Pregătește casa cu arome de Sărbătoare! Pentru prăjiturile specifice, folosește talentul sau fă o comandă, iar pentru ambient, alege lumânările parfumate! Avem 10 sugestii minunate, perfecte pentru sezonul bucuriei. Găsești tot aici și câteva trucuri despre cum să alegi și să amplifici esențele preferate.

Spiritul Crăciunului sau spirit practic?

Când alegi lumânarea parfumată, gândește-te la ce îți dorești să simți în jurul tău, indiferent dacă este Crăciun sau nu. Până la urmă, în Emisfera Sudică, Sărbătorile de Iarnă se fac în costume de baie, la 40 de grade Celsius. Dacă vrei să te încarci de energie, alege esențe citrice, precum portocale, neroli sau bergamotă. Ai nevoie să creezi o atmosferă mai liniștită? Lumânările parfumate cu lavandă, vanilie sau mușețel sunt perfecte!

Lumânare parfumată Yankee Candle All is Bright, 127 lei

Lumânare parfumată Ashleigh & Burwood Scented Candle Attention to De Tail Christmas Spice, 253 lei

Lumânare parfumată CUP&CANDLE Lumânarea #acasă, 120 lei (cupcandle.ro)

Arome de Sărbătoare

Dacă vrei să te înconjoare esențele de Sărbătoare, aromele de scorțișoară, anason, turtă dulce sau măr copt se pliază cel mai bine pe colinde și pe casa împodobită de Crăciun. Pe de altă parte, dacă pentru tine, Sărbătorile înseamnă ger năprasnic și zăpadă care scârțâie sub ghete, atunci mirosul de conifere este cel căutat.

Fiecare încăpere, o călătorie

Dacă stai în aceeași cameră cu lumânarea aprinsă, după 15 minute, este posibil să nu mai simți parfumul care te înconjoară. Nu e vina ta, nici a lumânării, pur și simplu nasul se obișnuiește cu mirosul și creierul crede că a dispărut. Desensibilizarea s-ar putea să te facă să crezi că e timpul să aprinzi încă o lumânare, dar, pentru cineva abia intrat în încăpere, intensitatea ar putea fi chiar deranjantă. Ce poți să faci ca să te bucuri de un parfum plăcut? Ai putea să ieși o vreme din cameră sau să folosești esențe diferite, în încăperi diferite, astfel, creierul și receptorii vor fi încântați de călătorie.

Lumânare parfumată Bon Parfumeur 01 Basil Fig Leaf Mint, 180 lei

Lumânare parfumată Jo Malone Orange Bitters Travel Candle, 149 lei

Lumânări parfumate Douglas 3 Mini Scented Candles Gift Set, 53 lei (douglas.ro)

Mix&match

Alege mai multe esențe, dar nu le pune la întâmplare pentru că orice miros transmite, că vrem sau nu, un mesaj. Chiar dacă ești fanul mirosului de pin, acesta nu ar fi tocmai potrivit pentru bucătărie. De altfel, rareori bucătăria trebuie parfumată, mai ales că nimic nu se compară cu aromele unui cozonac proaspăt sau ale unui vin fiert cu scorțișoară. Eventual, dacă stai puțin printre listele de cooking, alege lumânări cu miros de lămâie, mere sau vanilie.

În living se stă mult, așa că mirosul trebuie să fie unul foarte prietenos. De exemplu, ai putea alege esențele de lemn de santal.

Dormitorul este locul intimității și al confortului, aici poate dicta strict gustul personal. Dacă vrei să dormi, e treaba ta, doar să știi că lavanda te ajută cel mai mult.

Price tag

Înainte să te grăbești să prinzi o superofertă, gândește-te că tot ce arde se respiră ulterior. Alege un produs de calitate (și puțin mai scump). Unele arome sunt 100% chimice, plus o ceară și un fitil nu chiar prietenoase.

Și pentru parfum, și pentru decor

Cel mai ușor de integrat în decor, sunt lumânările în sticlă neagră, albă sau transparentă ori chihlimbar. Tot acestea sunt, de altfel, varianta ideală dacă vrei să le oferi cadou pentru că sunt moderne, neutre, minimaliste. Pe de altă parte, ambalajele pot fi la fel de amuzante și inventive ca și ținutele: cu cât mai colorate și vesele, cu atât mai interesante!

Lumânare parfumată Voluspa Candle Jar Forbidden Fig, 215 lei

Lumânare parfumată Aqua di Parma Buongiorno Candle, 313 lei

Lumânare parfumată Reia Apple Candy, 63 lei

Lumânare parfumată Yankee Candle Snow in Love, 59 lei

Flacăra perfectă

În sfârșit, ca să te bucuri de esențele preferate în cea mai bună formă a lor, este foarte important să scurtezi fitilul înainte de fiecare ardere. Îl poți scurta foarte ușor cu o forfecuță de unghii. Ideea e că un fitil lung va da o flacără întunecată, plină de fum și funingine. Dacă o lași să ardă mai mult de 4 ore, oferă-i o pauză pentru răcire și taie din nou fitilul ars.

Foto: pexels.com, PR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts