A List Magazine ∙ May 3, 2023 ∙ 7 min read

Andreea Esca&Echipa A List Magazine vă invită la bordul navei Celebrity Edge, într-o croazieră exclusivistă, prin care să descoperiți sau să redescoperiți împreună cele mai fermecătoare locuri de pe coasta Mediteranei.

Periplul de pe mare, în care veți avea oportunitatatea de a vă petrece timpul alături de Andreea Esca&Co la workshop-uri de dezvoltare personală și sesiuni coaching și de sport, la serate și petreceri, cu muzică și distracție, va fi împletit cu incursiuni în cele mai pitorești și idilice destinații de pe uscat, unde se vor vizita cele mai atractive obiective turistice, unde se vor face sesiuni de shopping și unde veți descoperi cele mai bune destinații gastronomice și nu numai.

Astăzi, am ales să-ți facem o scurtă prezentare pentru Portofino, destinația pe care veți avea ocazia s-o vizitați alături de Andreea Esca&Co în data de 27 septembrie.

Andreea Esca a vizitat Portofino anul trecut, și e un loc din care a rămas cu unele dintre cele mai frumoase amintiri. ”Am vizitat rapid Santa Margherita, eu am descoperit că există lumânări electrice în biserică, Dana și-a luat niște ochelari haioși și Vogue-ul cu Linda Evanghelista pe copertă, a pozat/ filmat toate rufele de pe la ferestre pentru un video special și ne-am așezat la coadă la taxiul pentru Portofino.Aici am făcut gașcă rapid cu patru persoane și luat împreună un mini van. Chiar ne-am simțit ca-n studenție. Unde mai pui că un tânăr i-a arătat Danei (pe tik tok:))) și care e cea mai frumoasă plajă din zonă. Portofino… frumos, frumos. În afara faptului că multe restaurante erau închise că e marți :), altele nici mâine nu deschideau … că e miercuri și altele tocmai aveau pauză de trei ore:))) Mi-a plăcut tot. Mai vin. Bine, cel mai amuzant a fost când la terasa unde am reușit să găsim un loc, chelnerul auzind că vorbim românește, mi-a adus un pliant în care era pozat cu Iliescu… ”, scria Andreea Esca în septembrie 2022.

Alist Magazine te invită într-o vacanță exclusivistă, unde vei avea parte de o experiență unică! Pe parcursul a opt zile, petrecute la bordul Celebrity Edge, vei naviga în cele mai frumoase orașe: Barcelona, Valencia, Ibiza, Portofino, Ajaccio (Corsica), Florenza, Pisa, Roma, alături de echipa Alist Magazine și de Andreea Esca. Mai mult, vei avea parte de conferințe și work-shop-uri create special pentru tine de specialiști psihologi, astrologi și designeri cunoscuți.

Înscrierile se fac la contact: Constanta Zurini, World Travel | GSA constanta.zurini@rccl.ro. Phone no.: 0314035062 / 0757.029.888

DETALII AICIhttps://rccl.ro/alist-at-sea-exclusive-experience-celebrity-edge/

ATENȚIE! Locuri limitate!

5 motive pentru care trebuie să vizitezi Portofino

Portofino, acest giuvaer de pe Riviera Italiană, este o destinație care trebuie bifată măcar o dată în viață. Fostul sat pescăresc a devenit astăzi un loc cu un farmec aparte, care atrage turiștii ca un magnet, datorită farmecului lui unic. Cea mai bună perioadă de vizitat Portofino este primăvara sau la începutul toamnei, când vremea este cea mai plăcută, iar masele de turiști nu dau năvală și, astfel, ai timp și loc să savurezi fiecare colțișor pe care îl are de oferit.

Portofino are deschidere spre Golful Tigullio și are doar 400 de rezidenți permanenți. În ciuda dimensiunii sale reduse, localitatea este faimoasă în întreaga lume datorită aerului boem și luxos pe care îl emană, fără să fie pretențios, chiar dacă aici găsești magazine de lux, baruri și restaurante renumite sau un club exclusivist de iahting. Portofino este mai mult decât o destinație de lux, este un sat pitoresc, amplasat în preajma unor frumuseți naturale, locul care adăpostește obiective culturale și artistice. Ca urmare a renumelui sau, Portofino este o destinație scumpă, recomandată spre a fi vizitată în excursii de o zi sau de un weekend.

