Monica Cismaru ∙ February 28, 2022 ∙ 2 min read

Anamaria Vartolomei (22 de ani), actriță de origine română, a câștigat Premiul César pentru Cea mai bună tânără speranță feminină, datorită rolului său din filmul L’Événement, de Audrey Diwan.

Anamaria Vartolomei s-a născut la Bacău în aprilie 1999 și s-a mutat în Franța, dar o parte din familia ei a rămas în România. Ea și-a făcut debutul în cinematografie la vârsta de 10 ani, când a jucat în producția My Little Princess, alături de Isabelle Hupert. A urmat apoi cursuri de teatru și, la vârsta adolescenței, și-a dat seama că vrea să fie actriță de cinema. A mai jucat în filme precum Jacky în regatul femeilor (2014) sau L’Idéal (2016). În 2017, ea a interpretat unul dintre rolurile principale din L’Échange des princesses.

anamaria vartolomei cesar

Următorul film în care va putea fi urmărită Anamaria Vartolomei este Monique et Matisse, de Anne Fontaine, care redă dragostea platonică pe care o nutrește marele pictor pentru asistenta sa medicală.

Printre marile actrițe admirate de Anamaria se numără Gena Rowland, Isabelle Huppert, Charlotte Rampling și Isabelle Adjani.

Anamaria a acordat un interviu publicației Vogue Paris, în care vorbește despre cariera ei actoricească și despre filmul care a pus-o definitiv pe firmamentul cinematografiei internaționale și spune ce o face să fie atrasă de un rol: ”Scenariul, bineînțeles, dorința de a ”îmbrațișa” personajul, de a mi-l asuma și, nu în ultimul rând, întâlnirea cu regizorul. Când ești bine regizat și îndrumat, poți scoate tot ceea este mai bun din tine”.

anamaria vartolomei cesar
Scenă din filmul L’Événement

”L’Événement” a fost un efort de echipă. Am compus personajul meu împreună. În timpul pandemiei, regizoarea m-a sunat în fiecare zi să-mi recomande cărți sau filme care să mă inspire. Apoi mi-am șlefuit personajul pe platouri, a fost nevoie să mi găsesc un ritm. Ea era instructorul de balet, iar eu eram învățăcelul care urma muzica”, povestește Anamaria despre lucrul la L’Événement”.

Pe lânga cariera sa actoricească, Anamaria Vartolomei este și o prezență apreciată din lumea modei. Acrtrița este o apropiată a Casei Chanel și nu lipsește de la niciun eveniment organizat de brand, care îi asigură toate ținutele pentru aparițiile publice și nu numai.

Foto: Hepta

Related Posts

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…