Alina Burlacu ∙ September 14, 2023 ∙ 3 min read

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François Nars.

Lansarea de zilele trecute a documentarului Unknown Beauty: François Nars a adunat în sălile de cinema fanii celebrului makeup artist. François Nars s-a născut în sudul Franței și și-a petrecut copilăria redesenând machiajele din revistele de fashion&beauty, acordând o atenție deosebită machiajului. După studii realizate la prestigiosul Institut Carita din Paris, a continuat să asiste legenda industriei Olivier Echaudemaison, înainte de a se muta la New York, unde și-a petrecut următorii câțiva ani creând imagini captivante pentru reviste internaționale, precum Vogue, și colaborând cu designeri precum Marc Jacobs, Yves Saint Laurent, Calvin Klein și Versace.

„Am vrut să fac ceva foarte diferit, nu documentarul meu despre mine, stând pe un scaun, răspunzând la întrebări și vorbind despre viața mea”, spune Nars. „Am vrut să le arăt oamenilor ce m-a ajutat să-mi construiesc viziunile creative de-a lungul anilor, din copilărie până astăzi. Imaginile au fost foarte importante pentru ca oamenii să înțeleagă de unde vin și ce m-a entuziasmat încă din prima zi, când am început să văd filmele care mi-au lăsat o astfel de amprentă și imaginile de modă pe care le-am văzut. Toate acele lucruri au creat marca NARS. Lisa a înțeles că trebuie să fie un documentar mai rebel, pentru că undeva în adâncul sufletului sunt un rebel. Nu-mi plac lucrurile convenționale. Îmi place când sparg tiparul. Îmi place surprinderea oamenilor într-un mod bun”, a declarat François Nars, citat de Forbes.

La 30 de ani de la lansarea mărcii sale omonime, abordarea unică a lui Nars asupra culorii, texturii și designului rămâne la fel de progresivă și de impact ca întotdeauna, iar el este acum și subiectul unui documentar de Lisa Imordino Vreeland, povestit de actrița Charlotte Rampling.

„Sper că munca mea va fi amintită ca o sărbătoare a frumuseții, a individualității și a autoexprimării. Scopul meu a fost întotdeauna să împuternicesc femeile, oamenii, indivizii să-și îmbrățișeze frumusețea unică și să mă simt încrezător în acest lucru. Sper să fiu amintit ca cineva care a contestat normele convenționale de frumusețe, depășind granițele și încurajând creativitatea. Conceptul de frumusețe este profund personal și poate varia de la o persoană la alta. Pentru mine, frumusețea se extinde dincolo de machiaj sau de o față singulară. Cuprinde toate lucrurile frumoase de pe această planetă – poate fi găsită într-un peisaj uluitor, o operă de artă sau o personalitate. Frumusețea există în ochiul privitorului și nu este ceva care poate fi cunoscut sau definit universal. A fost o forță motrice continuă în viața mea, care persistă până astăzi.”, a declarat Nars pentru Vogue.

Filmul a fost lansat pe 12 septembrie și pe mai multe platforme, inclusiv Apple TV, Amazon, Vudu, Google Play, YouTube Movies și Vimeo la cerere.

Foto: Hepta.

Related Posts

Cu vara în păr și în suflet, pășim încet către toamnă. Sfaturi de la specialist

Pentru a avea un păr perfect, este necesar să avem grijă de el, deoarece acesta este adesea expus…

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…

Despre beneficiile retinolului, cu Dr. Dana BRATU, Medic Specialist Dermatolog 

Cu toții am auzit despre efectele benefice pe care le are asupra pielii și nu numai. Dr. Dana…