Alina Burlacu ∙ February 22, 2022 ∙ 4 min read

Pregătirile pentru Dragobete au intrat pe ultima sută de metri, iar dacă vrei o manichiură impecabilă, deosebită și care să se usuce rapid, îți spunem acum câteva trucuri de la specialiști. Desigur, tragem cu ochiul și la modelele din Instagram cu care să îți arăți iubirea.

Stilul clasic nu se demodează niciodată, dar dacă vrei să îi dai o notă personală, câteva tipsuri vor ajuta manichiura să rămână intactă mult timp după finisare. Începem cu 4 straturi succesive, continuăm cu 5 idei de manichiuri de Dragobete și încheiem cu 6 soluții pentru uscarea rapidă a lacului de unghii.

4 straturi succesive

Chiar dacă pare o cifră cam mare, o manichiură rezistă mai bine în straturi foarte subțiri, fine, dar multiple. Pentru o manichiură impecabilă, trebuie să aplici mai multe straturi și tipuri de produse și lacuri de unghii: bază, lac de unghii în două straturi, top. Teoretic, asta înseamnă un timp mai mare de uscare. Ce poți să faci atunci când te grăbești, dar nu vrei să renunți la rezistență? Venim imediat cu câteva sfaturi care te vor ajuta să usuci manichiura în timp record, dar mai întâi hai să vezi câteva idei de manichiură cu multă iubire.

5 idei de manichiuri de Dragobete

6 soluții pentru uscarea rapidă a lacului de unghii

Cine ar putea ști mai bine trucurile pentru uscarea rapidă? Specialiștii în manichiură. Diana Marandiuc, Education Manager OPI România, oferă câteva sfaturi pentru a fi gata la timp.

O nuanță potrivită

Unele nuanțe se usucă mai repede decât altele. Poate ai observat că uneori nu trebuia să aștepți atât de mult pentru ca manichiura să fie complet uscată. Nu era un accident și nici brandul nu avea vreo contribuție, ci culoarea! „Culorile deschise se usucă mai repede decât nuanțele închise”, spune Diana Marandiuc, Education Manager OPI România. În categoria uscare rapidă intră și lacurile de unghii cu textură metalizată.

Picături pentru uscare rapidă

Știai că există picături pentru uscare rapidă? Chiar fac o treabă bună și nu pătează manichiura. Iată cum le folosești: trebuie să aplici una-două picături pe fiecare unghie și să aștepți 3-5 minute pentru ca oja să rămână perfectă și apoi îți poți continua treburile fără griji.

Cu un uscător de păr

Așa cum usucă părul, la fel de bine o va face și cu unghiile. Trebuie doar să-l setezi pe rece. Jetul de aer rece face oja să se întărească mai repede. Dar nu-l folosi imediat, mai așteaptă 30 de secunde după ce ai aplicat ultimul strat de ojă. Și menține o distanță de cel puțin 20 centimetri.

Top coat cu uscare rapidă

”Încearcă un top coat de tip rapid dry pentru a accelera procesul de uscare a unghiilor tale, dar și pentru a asigura manichiurii mai multă rezistență în timp și mult luciu”, explică Diana Marandiuc.

Cu gheață

Dacă aerul rece usucă oja, de ce nu ar face același lucru și gheața? Răcorirea este soluția. Înainte să începi manichiura, pregătește un bol cu apă rece și cuburi de gheață. După ce o termini, așteaptă un minut și scufundă degetele în apa cu gheață timp de două minute. În trei minute manichiura e perfect uscată!

Lacuri de unghii cu uscare rapidă

Indiferent de textură și culoare, lacurile de unghii cu uscare rapidă au un timp de uscare foarte scurt. În plus, nu mai ai nevoie de un top coat pentru uscare rapidă și poți elimina un strat și să economisești timp. Totuși, trebuie să ai mare grijă să închizi bine capacul și să păstrezi lacul într-un loc uscat și la o temperatură constantă pentru a păstra această calitate a lacului. „Lacul de unghii, fie că vorbim de cel de bază, colorat sau top coat, trebuie să fie subțire, fluid pentru a se usca ușor. Din acest motiv vă recomand să nu folosiți lacurile mai mult de un an de la prima deschidere”, spune expertul OPI.

Foto: Instagram, pexels.com.

Related Posts

Viva Magenta, Viva 2023!

Viva Magenta este culoarea anului 2023: „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”. Institutul Pantone a anunțat…

12 idei de cadouri de Moș Nicolae

Vrei să adaugi un pic din magia Sărbătorilor și în cadoul de Moș Nicolae? Te ajut cu 12…

Top 5 parfumuri pentru sezonul rece

Pentru că sezonul rece impune alte prezențe olfactive, am făcut un top 5 al parfumurilor cel mai recent…

Cosmetice coreene cu vitamina C pentru îngrijirea tenului, extrasă din cătină

Hai să îți spun o informație foarte interesantă: cătina are cu 200% mai multă Vitamina C față de…

Beauty News: Gen Z, retinol și age diversity

Cum se adaptează brandurile la Generația Z? Care este cel mai căutat ingredient pentru îngrijirea pielii în 2022?…

Top 10 măști: day&night pampering

Măștile sunt expresia răsfățului suprem. Transformă momentele libere ale zilei și orele de somn ale nopții în pretexte…

Jamie Lee Curtis, fotografii provocatoare, la 63 de ani

Cunoscută pentru rolurile din True Lies, Freaky Friday și Knives Out, Jamie Lee Curtis este și un fan…

Cum disciplinezi părul electrizat în lunile reci? Trucuri de la specialiști

În sezonul rece, îngrijirea părului devine mai dificilă. Firele rebele, părul electrizat și deshidratat îți pot distruge complet…

Momentele preferate ale unui beauty editor

Dacă mă întrebi care sunt momentele mele preferate din toate cele 24 de ore, de cele mai multe…

Katy Perry, fără pungi sub ochi și fără acnee

Cântăreața Katy Perry a reușit să obțină rezultate foarte bune pentru aspectul tenului, atât în zona ochilor, afectată…