A List Magazine ∙ March 3, 2020 ∙ 2 min read

The Script Contest a anunțat la începutul acestei săptămâni, cei 9 finaliști ai celei de-a patra ediții a proiectului. În urma etapei de înscrieri, desfășurată între 10 decembrie 2019 și 15 februarie 2020, TSC #4 s-a bucurat de un număr record de 86 de scenarii înscrise.

Comisia de pre-selecție, formată din Laura Mușat (producător/ fondator ADFR/ coordonator TSC) și Alexandra Safriuc (scenarist/ project manager Masterclasses powered by ADFR/ Director Artistic ShortsUp) a avut două săptămâni la dispoziție pentru a citi tot materialul și a alege cei 9 finaliști: ”Calitatea scenariilor înscrise a crescut substanțial față de anii precedenți, ceea ce ne-a bucurat foarte tare pe amândouă. Am dezbătut mult cine ar merita cel mai tare să între în top 9 și nu a fost o decizie ușoară – cred că cel puțin 15 scenarii meritau să fie printre finaliste.” (Laura Mușat)

Cele nouă scenarii care se pregătesc de următoarele etape ale proiectului sunt:

Lydia Tot – ‘Pomana Viilor’,

Raluca Enache – ‘Fonic’,

Ana Taran – ‘Cosmografia’,

Crăița Nanu – ‘Fără precedent’,

Horia Cucuță & George ve Gänæaard – ‘Răscruci’,

Alexandros Raptis & Bogdan Movileanu – ‘Mașina de spălat vise’,

Simona Sava – ‘Să nu vorbești’,

Sorana Borhină – ‘O fată singură în noapte’

Maria Diana Lica – Tabu

Organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc încă din 2016, TSC are de anul acesta o nouă componentă – rezidența – devenind astfel singura rezidență-concurs destinată scenariilor de scurtmetraj din România. Următoarele două etape sunt întâlnirile one-on-one dintre jurații Vlad Ivanov, Cristina Haneș și Radu Stancu, ce vor avea loc la sediul ADFR, și rezidența de la Ferma de biodiversitate – Cobor, jud Brașov, unde timp de șase zile, finaliștii vor avea șansa să-și dezvolte scenariile prin mese rotunde, sesiuni de peer review, sesiuni zilnice de scris și proiecții de filme.

Nu în ultimul rând, înainte de stabilirea unui câștigător și înmânarea premiului, finaliști vor trece printr-o sesiune de pitch, în cadrul căreia își vor prezenta proiectele în fața unor invitați din industrie. Premiul constă în suma de 600EUR și producția filmului. Premiul în bani va fi oferit doar acelor scenariști care nu vor să își asume și rolul de regizor.

Pentru mai multe informații, urmăriți pagina de Facebook și site-ul The Script Contest.

Încă din 2016, Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc își propune să sprijine prin proiectele dezvoltate, producția și distribuția de film independent, să dezvolte noi comunități de cineaști și cinefili și să susțină educația și informarea corectă.

Evenimentul este organizat de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc cu sprijinul AFCN – Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

Related Posts

Prințesa Beatrice îi va lua locul lui Kate Middleton

Prințesa Beatrice va prelua obligațiile rgelae care i-ar fi revenit lui Kate Middleton, Prințesa de Wales, care urmeaza…

NEVERSEA 2024 – MALUMA vine pentru prima dată la un festival din România 

MALUMA, superstarul columbian de reggaeton și latino-pop, ale cărui hituri de top și colaborări cu artiști precum Shakira,…

Cea mai mare cursă caritabilă din lume – Race for the Cure Roma, ediția a 25-a

Mihaela Geoană și Boardul Fundației Renașterea, cu sprijinul Ambasadei României în Italia au format echipa României la cea…

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale ale săptămânii 13-19 mai 2024. Berbec Interesante zile pentru relațiile sentimentale…

10 cărți de luat în vacanță

Cum care vacanță? În cea de primăvară, în vacanța de vară pe plajă, în orice weekend break pe…

Aniversare la Eurovision- 50 de ani de când ABBA a câștigat concursul

Fanii Eurovision sunt în delir de când formația ABBA a lăsat de înțeles că va reveni pe scenă…

Actorul Tom Selleck și-a publicat cartea de memorii – “You Never Know”

Tom Selleck (79 de ani) și-a lansat cartea de memorii, intitulată ”You Never Know”, pe care a scris-o…

Hailey și Justin Bieber așteaptă primul lor copil

Hailey Bieber (27 de ani) a anunțat că este însărcinată prin publicarea unui videoclip emoționant din Hawaii, în…

Cum arată locuința lui Drew Barrymore din Hamptons

Drew Barrymore are un conac pe plajă, în stațiunea de lux de la malul Atlanticului, Hamptons. Actrița în…

Paris Hilton și Nicole Richie revin cu un nou reality-show, după 20 de ani

La 20 de ani de la ultimul lor reality- show, intitulat The Simple Life, în care cele două…