Alina Burlacu ∙ July 10, 2024 ∙ 3 min read

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât să fie obligatorie aplicarea și reaplicarea produselor cu factor de protecție solară.

Folosirea produselor cu protecție solară, fie că au texturi cremoase, fie că sunt pudră, este esențială pe tot parcursul anului. Dar, pe măsură ce zilele sunt mai fierbinți și petrecem mai mult timp afară, vedem și efectele razelor asupra pielii. Cel mai vizibil efect este arsura pielii, însă acesta nu este și cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla.

Când vine vorba de protecția solară, există adesea confuzii cu privire la aspecte importante precum: care ar fi cea mai bună formulă, cât de des și ce cantitate ar trebui aplicată și chiar dacă ajută să folosește produse cu SPF.

4 greșeli pe care nu știai că le faci constant:

NU alegi produsul cu SPF în funcție de spectrul de protecție

Când achiziționezi un produs de protecție solară, nu este relevantă doar cifra menționată pe ambalaj. Pentru a proteja pielea atât împotriva luminii UVA, cât și împotriva razelor UVB, spectrul SPF trebuie să fie cât mai larg. Ce înseamnă acest lucru: pe ambalaj trebuie să găsești mențiunea protecție UVB și UVA, deoarece ambele provoacă daune pielii. În rutina zilnică de îngrijire a pielii, trebuie să incluzi filtre care blochează razele UVA zilnice, prezente pe tot parcursul anului. Ține cont de faptul că acestea trec prin sticlă și reprezintă 95 la sută din razele UV care ajung pe pământ.

Dacă nu știai, UVB este lumina UV responsabilă pentru arsura pielii, de aceea ne atrage atenția mai mult. Însă este foarte important să alegi SPF care protejează și împotriva UVA. Efectele UVA asupra pielii: linii fine, pigmentare, textură neuniformă a pielii, pori măriți, îngroșarea pielii și pierderea de colagen. Iar acestea sunt efecte care se acumulează de-a lungul anilor.

NU alegi tipul potrivit de protecție solară

Dacă ai pielea sensibilă sau predispusă la roșeață, dacă ai rozacee sau orice fel de eczemă facială, în general, o protecție solară minerală oferă o experiență mai blândă. Același tip de protecție este recomandat și după proceduri precum laserul sau peelingul și de fiecare dată când bariera pielii este afectată.

Atunci când pielea este sănătoasă, cea mai bună protecție pe care o poți obține, conform specialiștilor, este de la un hibrid: cu filtre fizice și chimice.

NU aplici suficientă cantitate de produs SPF

E important este să aplici formula cu generozitate pe piele: un sfert de linguriță sau 1,25 ml este cantitatea corectă atât pentru față, cât și pentru gât și decolteu.Și la fel de important este ca stratul să fie aplicat uniform, pentru a obține protecția de care ai nevoie.

NU reaplici suficient de des

Aplicarea unui produs cu SPF dimineața, pe pielea curățată și hidratată este un prim pas corect, însă, chiar și după două ore, pielea trece deja prin transformări majore. În tot acest timp, ea produce sebum, transpiră, șterge aspectul uniform al produsului de protecție solară. De aceea, reaplicarea este obligatorie. Cea mai simplă variantă este retușul cu o pudră cu SPF, dacă ești în oraș. la plajă sau la mare, reaplică un produs cremă și ține cont de faptul că intrările repetate în apă șterg și mai repede produsul de pe piele.

Foto: pexels.com

Related Posts

Îngrijirea tenului la 40 de ani: 10 sfaturi pentru o piele sănătoasă și luminoasă

Dacă observi că tenul tău începe să aibă un aspect tern, ușor neuniform, cu linii fine și riduri…

Tipsuri pentru o piele mereu tânără

Ești mereu în căutarea celor mai bune rutine și produse care să oprească îmbătrânirea? Te înțelegem extrem de…

7 parfumuri revitalizante, care atrag energia pozitivă

Pe aceste călduri copleșitoare, e important să ne alegem un parfum revigorant, care să ne dea senzația de…

George Soare, sfaturi despre cum să ai un look perfect la festival

Când vine vorba de festivaluri, ideea de libertate și creativitate domină peisajul estetic. Festivalurile sunt ocazii perfecte pentru…

HOT this summer: Island Girl Make-up

Cel mai folosit produs de make-up, din ultimii ani, blush-ul are încă un moment special, vara asta, în…

Styling tips: cum să obții un efect de lifting cu o coafură anume

În anii ’90, Madonna a dat startul unui trend cu coafura-semnătură a turneului Blonde Ambition: „coada de cal”…

6 soluții pentru îngrijirea tenului gras în caniculă

Ai tenul gras și lucios iar asta te face să nu mai vrei să aplici nimic pe piele?…

Cum ne menținem tenul frumos pe timpul verii

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și…

Top 10 mituri despre îngrijirea pielii

Ce mituri despre îngrijirea pielii și machiaj ai vrea să afli dacă sunt adevărate sau nu? Verifică-ți curiozitatea…

Pharell Williams își lansează primul parfum -elixir – LVERS, alături de Luis Vuitton

Cântărețul și compozitorul Pharrell Williams, dar și directorul de creație al Louis Vuitton Homme, își lansează primul său…