Alina Burlacu ∙ February 1, 2022 ∙ 4 min read

Modul în care avem grijă de aspectul și sănătatea pielii noastre devine vizibil nu doar peste noapte, ci mai ales după 30 de ani. O îngrijire corectă și un plus adăugat la timpul potrivit fac minuni pentru pielea noastră! Așa putem câștiga chiar și 10 ani de tinerețe!

Sănătatea pielii depinde foarte mult de stilul de viață pe care îl avem. Sunt importante toate orele de somn odihnitor, dieta aleasă, timpul pe care îl petrecem la soare și toate alegerile pe care le facem și care aduc plusuri sau minusuri pentru organism și pentru piele. De exemplu, obiceiul fumatului adaugă, în afară de aspectul tern, lipsit de fermitate și luminozitate, o îmbătrânire prematură a pielii, deci riduri și pete. Același lucru se întâmplă dacă stăm la soare, fără protecție solară aplicată corect și reaplicată la intervale regulate.

Din păcate, după 25 de ani, scad producția de colagen, de elastină și de acid hialuronic din piele, drept urmare elasticitatea, flexibilitatea, hidratarea pielii se reduc treptat. Vitalitatea pielii se pierde, aceasta fiind înlocuită de un ten obosit, fără volum, fără strălucire.

Integrarea în rutina zilnică a unui ritual potrivit nevoilor tenului este esențială! Chiar dacă alegem hrana corectă, bogată în uleiuri bune și în antioxidanți, chiar dacă stilul nostru de viață, în general, este unul de nota 10, ceasul ticăie și radicalii liberi obosesc pielea și din interior.

Soluții eficiente

Din fericire, există soluții geniale, create de echipe de profesioniști care își dedică viața căutării soluțiilor pielii tinere. Ceea ce trebuie înțeles este că nu trebuie să ne rezumăm la a folosi un singur produs. Oricât de performant ar fi, acesta nu poate da cele mai bune rezultate de unul singur. Vorbeam anterior despre hrană și despre importanța antioxidanților. Ei bine, ca să fac o paralelă, știm cât de important este mărul pentru organism, cu toate acestea nu poate fi singura noastră hrană. Și în cazul îngrijirii pielii, dacă ne dorim cele mai bune rezultate, trebuie să facem alegeri înțelepte.

Așa ajungem la cel de-al doilea aspect extrem de importrant: alegerea și folosirea zilnică a produselor dermatocosmetice adecvate fiecărui tip de ten. O rutină adecvată tipului de ten și vârstei trebuie neapărat să includă: curățarea tenului, dar și îngrijirea specifică problemelor tenului. De exemplu, dacă avem riduri, ingredientele care se adresează acestei probleme trebuie să fie și ele incluse în rutina zilnică.

Plusul necesar

Chiar dacă facem alegerile corecte, odată cu înaintarea în vârstă, pielea pierde din capacitatea de a menține hidratarea și volumul. Corpul produce din ce în ce mai puțin acid hialuronic și de mai slabă calitate. De aceea, trebuie să îi oferim un plus de îngrijire. Ritualul de îngrijire de la 20 de ani este diferit de cel de la 30 de ani, de exemplu. Ce propun? Un serum concentrat, care să completeze rutina zilnică și să ajute pielea să își mențină mai mult timp aspectul întinerit. Vichy LiftActiv Supreme HA Epidermic Filler reface pierderea zilnică de acid hialuronic de la nivelul piellii. Aplicat de două ori pe zi, acest serum anti-îmbătrânire dedicat ridurilor și pierderii fermității pielii este potrivit pentru față și zona ochilor.

De ce să adăugăm un serum?

Cu alte cuvinte: care este diferența dintre crema de zi și serumurile sau fiolele tratament? Adăugarea unui serum în rutina zilnică nu înseamnă eliminarea cremei de față. Dimpotrivă, grație consistenței, a texturii foarte fine, a concentrației mai mari în ingrediente active și, în final, a eficacității sporite, serumul dublează acțiunea cremei de față, care, după cum spuneam, poate avea o acțiune diferită, nu doar cu rol în hidratarea și menținerea echilibrului hidrolipidic al pielii. Vichy LiftActiv Supreme HA Epidermic Filler are o formulă concentrată cu eficacitate progresivă. Cu 1,5% Acid Hialuronic pur, Vitamina Cg, Peptide, Apă Vulcanică Vichy, LiftActiv Supreme HA Epidermic Filler Eficacitate progresivă demonstrată clinic: în 2 săptămâni: minus 14% riduri și minus 19% linii fine; în 6 săptămâni: minus 47% riduri și minus 60% linii fine (Scor clinic, 53 de femei).

Folosim și cremă, dar și serumuri sau fiole?

Desigur! După curățarea pielii, aplicarea serumului și a cremei este obligatorie dacă vrei ca rezultatele finale să fie cele mai bune. Ca în orice echipă, contează munca fiecăruia. În timp ce acidul hialuronic menține pielea hidratată, cu aspect fresh și volum, alte ingrediente, incluse în crema de zi, completează nevoile pielii până al cele mai mici detalii. De exemplu, tenul mixt, care are nevoie de un pic de control al sebumului, se va bucura de ingredientele matifiante din crema inclusă în ritualul zilnic de îngrijire. Pe de altă parte, în lipsa hidratării și a acidului hialuronic, tenul mixt și gras va produce mai mult sebum, iar crema matifiantă nu va fi suficientă pentru un aspect luminos, mat, sănătos. (P)

Foto: PR.

Related Posts

Cate Blanchett: 3 secrete ale tenului luminos

Cate Blanchett strălucește la fiecare apariție pe covorul roșu. Iar asta ne-a făcut curioase în legătură cu secretele…

Pleasing, Harry Styles și Marco Ribeiro, la Săptămâna Modei de la Paris

Pleasing, brandul de frumusețe creat de Harry Styles, a lansat primele produse de machiaj, în colaborare cu designerul…

Soluții pentru îngrijirea pielii sensibile

Confortul urban implică un risc pe care e posibil să îl fi ignorat până acum: poluarea din case,…

6 terapii pentru joburi sedentare

Persoanele care au joburi sedentare sau care stau prea mult în picioare și au prea puține momente de…

5 motive să aplici baza pentru manichiură

Culoarea este importantă, dar primul strat, cel de bază, este absolut necesar dacă vrei o manichiură rezistentă și…

Echilibru în îngrijirea pielii: 12 produse esențiale

Înconjurate de tentații sau aglomerate de prea multe sarcini de îndeplinit, reușim, cu greu, să menținem un echilibru…

Pe plajele internaționale: to bronze or NOT to bronze?

Chiar dacă la noi vara s-a sfârșit, plajele internaționale ne așteaptă. Cu atât de multă libertate de mișcare…

Păr frumos, încredere deplină

Felul în care arată podoaba noastră capilară influențează profund modul în care ne percepem, indiferent de vârstă. Există…

Grooming time: 10  produse pentru îngrijirea masculină

Grooming time? Rezistă eroic în zilele de muncă și energizează-te cu cele mai eficiente cosmetice pentru îngrijirea cotidiană….

Dialog DESCHIS despre „INTERZIS”

Patru influenceri din social media au acceptat provocarea de a vorbi deschis despre încălcarea regulilor și despre cum…