Alina Burlacu ∙ January 31, 2024 ∙ 3 min read

Dacă ai găsit vinovatul de apariția cearcănelor, dar nu poți scăpa total de el, soluțiile care îți rămân presupun ameliorarea aspectului zonelor întunecate sau inflamate. Vestea bună este că sunt destul de multe soluții eficiente. Îți spunem mai multe acum.

Somnul insuficient, alergiile, genetica, expunerea prelungită la soare și îmbătrânirea provoacă accentuarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi. Prea puține dintre aceste cauze pot fi îndepărtate, dar avem soluții propuse de dermatologi pentru un aspect mai fresh al privirii.

Perne suplimentare

Să începem cu lucrurile banale, precum poziția de dormit. Folosirea a două sau mai multe perne ar putea să fie soluția, în special în cazul pungilor de sub ochi. Cum funcţionează? Ridicarea capului ajută la prevenirea acumulării de lichid în pleoapele inferioare în timpul somnului.

Compresele naturale

Pentru că sunt mereu la îndemână, primul lucru pe care îl poți face dimineața sau chiar în mijlocul unei zile de lucru este să aplici comprese reci pe care le poți face din felii de castravete sau din plicurile de ceai verde sau negru. Ceaiul verde și cel negru conțin cofeină, un ingredient pe care se bazează și multe creme pentru îngrijirea pielii din zona ochilor pentru efectul lui antiinflamator. Cofeina conține antioxidanți puternici și poate crește fluxul de sânge către piele. Aplică aceste comprese 15-30 de minute.

Ingredienți activi din cremele pentru ochi

În urmă cu ceva timp, vitamina K era considerată tratamentul cel mai potrivit împotriva cearcănelor. Specialiștii spun încă că nu există cercetări suficiente pentru a confirma această ipoteză. În schimb, în afară de cofeină, un tratament care să includă vitamina C, vitamina E și retinol ar putea avea rezultate favorabile.

Unii experți recomandă, în cazul cearcănelor pronunțate și cu pete, folosirea cremelor destinate iluminării pielii care conțin un ingredient numit hidrochinonă. Acest ingredient împidică producerea de melanină în piele și ajută la reducerea zonelor întunecate de sub ochi. Ca și retinolul, hidrochinona trebuie folosită doar seara, urmată, dimineața, de un strat generos de protecție solară. Pentru că este un ingredient mai puternic, poate da efecte secundare precum uscăciune, iritație, probleme ușoare ale pielii. De aceea, se recomandă precauție și renunțarea la produs dacă efectele secundare persistă.
Chiar dacă este mare tentația de a căuta cele mai agresive și lăudate ingrediente, de cele mai multe ori o hidratare corectă rezolvă jumătate din problemă. Așa că bea apă, ceaiuri sau supe – orice te face pe tine fericită, și folosește serumuri și creme hidratante. Dacă alegi un produs pe bază de acid hialuronic, folosește apă termală sau lasă o peliculă de apă de piele, înainte de a aplica acest ingredient, altfel molecula va extrage din piele apa și va crea un aspect opus celui dorit.

La dermatolog

Un dermatolog poate oferi alte soluții pe termen lung, cum ar fi creme prescrise sau proceduri cosmetice care funcționează pentru a reduce umflarea și colorarea pielii. Cele mai frecvente proceduri cosmetice sunt: microneedlingul, terapia cu laser sau cu IPL, peelingurile chimice și fillerele injectabile.

Foto: pexels.com

Related Posts

Tom Hardy, cel mai nou ambasador al Jo Malone London

Celebru pentru rolurile sale din filmele de acțiune, actorul Tom Hardy a devenit cel mai recent ambasador al…

Bella Hadid își lansează propriile ei parfumuri- Ôrəbella

Bella Hadid (27 de ani) a dispărut pentru o perioadă din vizorul public și din lumina reflectoarelor. Sora…

Beauty looks: prezențele feminine elegante de la Cannes

În primele zile ale ediţiei cu numărul 77 a Festivalului de Film de la Cannes, am avut ocazia…

Festival Look: Daring Blue Lines

Influencerul Alexia Eram, împreună cu Ana Cucuta, professional make-up artist, îți arată, pas cu pas, cum să obții…

Sofia Coppola, filmul balsamului de buze dorit

Ce face un regizor atunci când nu mai găsește balsamul de buze preferat? Pune în scenă filmul unui…

Brânză cu mucegai, grătar, pizza, cartofi prăjiți – aromele din parfumurile gurmanzilor absoluți

Lanțul de fast-food KFC a provocat reacții în rândul fanilor, prin lansarea unei colonii care miroase a sos…

Cum scapi de celulită în câțiva pași

Vine vara și preocuparea noastră principală în aceste zile este să scăpăm de celulită.  Putem diminua considerabil aspectul…

MET Gala: 10 machiaje și coafuri care ne-au atras atenția

Pe covorul roșu, la Gala desfășurată la Muzeul Metropolitan de Artă, celebritățile au pozat, pentru fani, în ținute…

Plăcerile zodiilor

Spune-mi ce zodie ești ca să îți spun ce produse cosmetice ți se potrivesc! Berbec Dacă refrenul lui…

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…