Alina Burlacu ∙ November 19, 2021 ∙ 4 min read

Ce aplicații interesante ai descărcat în ultima vreme? Îți povestesc și eu despre câteva aplicații de beauty care îți vor face orele mai interesante și mai frumoase.

Despre aplicațiile de socializare se știe că dau dependență prin simplul fapt că oferă recompense neașteptate și mult dorite, care duc la eliberarea dopaminei. Așa că le deschidem de zeci de ori pe zi (în jur de 90 de ori pe zi, în cazul adolescenților), mai mult pentru a vedea câte Like-uri am adunat, decât pentru a asimila informații noi. Când am început să caut informații despre aplicațiile de beauty, m-am gândit inițial că acestea ar avea aproximativ același mecanism sau cel puțin același scop: de a ne hrăni vanitatea. Însă, am descoperit mai mult de atât.

Sigur că machiajul este creat pentru a înfrumuseța sau pentru a evidenția frumusețea. Același rol îl joacă, în conturarea egoului, aspectul tenului sau felul în care arată părul. Însă, în aceste vremuri, în care adesea suntem singure în fața oglinzii, nu prea mai e vorba despre o competiție a orgoliilor, ci să ai grijă de frumusețea ta devine un colac de salvare pentru sănătatea minții și a inimii.

Clean Beauty

Punctul forte: conține un glosar complet de ingrediente folosite în produsele de îngrijire a pielii și a părului. Formulele acestor cosmetice pot varia în funcție de reglementările specifice unei țări sau regiuni, iar asta înseamnă că pot conține mai multe sau mai puține ingrediente controversate, cu efecte imediate asupra pielii sau manifestate în timp asupra stării de sănătate a corpului. Te ajută enorm dacă ești o skinintellectual – cu alte cuvinte, o obsedată de how it is made, sau, mai pragmatic, dacă ai o afecțiune a pielii sau o sensibilitate și nu vrei să testezi zeci de produse (asta însemnând un buget irosit și reacții nedorite ale pielii). În cazul meu, pentru că pielea mâinilor reacționează prin înroșire, senzație de arsură și mâncărime, la multe substanțe, așadar la majoritatea cremelor de mâini sau de corp, am reușit să identific scurta listă a ingredientelor care dau aceste reacții. Trebuie doar să pozez lista de ingrediente, direct de pe ambalajul produsului sau din prospectul publicat online, și aplicația îmi arată pe loc vinovații. Odată instalată, poți face oricât de multe verificări vrei, fără limită.

Lipscanner

Realizată de Chanel, aplicația Lipscanner te ajută să găsești nuanța preferată de ruj. Dacă ai văzut o fotografie cu o nuanță superbă de ruj, o salvezi, o deschizi în app, iar Lipscanner îți arată care este nuanța de la Chanel cea mai apropiată cu cea din fotografie. Ba chiar detectează dacă în imagine e o textură mată sau de tip gloss și îți recomandă un produs similar. Apoi poți să-ți faci un selfie și testezi, tot în aplicație, nuanța de ruj recomandată. Lipscanner reacționează nu doar la chipuri. Poți scana, de exemplu, nuanța unei rochii și îți va recomanda rujul care să se potrivească nuanței. Aplicația e disponbilă, momentan, doar pe IOS.

The Brow App

Pentru că este rezultatul muncii Anastasiei Soare și pentru că sprâncenele chiar rămân una dintre trăsăturile care contează cel mai mult pentru un chip armonios, The Brow App este aplicația must-try. Tot ce trebuie să faci este să o instalezi, apoi vei primi cele mai bune sfaturi pentru forma și pentru culoarea perfectă. În plus, ai sugestii de produse pentru colorare și styling de la regina sprâncenelor.

Artistry Virtual Beauty App

O aplicație pentru makeup & skincare care identifică principalele probleme ale pielii, dar și soluțiile brandului pentru o rutină completă. Aplicația Artistry Virtual Beauty App alege nuanța fondului de ten și oferă sugestii pentru culorile fardurilor și rujului (cu trimire spre site & shopping, un shortcut pe care trebuie să spun că îl apreciez). În plus, m-am distrat și cu câteva accesorii și coafuri, iar distracția mi se pare esențială atunci când e vorba despre un test de new look.

Foto: pexels.com

Related Posts

Rujul perfect pentru nuntă

Indiferent dacă ești mireasa sau ai statutul de invitată, dacă vrei să arăți senzațional în pozele de la…

Vara perfectă pentru noi

Vine vara, bine-mi pare! Nu știm alții cum sunt, dar noi iubim vara, pentru că ziua este lungă…

Safe Zone: sfaturile experților pentru îngrijirea părului, vara

Am apelat, din nou, la sfaturile stiliștilor, nutriționiștilor și dermatologilor pentru a ne asigura că vom avea un…

Sărbătorește viața!

Numărul 1 în Spania, Italia și Portugalia atunci când vine vorba de produsele dermatocosmetice pentru piele și păr,…

Ce preferă pielea ta: autobronzare sau albire?

Cum ai vrea să arate pielea ta? Mai luminoasă și fără pete pigmentare? Sau în nuanța caramelului, dar…

L’Oréal și UNESCO susțin femeile din domeniul cercetării prin lansarea unei noi ediții a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru Femeile din Știință”

L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO continuă să sprijine și în acest an comunitatea științifică…

Protecție solară în fiecare zi

Radiaţiile UV reprezintă ameninţarea invizibilă de care te poţi proteja, cu încredere, aflând mai multe despre protecţia solară,…

Machiaj și îngrijire a pielii cu Cindy Bruna

Cu origini congoleze și italiene, modelul stabilit la Paris, Cindy Bruna, este una dintre vedetele a căror apariție…

Sharon Stone sau cum să arăți de 40 la 64 de ani

Frumusețea la 60+ ani înseamnă mai mult decât un corp cu proporții de invidiat și un ten fără…

Chef de mers la mare!

Cele 10 minute de expunere zilnică la lumina soarelui sunt recomandate și de medici, dincolo de asta ești…