Monica Cismaru ∙ December 20, 2023 ∙ 3 min read

De Sărbători, vom avea pe masă multă mâncare bogată în zahăr, grăsimi, carbohidrați și vom consuma mai mult alcool. Aceste alimente pot duce la balonare, greață, la probleme digestive, în general, de aceea trebuie să avem grijă să consumăm produse naturale, bogate în enzime, esențiale pentru o digestie sănătoasă.

Mierea

digestie sarbatori

Mierea este folosită de secole în alimentație și în terapie – acest aliment minune, netratat termic, este plin de enzime, de vitamine, minerale, care ameliorează problemele gastrointestinale datorită enzimelor. Mierea are și proprietăți anti-inflamatoare, antimicrobiale, antioxidanți și micronutrenți.

Avocado

digestie sarbatori

Este o sursă bogată de grăsimi sănătoase, în calciu, potasiu, fibre, care ajută la funcționarea sănătoasă a digestiei și încetinește absorbția carbohidraților. Dacă este consumat în timpul unei mese (aproximativ 80 g pe zi), ajută la menținerea la un nivel echilibrat al zahărului din sânge și al colesterolului. Consumul zilnic de avocado ajută la menținerea unor intestine fericite.

Mango

Mango este bogat în fibre și conține compusul amilază, care ajută la dizolvarea alimentelor în stomac- ceea ce înseamnă o digestie bună, dinamică.

Bananele

Bananele conțin fibre solubile – pectine – care normalizează funcțiile intestinelor, iar conținutul crescut de potasiu și de magneziu ajută la îmbunătățirea bacteriilor digestive și reduc inflamarea organismului.

Ananas

Ananasul conține bromelaină, o combinație de enzime care ajută la digestia rapidă a proteinelor.

Kefir

Kefirul conține milioane de probiotice, ceea ce îl face ideal de consumat pentru sănătatea intestinală; optimizează metabolismul, ajută la reglarea procesului digestiv și la curățarea tractului gastrointestinal.

Varză murată

digestie sarbatori

Varza murată este bogată în vitamine, săruri minerale, amino acizi – un aliat puternic pentru sănătatea intestinelor – ajută digestia și flora intestinală. Datorită acizilor săi lactici, varza murată este un probiotic natural.

Oțetul de mere

digestie sarbatori

Este un ingredient antimicrobial miraculos. Oțetul de mere conține acid acetic, bacterii de acid lactic, vitamina B – ceea ce îl transformă într-un probiotic bun pentru sănătatea stomacului. Datorită acizilor, ajută la decompunerea alimentelor din stomac. Băut cu regularitate sau adăugat în mâncare, accelerează metabolismul și ajută la ameliorarea problemelor digestive cum ar fi balonarea, constipația și arsurile (prin efectul său alcalin) și are și efect detoxifiant.

Foto: Unsplash

Related Posts

Prințesa Beatrice îi va lua locul lui Kate Middleton

Prințesa Beatrice va prelua obligațiile rgelae care i-ar fi revenit lui Kate Middleton, Prințesa de Wales, care urmeaza…

NEVERSEA 2024 – MALUMA vine pentru prima dată la un festival din România 

MALUMA, superstarul columbian de reggaeton și latino-pop, ale cărui hituri de top și colaborări cu artiști precum Shakira,…

Cea mai mare cursă caritabilă din lume – Race for the Cure Roma, ediția a 25-a

Mihaela Geoană și Boardul Fundației Renașterea, cu sprijinul Ambasadei României în Italia au format echipa României la cea…

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale ale săptămânii 13-19 mai 2024. Berbec Interesante zile pentru relațiile sentimentale…

10 cărți de luat în vacanță

Cum care vacanță? În cea de primăvară, în vacanța de vară pe plajă, în orice weekend break pe…

Aniversare la Eurovision- 50 de ani de când ABBA a câștigat concursul

Fanii Eurovision sunt în delir de când formația ABBA a lăsat de înțeles că va reveni pe scenă…

Actorul Tom Selleck și-a publicat cartea de memorii – “You Never Know”

Tom Selleck (79 de ani) și-a lansat cartea de memorii, intitulată ”You Never Know”, pe care a scris-o…

Hailey și Justin Bieber așteaptă primul lor copil

Hailey Bieber (27 de ani) a anunțat că este însărcinată prin publicarea unui videoclip emoționant din Hawaii, în…

Cum arată locuința lui Drew Barrymore din Hamptons

Drew Barrymore are un conac pe plajă, în stațiunea de lux de la malul Atlanticului, Hamptons. Actrița în…

Paris Hilton și Nicole Richie revin cu un nou reality-show, după 20 de ani

La 20 de ani de la ultimul lor reality- show, intitulat The Simple Life, în care cele două…