Monica Cismaru ∙ August 14, 2023 ∙ 4 min read

Pentru prima dată în peste 30 de ani, cele patru grații ale modei, supermodelele  Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista și Christy Turlington apar împreună pe coperta unei reviste.

Pare că timpul n-a lăsat nicio urmă pe chipurile supermodelelor care dominau lumea fashionului în anii 90. Naomi Campbell (53 de ani), Cindy Crawford (57 de ani), Linda Evangelista (58 de ani) și Christy Turlington (54 de ani) n-au mai apărut împreună pe coperta unei publicații din ianuarie 1990, dar iată că le revedem în toată splendoarea pe coperta Vogue UK și Vogue USA, într-un pictorial remarcabil, realizat de Edward Enninful, care își încheie cariera de redactor șef al Vogue UK odată cu acest editorial. La ultima lor apariție împreună pe coperta unei reviste de modă din anii 90, alături de cele patru supermodele se afla și Tatjana Patitz, modelul care a decedat pe 11 ianuarie 2023, în urma unei grele suferințe. Pe atunci, supermodelele au fost fotografiate de celebrul fotograf de modă Peter Lindbergh, decedat și el în 2019.

Cindy, Christy, Linda and Naomi sunt imortalizate într-un nou pictorial realizat de fotograful Rafael Pavarotti pentru a anunța lansarea noului documentar care le prezintă ascensiunea și cariera în lumea modei– The Super Models, ce va fi difuzat de Apple TV+ din 20 septembrie.

vogue

Ședința foto cu cele patru modele iconice a fost realizată la New York în luna mai, după mai multe săptămâni de pergătiri intense. Modelele s-au lăsat pe mâna tânărului fotograf Pavarotti spre a fi imortalizate din nou împreună, îmbrăcate în haine din cele mai noi colecții ale marilor designeri. Ca fapt divers, la ședința foto, Naomi Campbell n-a renuntat la tocuri nici măcar în pauze, când colegele ei umblau desculțe.

În documentarul mult-așteptat despre viața legendarelor supermodele care au dominat moda în anii 90 vom vedea cum a evoluat împreunăaceastă echipă puternică de frumuseți atât de diferite. ”E vorba despre viața noastră împreună. Despre prietenia noastră, cariera, despre feminitate și maternitate”, povestește Naomi Campbell. ”Au fost niște vremuri incredibile, dar am și muncit mult. Dar niciodată nu ne-am plâns de câte show-uri aveam de făcut, de câte haine aveam de schimbat. Toate am adorat ceea ce făceam și ne încurajam una pe cealaltă. Aveam și câte opt prezentări pe zi, iar seara mergeam să petrecem alături de designeri. Mă întreb dacă modelele din ziua de azi ar mai putea să țină pasul cu noi”, adaugă Naomi, care spune că show-urile de modă la care lua parte în trecut erau cu mult mai distractive decât cele de azi. Supermodelul adaugă că la defilările din prezent e nevoită să le strunească pe colegele ei mai tinere să aibă mai multă energie și poftă de viață. ”Trebuie sa zambim, trebuie sa ne aratam personalitatea”.

The Super Models va prezenta interviurie xclusive cu Campbell, Crawford, Evangelista și Turlington, în care acestea vorbesc despre dominația lor asupra modei din anii 90. Acestea pun accentul pe prietenia puternică ce s-a legat atunci între ele și pe felul în care se ajutau și se încurajau una pe cealaltă când întâmpinau diverse probleme, de natura personală sau profesională.

Modelele povestesc și despre familiile lor din prezent – toate sunt mame, cu copii mai mari sau mai mici, care sunt implicați în carierele încă înfloritoare ale mamelor lor. Naomi Campbell are doi copii născuți de mame surogat, iar fiica ei cea mare o însoțește peste tot în lume. Cindy Crawford are o fiică majoră, Kaya, care îi calcă pe urme în cariera de supermodel, la fel și Christy Turlington, care apare în campanii ale marilor case de modă alături de fiica ei, Grace Burns, adolescentă. Linda Evangelista are un fiu adolescent, de 16 ani, Augustin James Evangelista (Augie), al cărui tată este François-Henri Pinault, actualul soț al Salmei Hayek.

Foto: Vogue/Rafael Pavarotti

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…