebuie introdus treptat în rutina de îngrijire a pielii. Înroșirea, uscarea și descuamarea pielii sunt minime dacă vei crește treptat toleranța pielii la retinol.

Poți folosi retinolul din orice produs, indiferent de textură, însă, cele mai bune rezultate le obții dacă alegi:

  • o formulă cremoasă bogată pentru tenul uscat;
  • o formulă tip loțiune pentru tenul normal și mixt
  • o formulă tip serum sau gel pentru tenul gras.

Reguli de care trebuie să ții cont:

  1. Cantitatea corectă

Începe prin a-l folosi o dată sau de două ori pe săptămână. Aplică doar seara, o cantitate de cremă cu retinol de dimensiunea unui bob de mazăre, pe pielea curată și uscată, evitând zona ochilor. Pentru cele mai bune rezultate, așteaptă 30 de minute înainte de a aplica alte produse.

  1. Doar un exfoliant

Când folosești un retinoid, fie că este retinol sau alt tip, renunță la alți exfolianți. Retinolul are efect exfoliant intens și nu trebuie amplificat de efectul exfoliant al altor produse.

  1. Crema cu SPF, obligatorie

Folosește întotdeauna cremă cu SPF. Retinoizii accelerează reînnoirea celulară, subțiind temporar pielea și crescând fotosensibilitatea pielii. Aplică zilnic cremă cu protecție solară. În caz contrar, pe piele vor apărea pete, rezultatul obținut fiind opus întineririi.

  1. Eficiența

Dacă în cazul acidului hialuronic nu este o valoare de care să ții cont, în cazul retinolului, este important să știi cum să îl alegi. Eficiența produsului este dată de tipul de retinoid, de concentrație și de formula de aplicare. În general, atunci când folosești retinol, începe cu o concentrație de 0,1 și 0,2%, crescând treptat până la o concentrație de 1%.

Produse de îngrijire a tenului pe bază de retinol

Cremă antirid de noapte Age Specialist 45+, L’Oréal Paris, 35 lei

Crema de noapte antirid Age Specialist 45+ se adresează nevoilor antirid ale pielii pentru femeile de peste 45 de ani. Ridurile devin treptat mai vizibile, pielea își pierde din fermitate. Formula conține ingredienți activi RETINO-PEPTIDELE, un complex puternic care stimulează procesul de regenerare a celulelor din interiorul stratului epidermic. Pielea se simte mai hrănită și mai confortabilă, iar procesul de regenerare este îmbunătățit. Ridurile sunt reduse, iar pielea este mai netedă, revigorată și suplă.

Smart Night Clinical MD Multi-dimensional Repair Treatment-Retinol, Clinique, 435 lei

Tratamentul facial reparator de noapte stimulează procesul anti-îmbătrânire cu puterea multidimensională a retinolului și îmbunătățește nivelul de hidratare. Tenul va arăta mai uniform, strălucitor, iar aspectul porilor va fi minimizat. Ingrediente cheie: retinol, un ingredient anti-îmbătrânire puternic și eficient, unt de semințe de mango, extract de germeni de grâu și orz, ulei de semințe de cafea, squalane și vitamina E.

Ser Retinol Anti Ageing Anti-Ageing Booster, Super Facialist, 100 lei

Boosterul anti-îmbătrânire are o combinație de 0,3% retinol pur, vitamina E și ulei de migdale care hrănesc pielea și reduc semnele îmbătrânirii.

Foto: PR, douglas.ro, pexels.