A List Magazine ∙ January 23, 2023 ∙ 4 min read

Fiecare are o rutină de îngrijire a părului. Uneori însă ne confruntăm cu un scalp gras sau cu un păr cu tendință de îngrășare. Sau, alteori, din nefericire, această tendință se poate permanentiza. În plus, și noi contribuim din plin. Cum? Printr-un stil de viață dezordonat, prin alimentație haotică și styling agresiv. Astfel că, la rândul lui, părul ne dă replica: acesta reflectă stilul de viață și stilul de alimentație pe care le avem, însă la fel de bine el poate fi o moștenire genetică. Și uite așa ajungem să ne confruntăm cu un nivel de sebum în creștere, ceea ce generează atât îngrășarea scalpului, cât și a părului. 

De unde apare sebumul?

Un alt aspect pe care ar fi bine să îl iei în calcul este proveniența sebumului. Țesutul de la nivelul scalpului este acoperit de glande sebacee care, evident, produc sebum. Ei bine, acest sebum are și un rol pozitiv: ajută la hidratarea suprafeței scalpului și la protejarea acestuia. Cu toate acestea, în cazul în care apare senzația de mâncărime a scalpului și părul devine uscat / uleios, ar putea fi timpul pentru o detoxifiere a scalpului.

Ce este o detoxifiere a scalpului?

 „O detoxifiere a scalpului reprezintă un pas în plus în rutina de îngrijire a părului și are ca scop reechilibrarea pielii printr-o curățare profundă a scalpului. Aceasta ar trebui făcută o dată la patru/șase săptămâni pentru a oferi un aspect proaspăt. Procesul este conceput pentru a elimina reziduurile de la nivelul scalpului pentru a obține în final un scalp proaspăt, curat și bine hrănit. Mai exact, scopul detoxifierii scalpului este de a reduce orice resturi de reziduuri din produsele pentru păr, poluare, apă dură, uleiuri și celule moarte ale pielii, ceea ce se realizează prin utilizarea unor tratamente care exfoliază și îndepărtează toată încărcătura din păr. Astfel, sunt deblocați foliculii înfundați, ajutând totodată la creșterea părului. În plus, detoxifierea scalpului are rol de a hidrata pielea, astfel încât să nu se dezvolte unele afecțiuni ale pielii, cum ar fi mătreața.”, explică Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Ce semne transmite părul?

Sănătatea este o stare de bine generală, iar pentru asta avem nevoie de o îngrijire completă. De aceea, atunci când vine vorba despre detoxifiere, trebuie să știi că așa cum avem grijă de corpul și de tenul nostru, și scalpul necesită atenția noastră. Cu atât mai mult cu cât scalpul este supus mai multor factori externi precum căldura, frigul, factorii poluanți, pieptănatul părului și multe altele. Pe lângă asta, mai punem la socoteală utilizarea produselor zilnice precum spray-uri, geluri și creme de styling care la rândul lor încarcă scalpul.

Când și cum se face detoxifierea scalpului?  

Cel mai vizibil semn care sugerează că scalpul are nevoie de o detoxifiere este dezechilibrul care se produce. Scalp uscat, gras, uleios, toate la un loc. De asemenea, un alt indicator este acumularea impurităților, iar în acest sens șamponul nu este suficient pentru a-l curăța. Este timpul să treci la următorul pas al rutinei de îngrijire: detoxifierea scalpului! Practicată cu regularitate, detoxifierea scalpului ajută la redarea strălucirii părului.

Și nu uita:

Piaptănă părul și scalpul!

Este foarte important ca înainte de a-ți spăla părul, să îl piepteni mai întâi. Da, poate că acesta îți pare un gest banal, dar este ideal ca părul să fie pieptănat înainte de spălare pentru că ajută la exfolierea scalpului și pentru a îndepărta impuritățile. Ai grijă să piepteni părul cât mai aproape de rădăcină posibil, astfel încât să înlături celulele moarte. Totodată, pentru a te bucura de un scalp sănătos, nu uita să incluzi acest obicei și în rutina de seară, înainte de culcare.

Scapă de vârfurile despicate!

O recomandare care îți este făcută de multe ori. Și nu degeaba! Cel mai bun mod prin care poți completa detoxifierea scalpului este să îndepărtezi vârfurile despicate. Această tehnică întotdeauna oferă un aspect îngrijit părului.

Related Posts

Selena Gomez doboară recorduri pe Instagram

Selena Gomez (30 de ani) este regina neîncoronată a Instagramului și depășeșete fabulosul număr de 400 de milioane…

Adriana Stara: „Sunt un inovator”

La începutul acestui an, am stat de vorbă despre activitatea profesională, dar și despre viața personală și stilul…

Imbatabilele 5 tipuri de Vitamina C

Știai că poți avea un ten strălucitor și tânăr pe tot parcursul anului cu ajutorul unui ingredient minune?…

5 greșeli care accentuează îmbătrânirea prematură a tenului și petele pigmentare

Vinovatul numărul unu în caz de îmbătrânire prematură, riduri și pete pigmentare este în aceași timp cel mai…

Machiajul vedetelor la Premiile Oscar

Chiar dacă ne dorim să vedem cele mai noi tendințe în machiaj și coafură, alegerile celebrităților pentru covorul…

Come and join the Givenchy Gentleman Society! Interviu cu Benjamin Clementine, imaginea noului parfum al casei

Cum arată un gentleman astăzi? Care sunt valorile care îl animă și ce îl transformă într-un icon? Dar,…

Tunsoarea bob, cea mai iubită de femei!

Tunsoarea bob, numită și tunsoarea de cască sau carré, este cea mai iubită de femei. Nu a încetat…

Maison Crivelli – Neroli Nasimba: Cum ia naștere un parfum și ce magie ascund aromele sale

Thibaud Crivelli, fondatorul casei de parfumuri Crivelli, a lansat la București, la Beautik Haute Parfumerie din Băneasa Shopping…

Don’t ask for flowers, ask for fragrances!

Ce zici de asta? Chiar dacă ești o fire romantică, adaugă, măcar azi, o notă de pragmatism momentului…

Alliance is Power

Un păr cu aspect senzațional atrage atenția, este un semnal de forță și conferă un nivel superior de…