Monica Cismaru ∙ October 14, 2022 ∙ 4 min read

Andra Marinescu este unul dintre arhitecții din emisiunea de succes de la PRO TV, ”Visuri la cheie”. Andra ne spune care sunt cele mai valoroase lecții învățate de când s-a alăturat show-ului cu latură caritabilă și care sunt ambițiile ei profesionale, pe lângă emisiunea de televiziune.

Andra, ce s-a schimbat la tine de când ai apărut în primele emisiuni ”Visuri la cheie” și până acum? Ce impact are asupra ta această producție?

Felul în care empatizez cu problemele oamenilor. Să ieși din „cutia ta” și să ajuți cu tot ce poți, să știi că ești parte din raza lor de soare, acolo este adevărata mulțumire. Să știi să crezi în oameni, să crezi în tine și în ceea ce esti capabil să faci; fără comparații, fără gânduri negative, doar energie pozitivă!

Care este cea mai recentă lecție de viața învățată, în ce context?

Cred că este punctul în care mi s-a schimbat viața. Momentul în care a murit tata, mi s-a spus răspicat: „Ceea ce poți face tu, ca om și ca arhitect, nu îți va lua nimeni niciodată”. Atunci am învățat că așteptările dezamăgesc și viața nu rulează în pașii pe care ni-i imaginăm noi, ci în pașii pe care Universul îi dictează pentru noi.

Ce îți place cel mai mult la echipa voastră de la Visuri la cheie? Cât de repede v-ați sudat?

Fiecare are un ingredient unic doar al lui și împreună facem trupa de șoc. Avem momente în care râdem, momente în care ne contrazicem sau discutăm în contradictoriu, însă la final munca noastră dă rezultate senzaționale. Cât de repede ne-am sudat? Pe principiu cine se aseamănă se adună, se găsiră trei olteni și făcură treabă bună.

Care sunt ambițiile tale profesionale, pe lângă proiectul Visuri la cheie, ce compune universul profesional al Andrei Marinescu?

În zona de confort nimic nu se dezvoltă! Ambiția mea profesională a fost mereu să-mi depășesc limitele și să scot ce este mai bun din ceea ce fac. Este oare „mai bine” dușmanul „binelui”? Sunt ferm convinsă că nu… și sunt la fel de convinsă că perfecțiunea există, mai ales în arhitectură.

Care sunt oamenii, situațiile care te-au modelat profesional în ceea ce ești astăzi?

Sunt doi arhitecți care m-au îndrumat de când am ieșit de pe băncile facultății și cărora le mulțumesc pentru tot ceea ce m-au învățat. Însă cei mai buni „învățători” profesionali rămân determinarea, perseverența și curajul de a fi diferit. Arhitectura este o meserie care se fură și se învață din practică!

Care este cel mai inedit mod de a descrie o casă, în opinia ta? Cu ce poate fi comparat și cu ce nu poate fi comparat un cămin?

O casă înseamnă suflet, bucurie și confort, nu doar cărămizi, beton și decorațiuni. Meseria noastră de arhitect presupune însuflețire, nu doar calcule matematice și planuri tehnice. Acasă va spune mereu povestea a ceea ce ești și este rezultatul a ceea ce iubești. Casa este, de fapt, înfățișarea fizică a sufletului celui care locuiește în ea.

Echipa Visuri la cheie, PRO TV

Care sunt lucrurile care te fac să te feliciti și astăzi că ai ales această carieră, arhitectura?

Libertatea și independența. Datorită acestor două aspecte am virat brusc, 180 grade, în clasa a 12-a, de la drept, la arhitectură. Trăirile pe care ți le dă munca de creație și satisfacția să îți vezi opera pusă în practică, nu se compară cu nimic în lumea asta.

Una dintre trăsăturile tale care poate fi privită atât ca și calitate cât și ca defect care ar fi?

Atenția la detalii, pentru că detaliile fac diferența între ordinar și extraordinar. Uneori, însă, poate distruge mitul perfecțiunii și al frumosului. Însă de ce să privim partea goală a paharului? Să avem încredere în noi că putem oferi privitorului tabloul complet… compus din detalii.

Cea mai mare dorință de-ale tale acum este să…

Să pot avea mereu încredere în mine, în ceea ce sunt capabilă să fac, atât personal, cât și profesional. Să am mindset-ul necesar, pentru a putea deveni cel mai bun proiect la care am lucrat!

Foto: PRO TV

Related Posts

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Bortan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…