Monica Cismaru ∙ July 14, 2022 ∙ 3 min read

Charlotte Casiraghi, fiica Prințesei Caroline de Hanover (născută Monaco), este o cititoare împătimită și chiar este fondatoarea unui club cultural, înființat alături de Chanel.

Iată ce cărți recomandă Charlotte Casiraghi spre a fi citite vara aceasta. Printre acestea se numără un eseu despre feminism, o autobiografie savuroasă și o odă adusă rezilienței. 4 recomandări de umplut după-amiezele fierbinți de pe plajă, de sub umbrelă.

Witch, the Undefeated Power of Women, de Mona Chollet

O carte care dezbate mitul vrăjitoarelor. Autoarea Mona Chollet explorează într-o manieră profundă presiunea pusă de-a lungul timpului asupra femeilor și analizează identitatea feminină într-o societate patriarhală. Condiția feminină contemporană este punctul central de la care pornește autoarea.

Simple Passion, de Annie Ernaux

charlotte casiraghi carti

O poveste intensă, născută între scriitoare și personajul A., un om de afaceri căsătorit, din estul Europei. În carte există o linie fină între realitate și ficțiune. Povestea de dragoste care durează doi ani este descrisă în amănunt de Anne Ernaux, care pune accent mai ales pe prioadele dintre întâlnirile cu amantul ei și felul în care plăcerea este privită care o viitoare durere.

The Second Wife, de Louise Mey

Unul dintre cele mai aprecite romane ale anului 2020. Un thriller psihologic în care Louise Mey recreează mecanismul diabolic prin care funcționează violența domestică. Sandrine, eroina, este o tânără sensibilă, este acaparată cu totul de un bărbat bântuit de spectrul primei lui soții, și care o face pe Sandrine centrul universului lui.

Story Makers, de Dina Nayeri

Autoarea de origine iraniană care a fugit din țara ei natală la vârsta de 8 ani rememorează, 30 de ani mai târziu, perioada în care a fost refugiat. Acțiunea se petrece între Roma, Dubai și America, locul în care autoarea a absolvit cele mai prestigioase universități. E mai mult decât o autobiografie. În carte, Dina Nayeri redă poveștile și mărturiile refugiaților întâlniți în parcurusul ei încă din 2016 și ne deschide ochii asupra crizei umanitare din Europa. ”Știu de ce sunt aici. Am venit deoarece Europa le închide ușa în nas refugiaților, deoarece America nu mai este America, iar Europa urmează aceeași cale”, scrie autoarea.

Foto: Hepta

Related Posts

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…