Monica Cismaru ∙ September 29, 2022 ∙ 4 min read

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis Leon Ivey Jr, a murit miercuri după-amiază la vârsta de 59 de ani, iar cauza decesului n-a fost făcută publică încă.

Coolio a fost găsit pe pardoseala băii din casa unui prieten, iar echipa de urgență sosită la fața locului a declarat decesul. Poliția a deschis o anchetă asupra decesului rapperului, dar nu există dovezi despre o moarte suspectă; managerul lui Coolio a declarat că artistul ar fi suferit un atac de cord.

Coolio este interpretul celebrului hit din anii 90 “Gangsta’s Paradise”, care a făcut parte de pe coloana sonoră a filmului Dangerous Minds (1995), în care Michelle Pfeiffer interpretează rolul principal.

coolio

Coolio a avut șase copii. Acesta s-a căsătorit cu Josefa Salinas în 1996, iar în 2000, cei doi au divorțat.

”Cu nemăsurată durere anunțăm dispariția prietenului nostru drag și client, care s-a stins în această după-amiază. Lumea a fost mișcată de talentul său imens și-i vom simți lipsa profund”, a declarat echipa sa managerială. Mulțumim lumii întregi că a ascultat muzica sa și celor care au transmis condoleanțe. Va rugăm să vă rugați pentru familia lui Coolio”.

Numeroase vedete s-au grăbit să-si exprime regretele cu privire la dispariția celebrului rapper, care s-a născut în 1963 în Compton, California. ”Ce veste dureroasă”, a scris Ice Cube. ”Am fost martorul ascensiunii sale către vârful industriei muzicale. Odihnnească-se în pace!”

”Unul dintre cei mai de treabă tipi pe care i-am cunoscut, a fost un om bun. Odihnește-te în pace, Coolio”, a spus MC Hammer.

Michelle Pfeiffer (64 de ani) a declarat că suferă enorm din cauza morții lui Coolio. ”Îndurerată de moartea unuia dintre cei mai talentați artiști. O viață curmată mult prea repede. Era un om de o blândețe rară. 30 de ani mai târziu și încă mă trec fiori când ascult piesa (n.r. “Gangsta’s Paradise”). Transmit toată dragostea mea familiei sale. Odinește-te în pace, Artis Leon Ivey Jr.”, a mai spus Michelle Pfeiffer.

Coolio și-a lansat primul său single la sfârșitul anilor 80, “Watcha Gonna Do,”, iar în 1991 a lansat primul album, Ain’t a Damn Thang Changed.

În 1994 se impusse deja pe scena muzicală americană și a lansat un nou material discografic,  It Takes a Thief. Single-ul “Fantastic Voyage” a ajuns pe locul trei în topul Billboard Hot 100. Un an mai târziu, a lansat “Gangsta’s Paradise” alături de interpretul de gospel L.V., piesă ce a apărut mai apoi pe coloana sonoră a filmului Dangerous Minds.

“Gangsta’s Paradise” a ajuns numărul unu în topurile muzicale și a devenit cea mai de succes piesă a anului 1995. Includerea melodiei în următorul său album omonim i-a asigurat lui Coolio un premiu Grammy pentru Cea mai bună interpretare solo rap.

Coolio a mai lansat multiple materiale discografice de-a lungul timpului, cu care a înregistrat succes după succes, dar niciunul nu s-a mai măsurat cu “Gangsta’s Paradise”.

În ultimii ani, Coolio a participat la diverse realty-show-uri de televiziune și și-a urmat și pasiunea de a găti, astfel că, în 2009 a lansat o carte de bucate, “Cookin’ With Coolio,” și a participat la o competiție culinară televizată, în 2012, “Rachael vs. Guy: Celebrity Cook-Off”, unde a ocupat locul doi.

Rapperul a jucat și într-o serie de filme si seriale, cum ar fi Martin” (1995), “Sabrina the Teenage Witch” (1996), “Batman & Robin” (1997), “The Nanny” (1998), “Tyrone” (1999), “Midnight Mass” (1999), “Charmed” (2002), “Star-ving” (2009), “Futurama” (2001, 2010) și “Gravity Falls” (2012).

Foto: Hepta

Related Posts

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…