Este timpul să transformi unghiile în bijuterii prețioase din aur! În sezonul Sărbătorilor, nuanțele speciale înfrumusețează mâinile. De la auriul delicat, la mixul de particule strălucitoare și confetti sau la foițele cu karate, modelele de manichiură cu auriu sunt elementul festiv cu care nu poți da greș.

Pentru ca manichiura aurie să arate impecabil, trebuie să ții cont de câteva reguli. Oricât de bun ar fi un lac de unghii, dacă nu este aplicat corect, manichiura nu va rezista prea mult timp. Lacurile au secretele lor și doar ținând cont de ele, te pți bucura mult timp de o manichiură ca la salon, realizată acasă.

Lacul perfect

Un lac de calitate înseamnă, în afară de brand, să fie și proaspăt. Unele lacuri de unghii arată impecabil pe unghii chiar și la doi ani de la deschiderea sticluței. De ce e important acest aspect? Odată deschisă sticla, lacul începe să se usuce încet, dar sigur și textura lui nu va mai fi fluidă, se va întinde și usca greu, și nici nu va rezista foarte mult pe unghii. Să adaugi acetonă nu este o decizie bună, pentru că strică formula lacului. Există soluții speciale, diluanți, care fluidifică lacurile de unghii.

Mărimea perfectă

Dacă știi că nu folosești prea des un lac de unghii, mai ales dacă are o nuanță aparte, alege sticluțele mini.

Top 6 lacuri de unghii pentru o manichiură aurie

OPI Shine Bright, 50 lei

Melkior Oja lucioasă Gold Sand, 39,90 lei

Douglas Polish Glow, 27 lei

NeoNail UV Gel Polish Milady Collection, 45 lei

Catrice More Than Nude Translucent Effect Nail Polish, 17 lei

Sally Hansen Lac De Unghii Miracle Gel, 45 lei

De la bază

E important să aplici o bază care să-ți protejeze unghia de pigmenții lacului colorat și care să-l ajute să se fixeze mai bine. Dacă nu există un strat de protecție, pigmenții puternici pot pătrunde în unghie. „Înainte de aplicarea bazei, asigură-te că unghiile sunt perfect degresate. Îți recomand, de asemenea, să nivelezi suprafața unghiei cu o pilă buffer din spumă. În acest fel, toate straturile de lac vor adera perfect.”, recomandă Diana Marandiuc, Education Manager OPI România.

Straturi fine

Unii manichiuriști recomandă să aplici 4 straturi: bază, lac de unghii în două straturi și top coat. Pentru ca rezultatul să fie impecabil, textura lacului trebuie să fie fluidă și să fie aplicată într-un strat subțire. „Agită sticluța timp de un minut înainte, apoi aplică primul strat, fără să atingi cuticula, dar ai grijă să sigilezi vârful unghiei. Procedează la fel cu toate straturile următoare”, explică Diana Marandiuc.

Idei de manichiură aurie

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de • (@thehotblend)

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Filterderm (@filterderm)


Strat cu strat

Ai răbdare! Ar fi păcat să economisești 3 minute și să compromiți toată manichiura. Mai bine așteaptă ca fiecare strat să fie aproape uscat, înaine să-l aplici pe următorul. Așteaptă un minut între straturi. Nu e chiar mult, nu-i așa? Altfel, vei aștepta o veșnicie ca al doilea strat să se usuce, ca să nu mai vorbim și de top!

Încă o dată top coat

Pentru a da și mai multă rezistență manichiurii, dar și luciu fresh, aplică la două zile încă un strat de top coat, insistând pe vârfuri.

Foto: pexels, PR.

Related Posts