Alina Burlacu ∙ September 14, 2023 ∙ 3 min read

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François Nars.

Lansarea de zilele trecute a documentarului Unknown Beauty: François Nars a adunat în sălile de cinema fanii celebrului makeup artist. François Nars s-a născut în sudul Franței și și-a petrecut copilăria redesenând machiajele din revistele de fashion&beauty, acordând o atenție deosebită machiajului. După studii realizate la prestigiosul Institut Carita din Paris, a continuat să asiste legenda industriei Olivier Echaudemaison, înainte de a se muta la New York, unde și-a petrecut următorii câțiva ani creând imagini captivante pentru reviste internaționale, precum Vogue, și colaborând cu designeri precum Marc Jacobs, Yves Saint Laurent, Calvin Klein și Versace.

„Am vrut să fac ceva foarte diferit, nu documentarul meu despre mine, stând pe un scaun, răspunzând la întrebări și vorbind despre viața mea”, spune Nars. „Am vrut să le arăt oamenilor ce m-a ajutat să-mi construiesc viziunile creative de-a lungul anilor, din copilărie până astăzi. Imaginile au fost foarte importante pentru ca oamenii să înțeleagă de unde vin și ce m-a entuziasmat încă din prima zi, când am început să văd filmele care mi-au lăsat o astfel de amprentă și imaginile de modă pe care le-am văzut. Toate acele lucruri au creat marca NARS. Lisa a înțeles că trebuie să fie un documentar mai rebel, pentru că undeva în adâncul sufletului sunt un rebel. Nu-mi plac lucrurile convenționale. Îmi place când sparg tiparul. Îmi place surprinderea oamenilor într-un mod bun”, a declarat François Nars, citat de Forbes.

La 30 de ani de la lansarea mărcii sale omonime, abordarea unică a lui Nars asupra culorii, texturii și designului rămâne la fel de progresivă și de impact ca întotdeauna, iar el este acum și subiectul unui documentar de Lisa Imordino Vreeland, povestit de actrița Charlotte Rampling.

„Sper că munca mea va fi amintită ca o sărbătoare a frumuseții, a individualității și a autoexprimării. Scopul meu a fost întotdeauna să împuternicesc femeile, oamenii, indivizii să-și îmbrățișeze frumusețea unică și să mă simt încrezător în acest lucru. Sper să fiu amintit ca cineva care a contestat normele convenționale de frumusețe, depășind granițele și încurajând creativitatea. Conceptul de frumusețe este profund personal și poate varia de la o persoană la alta. Pentru mine, frumusețea se extinde dincolo de machiaj sau de o față singulară. Cuprinde toate lucrurile frumoase de pe această planetă – poate fi găsită într-un peisaj uluitor, o operă de artă sau o personalitate. Frumusețea există în ochiul privitorului și nu este ceva care poate fi cunoscut sau definit universal. A fost o forță motrice continuă în viața mea, care persistă până astăzi.”, a declarat Nars pentru Vogue.

Filmul a fost lansat pe 12 septembrie și pe mai multe platforme, inclusiv Apple TV, Amazon, Vudu, Google Play, YouTube Movies și Vimeo la cerere.

Foto: Hepta.

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Tom Hardy, cel mai nou ambasador al Jo Malone London

Celebru pentru rolurile sale din filmele de acțiune, actorul Tom Hardy a devenit cel mai recent ambasador al…

Bella Hadid își lansează propriile ei parfumuri- Ôrəbella

Bella Hadid (27 de ani) a dispărut pentru o perioadă din vizorul public și din lumina reflectoarelor. Sora…

Beauty looks: prezențele feminine elegante de la Cannes

În primele zile ale ediţiei cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes, am avut ocazia…

Festival Look: Daring Blue Lines

Influencerul Alexia Eram, împreună cu Ana Cucuta, professional make-up artist, îți arată, pas cu pas, cum să obții…

Sofia Coppola, filmul balsamului de buze dorit

Ce face un regizor atunci când nu mai găsește balsamul de buze preferat? Pune în scenă filmul unui…

Brânză cu mucegai, grătar, pizza, cartofi prăjiți – aromele din parfumurile gurmanzilor absoluți

Lanțul de fast-food KFC a provocat reacții în rândul fanilor, prin lansarea unei colonii care miroase a sos…

Cum scapi de celulită în câțiva pași

Vine vara și preocuparea noastră principală în aceste zile este să scăpăm de celulită.  Putem diminua considerabil aspectul…

MET Gala: 10 machiaje și coafuri care ne-au atras atenția

Pe covorul roșu, la Gala desfășurată la Muzeul Metropolitan de Artă, celebritățile au pozat, pentru fani, în ținute…

Plăcerile zodiilor

Spune-mi ce zodie ești ca să îți spun ce produse cosmetice ți se potrivesc! Berbec Dacă refrenul lui…