Royal Style: Regina Letizia a Spaniei și Catherine, Ducesa de Cambridge

Fico: locația din nordul Capitalei ce îmbină gastronomia mediteraneeană cu delicii dulci ca gelato autentic italian sau mousse de mascarpone și fructe de pădure

Vanity Apps: aplicații pentru îngrijirea pielii și machiaj

Royal Style: Regina Letizia a Spaniei și Catherine, Ducesa de Cambridge

Fico este o nouă destinație gastronomică din capitală, un univers plin de savoare ce își propune să aducă oaspeților săi gustul rețetelor mediteraneene, dar și preparate din bucătăria fusion. Plecând de la dorința de a oferi aroma desăvârșită a celebrei gelato 100% artizanală, Fico a devenit treptat o experiență completă în care dulcele stil italienesc se împletește cu pasiunea pentru bucătăria mediteraneeană și produsele locale naturale.

Restaurantul dispune de un cadru chic în care Passione, Energia, Perfetto, Arte sau Colore nu sunt doar elemente ce descriu atmosfera, ci fantezii dulci create din dragostea pentru crema de ciocolată, mousse-ul parfumat de mango și blatul de cacao sau bere neagră. Astfel, Fico devine spațiul ideal pentru cei aflați în căutarea unor călătorii culinare inedite în proximitatea urbană. Fie că vorbim despre opțiunile interesante de mic dejun precum Omleta cu anghinare și măsline kalamata, Sparanghelul cu ou poșat și sos olandez sau de lunch, sub forma Toast-ului cu somon marinat, cremă de brânză și avocado și a Sote-ului de creveți cu roșii coapte și usturoi, Fico se axează pe crearea unor rețete fusion care să poarte semnătura unor tehnici diferite de gătit, având la bază arome speciale, din mai multe colțuri ale lumii.

Totodată, restaurantul îmbină gustul și ingredientele sănătoase într-un mix unic în care produsele naturale locale devin vedetă. Colaborarea cu producătorii autohtoni de la care provin ingredientele de bază, fructele sau legumele din rețete este esențială pentru a oferi oaspeților un gust cât mai apropiat de cel al preparatelor făcute în casă, însă cu un twist modern. O paletă vastă de produse naturale și bio sunt atent selecționate de la furnizori locali, rezultând farfurii pline de aromă și culoare. Pe lângă ingredientele naturale, un alt secret bine ascuns în bucătăria Fico este atenția la detalii. Simțul estetic devine astfel parte din plating, oferind exploratorilor culinari șansa de a surprinde cele mai delicioase cadre ce iau forma Chifteluțelor din pește aromat cu sos bearnaise și mazăre, Buchetului de conopidă cu iaurt și usturoi sau Pateului din ficat de pui cu dulceață de smochine.

Atmosfera este completată de o gamă largă de băuturi inedite, din toate colțurile lumii, ce vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi. Vinurile alese cu pricepere de somelieri cu vastă experiență în arta viticolă, berea belgiană sau cidrul organic adus din Franța sunt doar câteva dintre băuturile ce vor contribui la conturarea unei seri  memorabile. Pentru cei care optează să petreacă în stil Fico diminețile, cafeaua are arome variate și blenduri speciale pentru espresso, iar ceaiurile organice provin din UK și Germania. Din tabloul poveștii nu puteau lipsi celebrele smochine – fico, așa cum sunt denumite în Italia – produse în livada din Șvinița, fiind ingredientul surpriză din poveștile culinare ale localului.

Oricând ai nevoie să iei prânzul cu colegii, să savurezi un desert sau să petreci o seară cu cei dragi la un pahar de vin, restaurantul te așteaptă la câțiva pași de Piața Floreasca, întâmpinând oaspeții cu un spațiu interior elegant, dar și cu o terasă urbană perfectă pentru întâlniri pline de savoare.  (P)

Related Posts