Monica Cismaru ∙ March 16, 2023 ∙ 6 min read

Cum sună o felie de tort Framboise, alături de o cafea aburindă și aromată? Sau un macaron pastelat sau, și mai bine, o super pufoșenie? Numai când auzi cum sună – super pufoșenie- și vrei să știi imediat unde poți gasi un desert cu un asemenea nume irezistibil! Vă spunem noi: la Chez Marie Confiserie, un cake- boutique de pe Calea Victoriei, din București, care s-a impus încă de la început în peisajul deserturilor bucureștene datorită chef-ului cofetar a cărui măiestrie a fost desăvârșită într-un restaurant cu trei stele Michelin, în Germania. V-am convins?

chez marie confiserie

chez marie confiserie

Povestea dulce Chez Marie Confiserie este spusă de Alexandra Ioana Romașcanu (36 de ani), care, după ce a acumulat suficientă experiență în organizarea de evenimente și după ce a lucrat ca manager de spații pentru nunți, botezuri și evenimente corporate, a decis să pornească acest business în care se face artă din zahăr, din frișcă și din ciocolată și să le ofere clienților deserturi premium și care să satisfacă cele mai variate pretenții, inclusiv pe cele ”baby friendly, lactose free, gluten free, natural, fără zahar”, care se găseau mai rar spre deloc în București.

Alexandra Ioana Romașcanu

”Povestea Chez Marie a început dintr-o mare pasiune pentru dulciuri premium, de cea mai bună calitate, pe care îmi doream să le ofer în primul rând fetiței mele, familiei mele și celor dragi. Chez Marie a început în urmă cu patru ani, după ce viața mi-a adus-o în cale pe cea mai minunată chef cofetar, alături de care am lucrat în multe alte proiecte până să-mi dau seama de fapt că, locul nostru ne era doar împreună. Acestea fiind zise, i-am propus o colaborare, dânsa a acceptat și am pornit pe acest drum dulce și bun”, povestește Alexandra, care, în timp, a reușit să adune o echipă imbatabilă, formată din 13 oameni, cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, alături de care creează și livrează unele dintre cele mai bune dulciuri din București.

”Ca orice bussines la început de drum, etapele sunt bazate doar pe multa muncă, pasiune, determinare și curaj însă nu pot spune că a fost greu, ci doar foarte frumos și este în continuoare, cu fiecare zi ce trece”, expune Alexandra un rezumat al aventurii antreprenoriale cu gust de vanilie și de zmeură.

Chez Marie s-a impus imediat printre gusturile clienților și a amatorilor de dulciuri de cea mai bună calitate, datorită ingredientelor premium și, nu în ultimul rând, datorită autenticității rețetelor. ”Arta din confiserie se face doar cu extrem de multă muncă, determinare, disciplină și cu pasiune până la stele și niciodată înapoi. Cele mai mari satisfacții sunt date de departe de reacțiile clienților, care devin fideli și chiar prieteni, care ne recomandă apropiaților lor; satisfacția e dată de bucuria și de uimirea celor mici, atunci când dau cu ochii de personajele preferate din desenele animate, direct pe tort, de mesajele de mulțumire. Sunt foarte multe comenzi neobișnuite pe care le primim din partea doamnelor și domnisoarelor, de obicei cu dedicație specială pentru domni; cât despre limitele creației și imaginației, acestea nu există. Cafeaua este un element-cheie în cake-boutique și de aceea folosim sortimente de origini, de la prăjitorii speciale” explică Alexandra.

chez marie confiserie

În prezent, Chez Marie Confiserie are un laborator în zona Băneasa, iar preparatele apetisante și colorate se găsesc în cake-boutique-ul de pe Calea Victoriei, unde te întâmpină o atmosferă roz, pariziană.

chez marie confiserie

Planurile de extindere există și capătă contur, cu perspectiva deschiderii unor spații noi în București, dar și în restul țării, și cu diversificarea gamei de produse.

chez marie confiserie

”Dulciurile ajung întotdeauna acolo unde trebuie și anume la casa sufletului, de aceea sunt întotdeauna un cadou tocmai bun de savurat”.

Cadou pentru alții sau pentru pentru noi înșine, de-acum știm unde să mergem pentru o super pufoșenie și nu numai. Cine nu ar vrea să savureze un desert cu un asemenea nume? Sigur ne-ar face ziua mai bună!

Related Posts

Premierele lunii mai: filme noi la cinema

Blockbustere mult așteptate, comedii și povești pentru întreaga familie: iată care sunt premierele lunii mai la cinema. Kingdom…

Coffee Time! Interviu cu Bogdan Georgescu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

3 ani pe o platformă de networking: ce-am învățat din 254 de întâlniri (cu mulți experți și câțiva ciudați)

Totul a început cu un text de la clienta mea ucraineancă londoneză, coach pentru executivi proaspăt promovați. „Știu…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…