Alina Burlacu ∙ July 10, 2024 ∙ 3 min read

În plin sezon de vară, oricare ar fi planurile tale, sigur petreci destul timp în aer liber cât să fie obligatorie aplicarea și reaplicarea produselor cu factor de protecție solară.

Folosirea produselor cu protecție solară, fie că au texturi cremoase, fie că sunt pudră, este esențială pe tot parcursul anului. Dar, pe măsură ce zilele sunt mai fierbinți și petrecem mai mult timp afară, vedem și efectele razelor asupra pielii. Cel mai vizibil efect este arsura pielii, însă acesta nu este și cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla.

Când vine vorba de protecția solară, există adesea confuzii cu privire la aspecte importante precum: care ar fi cea mai bună formulă, cât de des și ce cantitate ar trebui aplicată și chiar dacă ajută să folosește produse cu SPF.

4 greșeli pe care nu știai că le faci constant:

NU alegi produsul cu SPF în funcție de spectrul de protecție

Când achiziționezi un produs de protecție solară, nu este relevantă doar cifra menționată pe ambalaj. Pentru a proteja pielea atât împotriva luminii UVA, cât și împotriva razelor UVB, spectrul SPF trebuie să fie cât mai larg. Ce înseamnă acest lucru: pe ambalaj trebuie să găsești mențiunea protecție UVB și UVA, deoarece ambele provoacă daune pielii. În rutina zilnică de îngrijire a pielii, trebuie să incluzi filtre care blochează razele UVA zilnice, prezente pe tot parcursul anului. Ține cont de faptul că acestea trec prin sticlă și reprezintă 95 la sută din razele UV care ajung pe pământ.

Dacă nu știai, UVB este lumina UV responsabilă pentru arsura pielii, de aceea ne atrage atenția mai mult. Însă este foarte important să alegi SPF care protejează și împotriva UVA. Efectele UVA asupra pielii: linii fine, pigmentare, textură neuniformă a pielii, pori măriți, îngroșarea pielii și pierderea de colagen. Iar acestea sunt efecte care se acumulează de-a lungul anilor.

NU alegi tipul potrivit de protecție solară

Dacă ai pielea sensibilă sau predispusă la roșeață, dacă ai rozacee sau orice fel de eczemă facială, în general, o protecție solară minerală oferă o experiență mai blândă. Același tip de protecție este recomandat și după proceduri precum laserul sau peelingul și de fiecare dată când bariera pielii este afectată.

Atunci când pielea este sănătoasă, cea mai bună protecție pe care o poți obține, conform specialiștilor, este de la un hibrid: cu filtre fizice și chimice.

NU aplici suficientă cantitate de produs SPF

E important este să aplici formula cu generozitate pe piele: un sfert de linguriță sau 1,25 ml este cantitatea corectă atât pentru față, cât și pentru gât și decolteu.Și la fel de important este ca stratul să fie aplicat uniform, pentru a obține protecția de care ai nevoie.

NU reaplici suficient de des

Aplicarea unui produs cu SPF dimineața, pe pielea curățată și hidratată este un prim pas corect, însă, chiar și după două ore, pielea trece deja prin transformări majore. În tot acest timp, ea produce sebum, transpiră, șterge aspectul uniform al produsului de protecție solară. De aceea, reaplicarea este obligatorie. Cea mai simplă variantă este retușul cu o pudră cu SPF, dacă ești în oraș. la plajă sau la mare, reaplică un produs cremă și ține cont de faptul că intrările repetate în apă șterg și mai repede produsul de pe piele.

Foto: pexels.com

Related Posts

5 terapii de toamnă pentru o stare de bine

Păstrează-ți zâmbetul, energia, sănătatea și buna dispoziție și în acest sezon de toamnă! Alege să faci acum transformările…

Trenduri din social media, periculoase pentru piele

Social media influențează puternic rutina de îngrijire a pielii a tinerilor, dar unele trenduri promovate intens pot fi…

Blondă, brunetă sau roșcată? Top 9 cele mai frumoase celebrități, inspirație pentru culoarea perfectă

Alegerea celor mai frumoase brunete, blonde și roșcate din lume, deși este subiectivă, poate să te ajute să…

Victoria Beckham, aniversare acasă la Anastasia Soare

Victoria Beckham aniversează cinci ani de când și-a lansat linia de cosmetice Victoria Beckham Beauty, care conține make-up,…

Pielea ta se înroșește ușor? Află acum ce soluții ai!

Atunci când pielea ta se înroșește ușor este esențial să știi ce să eviți și ce să adaugi…

Parfumurile preferate ale celebrităților- De la Beyoncé, la Adele, Rihanna și Taylor Swift

Bineînțeles că suntem intrigați de alegerile parfumate ale celebrităților – alegerea unei anumite arome poate spune multe despre…

Messi și-a lansat parfumul omonim

Fotbalistul Leo Messi a lansat parfumul Messi Eau de Parfum, în SUA și Puerto Rico, precum și online….

15 sfaturi despre primer, produsul cheie al machiajului

Care este produsul cosmetic care face diferența între un machiaj impecabil și unul care lasă imperfecțiunile la vedere…

Bunăstare mentală- 7 parfumuri care ne induc starea de fericire

Mirosurile ne influențează profund starea- aromele ne pot crește încrederea în sine, pot ajuta la o concentrare mai…

Cearcănele adânci ne fac să părem mai bătrâni. De ce apar și cum le putem trata!

Cearcănele întunecate și adâncite reprezintă o problemă estetică frecventă, care afectează atât bărbații, cât și femeile, indiferent de…