Monica Cismaru ∙ March 11, 2024 ∙ 4 min read

Kate Middleton a publicat un anunț pe pagina de Instagram a familiei regale- The Prince and Princess of Wales- prin care își cere scuze că a editat fotografia lansată cu ocazia Zilei Mamei, sărbătorită în Marea Britanie duminică, 10 martie.

”La fel ca alți fotografi amatori, câteodată mă joc cu editarea foto. Aș vrea să-mi cer scuze pentru orice confuzie apăruta după lansarea fotografiei de familie pe care am publicat-o ieri. Sper că toți cei care au sărbătorit Ziua Mamei au avut parte de o zi frumoasă. C”, a scris Kate Middleton, Prințesa de Wales.

Până la apariția scuzelor prezentate de Kate, presa și opinia publică au vuit din cauza supozițiilor asupra fotografiei, cum că aceasta ar fi editată digital, supoziții confirmate acum de Prințesă.

Palatul Kensington este presat să ofere lămuriri despre o fotografie lansată de Ziua Mamei, sărbătorită în Marea Britanie pe 10 martie, în care apar Kate, Prințesa de Wales, alături de cei trei copii ai ei: Prinții George, Charlotte și Louis.

Cele mai mari agenții de presă din lume au decis să retragă din arhive fotografia publicată de Palatul Kensington cu ocazia Zilei Femeii, în care apare Kate Middleton, Prințesa de Wales, alături de copiii ei, pe motiv că ar fi editată.

printesa de wales kate

Prințesa de Wales n-a mai apărut în public de la Crăciun, iar la mijlocul lunii ianuarie, a fost supusă unei operații abdominale programate și a anunțat că va rămâne în convalescență până la Paștele Catolic, din data de 31 martie, și că nu-și va mai lua niciun angajament public.

Palatul Kensington a fost ”somat” de public și de marile agenții de presă, printre care se numără Reuters, AP, Getty și AFP, să ofere explicații suplimentare legate de fotografia cu pricina, despre care se credea că ar fi fost editată, că s-ar fi folosit inteligența artificială la realizarea ei și că nu ar reflecta pe deplin realitatea. În fotografie, Kate apare zâmbitoare și într-o formă fizică perfectă alături de copii, la fel de zâmbitori. Presa și publicul acuză casa regală că ar încerca să manipuleze opinia publica prin lansarea imaginii și că Prințesa, de fapt, nu s-ar afla într-o formă atât de bună și că ascunde realitatea.

printesa de wales kate

Fotografia semnată de Prințul William și lansată de Ziua Mamei a fost bănuită încă de la început că ar fi fost editată digital, în urma suspiciunilor semnalate de public, care a observat mai multe neregularități în imagine.

Printre cele mai ”flagrante erori” din fotografie, publicul a remarcat lipsa verighetei de pe degetul lui Kate, fusta blurată purtată de Charlotte și bucata parțial lipsă de la o mânecă, dar și fermoarul strâmb al lui Kate.

Fotografia buclucașă încă figurează pe platformele oficiale de social media ale Monarhiei Britanice, iar Palatul Kensington n-a facut până acum niciun comentariu legat de aspectele semnalate de public și de presă.

Unul dintre comentatorii pe subiecte regale britanici, citați de Daily Mail, spune că ”Acest lucru e dăunător pentru casa regală. Ar fi trebuit să știe că va exista un interes major în orice imagine lansată în care apare Kate. Problema e că de-acum oamenii vor pune la îndoiala orice ar mai spune casa regală și nu vor mai avea încredere când mai emit care un anunț sau vreo noutate legată de starea de sănătate a lui Kate”.

Una dintre cele mai mari agenții de presă din lume- Associated Press, a retras imaginea din arhivă, motivând acțiunea astfel: ”La o analiză mai amănunțită, reiese că sursa a modificat imaginea.” Un purtător de cuvânt al agentiei a declarat pentru The Telegraph că fotografia arată ”neconcordanțe în alinierea mâinii stângi a Prințesei Charlotte”.

La rândul ei, agenția AFP a spus că n-a avut de ales și a retras poza din arhivă: ”Am fost nevoiți să retragem fotografia din arhivă. Din cauza unei probleme de ordin editorial, această fotografie făcută de Prințul de Wales a fost retrasă… și nu mai poate fi folosită sub nicio formă. Vă rugăm s-o stergeți, să n-o folosiți sub nicio formă și s-o ștergeți și din servere.”

Foto: Hepta

Related Posts

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…

Noaptea Albă a Bezelelor

Tort de Bezea va fi deschis de Noaptea Muzeelor. Cofetaria de pe Strada Roma 5 expune ediții limitate…