Alina Burlacu ∙ November 2, 2021 ∙ 4 min read

Să realizezi un machiaj ca la carte înseamnă să respecți câteva reguli știute și aplicate frecvent de către make-up artiști, însă acesta ar fi primul pas pentru un machiaj care arată impecabil. Pentru ca machiajul să reziste mai mult timp, există și câteva trucuri mai puțin cunoscute.

5 trucuri pentru un machiaj care rezistă mai mult timp

  1. Hidratarea este și pentru tenul gras

Dacă pentru persoanele care au, de obicei, tenul uscat și deshidratat, crema hidratantă nu lipsește în nicio zi, indiferent dacă acestea folosesc sau nu fond de ten și pudră, pentru persoanele cu tenul mixt și gras există tendința de a sări peste acest pas. Ce se întâmplă de fapt? Atunci când sari peste hidratare și aplici direct pe față fondul de ten sau/și pudra, tenul va încerca să acopere lipsa hidratării și o va face prin singurul mecanism pe care îl cunoaște un ten gras: eliberând și mai mult sebum. Asta înseamnă că fondul de ten nu va rezista peste stratul alunecos de sebum, desigur, nici pudra. Ce fac unii makeup artiști? Pentru a se asigura că machiajul rezistă mai mult timp pe tenul gras, mai ales în ocazii speciale, inversează ordinea aplicării spray-ului de fixare. Adică, încearcă și tu să aplici machiajul în ordinea aceasta: cremă hidratantă și matifiantă, apoi sprayul de fixare a machiajului, apoi fondul de ten și pudra.

  1. Nuanța contează

Dacă ai ales în magazin sau online o nuanță de fond de ten care pare perfectă, dar, după aplicare, devine mai închisă sau mai deschisă, sigur nu ești singură în situația asta. Ce ar face majoritatea? Ar încerca să acopere cu o pudră, în mai mute straturi, diferența cu culoare între ten și gât. Dacă faci acest lucru, s-ar putea să reușești să uniformizezi culoarea, dar vei crea un strat prea vizibil și care nu rezistă. Când alegi un fond de ten, după ce ai aplicat o cantitate mică pe mandibulă, trebuie să vezi cum arată la lumină naturală. Varianta corectă este nuanța care nu se vede. Pe de altă parte, pentru că acum testerele nu mai sunt la raft, opțiunile rămân mai puține: fie ai încredere în sfatul beauty adviserului de la raft, fie testezi fondul de ten al unei prietene (asta doar dacă știi sigur că aveți același tip de ten), fie, atunci când nuanța este prea închisă, o amesteci cu crema ta de zi (vei obține o nuanță mai light ca nuanță și textură, perfectă pentru un machiaj de zi aproape invizibil).

  1. Baza esențială pentru zona ochilor

Primerele și sprayurile pentru fixarea machiajului pot fi aplicate pe ten sau chiar pe pleoape, însă nu le vrei chiar foarte aproape de gene și ochi. Pentru a evita ochii roșii, dar și pentru a realiza un machiaj rezistent al zonei ochilor, este foarte importantă și zona de sub ochi. Pielea sensibilă de sub ochi și cearcănele vizibile sunt o provocare, așa că trebuie să alegi formulele potrivite. Înainte de a te grăbi să alegi texturi dense și acoperire puternică, fii atentă la crema de ochi. Este foarte important ca, înainte de a utiliza un corector, să te asiguri că pielea este pregătită corect. Alege o cremă pentru ochi care să permită corectorului să se fixeze mai bine. Asta înseamnă că ai nevoie de o cremă cu textură light și nu de una cremoasă, grasă. Dacă vrei o fixare și mai bună, poți aplica un pic de pudră cu un powder puff (nu cu pensula, deoarece aceasta va accentua ridurile).

  1. Accesoriile minune

De cele mai multe ori, machiajul poate fi aplicat cu succes cu degetele (în special atunci când vrei un machiaj light al buzelor sau pleoapelor). Însă, pentru zonele mai greu accesibile, există câteva accesorii absolut minunate care îți ușurează mult munca. De exemplu, bureții în formă de ou. Acesta este ideal pentru a pătrunde în colțurile zonei interioare a ochilor sau la baza nasului. Cea mai bună metodă pentru a asigura o rezistență mai lungă a machiajului este să combini cele două metode: încălzește corectorul sau fondul de ten cu degetele, uniformizează-l pe ten, iar, apoi, pentru a te asigura că stă fixat, presează ușor cu un burete (nu freca, ci apasă ușor din aproape în aproape).

  1. Straturi fine, succesive

De fapt, acesta este secretul principal și în machiaj, și în aplicarea lacului de unghii. Nu ajută să aplici un strat gros, ci este mai eficient să aplici straturi fine, succesive. În privința machiajului ochilor, dacă îți place machiajul grafic, dar acesta nu prea rezistă (fie pentru că ai pleoapa grasă, fie pentru că ai arcada căzută), te ajută două trucuri: să aplici machiajul cât mai aproape de linia genelor și să aplici mai multe produse: primer pentru machiaj rezistent, creion de ochi, apoi liner sau fard de pleoape. Pe lângă o rezistență îndelungată, vei obține și o intensitate mai mare a culorii preferate.

Foto: Hepta.

Related Posts

Beauty News: Cu ce se laudă Lady Gaga, Selena Gomez și Kylie Jenner?

Luna septembrie este una dintre cele mai aglomerate luni din an pentru lansările de produse cosmetice. Schimbarea de…

Coenzima Q10 – secretul pentru o piele plină de vitalitate

Despre secretele îngrijirii pielii și drumul spre formulele cele mai noi în domeniul anti-ageing am stat de vorbă…

Beauty News: 7 cosmetice nou-nouțe cu care să îți începi bine toamna

Sunt multe schimbări – dorite sau nu – în luna septembrie, așa că ce ar fi să influențezi…

Andreea Marin: „Clarins are grijă ca ingredientele folosite să însemne tot ce are natura mai bun de oferit”

Începând cu anul acesta, Andreea Marin a devenit ambasadorul brandului Clarins. Ce înseamnă Clarins pentru ea și de…

Lecții de frumusețe de la mama: patru femei dezvăluie secretele de îngrijire învățate în alte țări

Când mama îți spune că ești frumoasă, să o crezi. Iar când te învață trucuri de îngrijire și…

De ce avem tenul deshidratat și pătat după vacanța de vară. Cu ce soluții vine specialistul

Vacanța de vară ne-a adus, cu siguranță, multe amintiri de neuitat, dar, din păcate și efecte nedorite asupra…

Din industria frumuseții, în lumea filmului: Unknown Beauty: François Nars

A redefinit frumusețea încă din anii ’70, iar acum este personajul principal în filmul documentar Unknown Beauty: François…

Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up

Casa de modă Paco Rabanne lansează prima colecție de make-up. În ultimul timp, marile case de modă au…

Secretele de beauty ale Vanessei Paradis, la 50 de ani

Vanessa Paradis, actriță și cântăreață franceză și fosta soție a lui Johnny Depp, își păstrează aerul de ingenuă…

Despre beneficiile retinolului, cu Dr. Dana BRATU, Medic Specialist Dermatolog 

Cu toții am auzit despre efectele benefice pe care le are asupra pielii și nu numai. Dr. Dana…