Monica Cismaru ∙ November 8, 2022 ∙ 3 min read

”Amantul Doamnei Chatterley”, cartea scrisă de D.H. Lawrence și considerată una dintre cele mai îndrăznețe opere din literatura universală, va avea parte de o ecranizare pe Netflix.

Romanul erotic ”Amantul Doamnei Chatterley”, de D. H. Lawrence, a fost publicat în 1929 și prezintă povestea neconvențională de dragoste dintre o femeie aristocrată și un bărbat care aparține clasei muncitoare. Cartea este una dintre cele controversate din istoria literaturii datorită numeroaselor scene erotice, licențioase pe alocuri.

Romanul descrie relația adulteră dintre Constance Chatterley și paznicul de vânătoare Oliver Mellors, care se avântă într-o aventură toridă, cauzată și de lipsa de afecțiune de care suferă Lady Chatterely, căsătorită cu Clifford, un bărbat paralitic.

Se pare că adaptarea pentru Netflix a romanului respectă fidel latura erotică a operei, cel puțin din ce se poate deduce din trailerul filmului, în care rolurile principale sunt interpretate de Emma Corrin (Lady Diana din serialul The Crown) și de Jack O’Connell.

emma corrin
Emma Corrin

Jack O’Connell
Jack O’Connell

Filmul este regizat de Laure de Clermont-Tonnerre.

”Când am recitit romanul, mi-am dat seama că ar fi putut fi scris și în zilele noastre, fără să-ți dai seama”, a declarat regizoarea. ”Este înspăimântător câte lucruri au rămas neschimbate din anii 20 și până astazi. Noi, femeile, încă ne luptăm pentru egalitate. Ideea de libertate în privința femeii încă este scandaloasă. E de ajuns să vezi ce s-a întâmplat cu Legea Roe v. Wade (legată de interzicerea avortului în SUA) și ce s-a întâmplat recent în Iran. Această carte este despre călătoria unei femei spre eliberarea sexuală, spre căpătarea unei noi puteri, de căpătare a controlului asupra propriului ei corp, de asumare a propriei ei sexualități și de asumare a propriei ei vieți. Scopul meu e să scot în evidență punctul ei de vedere și să ofer audienței o experiență viscerală a femeilor care găsesc plăcerea. Era timpul ca acest lucru să fie făcut accesibil”, adaugă regizoarea Laure de Clermont-Tonnerre.

Emma Corrin, interpreta Doamnei Chatterley, este pe deplin de acord cu viziunea regizoarei Clermont-Tonnerre și a menționat că a vrut să trăiască prin personajul ei sentimentul extaziant de libertate supremă.

Pe platourile de filmare a existat și un ”coordinator intim”, funcție care se asigură că actorii implicați în scenele de sex se simt confortabil și că există suficientă comunicare și consimțământ la repetiții. Corrin a declarat într-un intreviu că scenele de sex n-au fost gratuite și au avut întotdeauna o justificare.

Filmul ”Amantul Doamnei Chatterley” va avea premiera pe 25 noiembrie și va fi disponibil pe canalul de streaming pe 2 decembrie.

Foto: Hepta

Related Posts

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…