Iată câteva dintre lucrurile pe care nu trebuie să le ratezi odată ce ai ajuns în Portofino, destinația din apropierea Genovei, din regiunea Liguria a Italiei.

Sightseeing

Poți admira casele multicolore, semnul distinctiv din Portofino, alături de piazzetta. Clădirile colorate, înalte și înguste, cu vedere spre apă, sunt aliniate pe o limbă de pământ dintre mare și dealuri. Casele albe, simple, sunt o raritate în Liguria, deoarece o tradiția prevede ca aceste clădiri sa fie vopsite în culori.

Vizitează Brown Castle

Această fostă fortăreață militară a fost construită în secolul al 15-lea pentru a apăra Golful Tigullio de pirați și de alți inamici. Fortăreața a salvat satul din calea flotei venețiene în 1435 și a fost reconsolidată și extinsă de mai multe ori de-a lungul secolelor.

Poziția sa dominantă și promontoriul oferă o panoramă de excepție asupra întregului golf, iar grădinile sale sunt locul perfect pentru fotografii. Aici se organizează adesea nunți și ședințe foto. De neratat sunt grădina mediteraneană, terasele panoramice, dar și interiorul fortăreței, unde pot fi admirate camerele mobilate cu piese vechi și pereții pavați cu faianță Maiolica.

Mergi la cumpărături

Portofino este faimos pentru magazinele sale luxoase, în care se găsesc branduri cunoscute, iar cea mai căutată marfă sunt încălțămintea și bijuteriile, datorită calității lor. De asemenea, de neratat sunt produsele hand-made din dantelă și cu broderii.

portofino croaziera andreea esca

Biserica San Martino

San Martino este principala biserică din Portofino, construita în jur de 1100 î.H. La interior, se găsesc numeroase picturi magnifice, printre care Madonna del Rosario, cu autor necunoscut.

Mănâncă o înghețată în Piazzetta

Piața principala din Portofino – Piazzetta- este centrul vieții sociale, locul în care se găsesc cele mai căutate baruri, cafenele și restaurante. Nu rata Caffè Excelsior, fondată în 1924 și locul în care a fost inventată înghețata ”paciugo” (amestec), preparată din ciocolată, fructe proaspete, sirop de cireșe amare și alune.

Foto: discovergenoa.com, arhiva personală

Related Posts

Jurnal de călătorie: Ziua a VIII-a. Roma

Se spune că toate drumurile duc la Roma. Ei bine, tot la Roma se sfârșește și călătoria noastră…

Jurnal de vacanță: Ziua a VII- La Spezia, Pisa, Cinque Terre

Cu cât ne apropiem mai mult de finalul croazierei noastre pe mare, încep să apară regretele. A fost…

Jurnal de vacanță: Ziua a VI-a, Ajaccio (Corsica)

Se spune că ziua bună se cunoaște de dimineață. Ei bine cea de-a 6-a zi a experienței Alist…

Jurnal de vacanță: Ziua V – Portofino

În această zi frumoasă de septembrie, ne-am trezit cu un singur gând: să ne bucurăm de câteva ore…

Jurnal de vacanță: Ziua IV – Pe Mare

După impresiile frumoase cu care am rămas din Ibiza, ne îndreptăm pașii către o altă destinație pe care…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua III – Ibiza

Continuăm periplul Alist At Sea și ajungem în următoarea noastră destinație: Ibiza. Când spui Ibiza, gândul te duce…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

Și am pornit în Alist At Sea…

Sunt Andreea Esca și mă bucur să vă am alături în această vacanță! De azi, pornim într-o călătorie…

Ritualul înfrumusețării la bordul unui vas de croazieră

O vacanță la bordul unui vas de croazieră este o ocazie unică de a vizita mai multe orașe…

Cum a fost la petrecerea A List Magazine- Lansarea ediției de toamnă – No 28 (VIDEO)

Lansarea numărului 28 al revistei distribuite gratuit A List Magazine a avut loc într-o zi de toamnă ca…