Alina Burlacu ∙ November 19, 2021 ∙ 4 min read

Ce aplicații interesante ai descărcat în ultima vreme? Îți povestesc și eu despre câteva aplicații de beauty care îți vor face orele mai interesante și mai frumoase.

Despre aplicațiile de socializare se știe că dau dependență prin simplul fapt că oferă recompense neașteptate și mult dorite, care duc la eliberarea dopaminei. Așa că le deschidem de zeci de ori pe zi (în jur de 90 de ori pe zi, în cazul adolescenților), mai mult pentru a vedea câte Like-uri am adunat, decât pentru a asimila informații noi. Când am început să caut informații despre aplicațiile de beauty, m-am gândit inițial că acestea ar avea aproximativ același mecanism sau cel puțin același scop: de a ne hrăni vanitatea. Însă, am descoperit mai mult de atât.

Sigur că machiajul este creat pentru a înfrumuseța sau pentru a evidenția frumusețea. Același rol îl joacă, în conturarea egoului, aspectul tenului sau felul în care arată părul. Însă, în aceste vremuri, în care adesea suntem singure în fața oglinzii, nu prea mai e vorba despre o competiție a orgoliilor, ci să ai grijă de frumusețea ta devine un colac de salvare pentru sănătatea minții și a inimii.

Clean Beauty

Punctul forte: conține un glosar complet de ingrediente folosite în produsele de îngrijire a pielii și a părului. Formulele acestor cosmetice pot varia în funcție de reglementările specifice unei țări sau regiuni, iar asta înseamnă că pot conține mai multe sau mai puține ingrediente controversate, cu efecte imediate asupra pielii sau manifestate în timp asupra stării de sănătate a corpului. Te ajută enorm dacă ești o skinintellectual – cu alte cuvinte, o obsedată de how it is made, sau, mai pragmatic, dacă ai o afecțiune a pielii sau o sensibilitate și nu vrei să testezi zeci de produse (asta însemnând un buget irosit și reacții nedorite ale pielii). În cazul meu, pentru că pielea mâinilor reacționează prin înroșire, senzație de arsură și mâncărime, la multe substanțe, așadar la majoritatea cremelor de mâini sau de corp, am reușit să identific scurta listă a ingredientelor care dau aceste reacții. Trebuie doar să pozez lista de ingrediente, direct de pe ambalajul produsului sau din prospectul publicat online, și aplicația îmi arată pe loc vinovații. Odată instalată, poți face oricât de multe verificări vrei, fără limită.

Lipscanner

Realizată de Chanel, aplicația Lipscanner te ajută să găsești nuanța preferată de ruj. Dacă ai văzut o fotografie cu o nuanță superbă de ruj, o salvezi, o deschizi în app, iar Lipscanner îți arată care este nuanța de la Chanel cea mai apropiată cu cea din fotografie. Ba chiar detectează dacă în imagine e o textură mată sau de tip gloss și îți recomandă un produs similar. Apoi poți să-ți faci un selfie și testezi, tot în aplicație, nuanța de ruj recomandată. Lipscanner reacționează nu doar la chipuri. Poți scana, de exemplu, nuanța unei rochii și îți va recomanda rujul care să se potrivească nuanței. Aplicația e disponbilă, momentan, doar pe IOS.

The Brow App

Pentru că este rezultatul muncii Anastasiei Soare și pentru că sprâncenele chiar rămân una dintre trăsăturile care contează cel mai mult pentru un chip armonios, The Brow App este aplicația must-try. Tot ce trebuie să faci este să o instalezi, apoi vei primi cele mai bune sfaturi pentru forma și pentru culoarea perfectă. În plus, ai sugestii de produse pentru colorare și styling de la regina sprâncenelor.

Artistry Virtual Beauty App

O aplicație pentru makeup & skincare care identifică principalele probleme ale pielii, dar și soluțiile brandului pentru o rutină completă. Aplicația Artistry Virtual Beauty App alege nuanța fondului de ten și oferă sugestii pentru culorile fardurilor și rujului (cu trimire spre site & shopping, un shortcut pe care trebuie să spun că îl apreciez). În plus, m-am distrat și cu câteva accesorii și coafuri, iar distracția mi se pare esențială atunci când e vorba despre un test de new look.

Articol publicat in revista A List Magazine (18)

Foto: pexels.com

Related Posts

13-14 aprilie: Vino să trăiești experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club!

Grăbește-te să descoperi produsele excepționale și experiențele inedite din Lancôme Skin Science Club, un pop-up deschis pentru publicul…

5 afecțiuni ale pielii cauzate de endometrioză

Prea mult estrogen în organism poate declanșa erupții sau acnee. Pe de altă parte, inflamația nu este implicată…

Ai un ten cu impurități? Iată ce trebuie să faci ca să scapi de imperfecțiuni!

Tenul nostru este ca o carte de vizită și reflectă atât starea noastră de sănătate, cât și obiceiurile…

Beauty News: 12 cosmetice de care te vei îndrăgosti primăvara asta

Culorile vibrante ale noilor produse pentru machiaj și esențele florale ale primăverii dau tonul unui anotimp în care…

Serena Williams își lansează un brand de beauty

Serena Williams este cel mai recent exemplu de vedetă care se lansează în domeniul de beauty cu propria…

Tunsorile statement ale primăverii, explicate de stiliști de top

Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași convinsă de noile tendințe….

5 tendințe noi care vor transforma machiajul în artă

Sunt două aspecte esențiale de care trebuie să ții cont atunci când realizezi machiajul: în primul rând, să…

Ritualul complet de hidratare cu elmiplant

Este momentul să întâmpinăm noul sezon cu mai multă atenție și grijă față de noi înșine, iar un…

Masajul facial – cea mai bună metodă să încetinești timpul #beauty

Avem 69 de mușchi pe față și pe gât și, se știe deja că, producția de colagen încetinește…

Get the Look: Old Money Hair

Există old money hair? Se pare că da. Am investigat și scris ce înseamnă acest trend, cum îl…