Editor Alistmagazine.ro ∙ November 24, 2021 ∙ 4 min read

Una dintre cele mai îndrăgite sărbători americane așteaptă cu nerăbdare să își facă apariția la finalul lunii noiembrie. În timp ce au loc ultimele pregătiri pentru masa de Ziua Recunoștinței, am preluat câteva dintre secretele unor preparate delicioase, inspirate din gastronomia tradițională americană. Pentru că ne place să facem din orice ocazie un moment de sărbătoare, ți-am pregătit o serie de ingrediente pe care poți să le incluzi cu ușurință în rețetele tale, condimentând fiecare preparat cu arome americane autentice. Ești gata să îi surprinzi pe cei dragi cu o porție de „America” proaspăt scoasă din cuptorul propriei bucătării?

 

Ziua Recunoștinței este celebrată în fiecare an, în ultima joi a lunii noiembrie, reprezentând momentul ideal pentru a pregăti un meniu special ce aduce în farfurii roadele recoltei. Însă, nu trebuie să te afli pe tărâmul american pentru a-i aduna pe ai tăi în jurul unei mese cu preparate out of the ordinary, inspirate de sărbătoarea care marchează sfârșitul toamnei în Statele Unite. Deși friptura de curcan este una dintre cele mai populare rețete de Ziua Recunoștinței, gustul său desăvârșit nu ar fi la fel fără câteva ingrediente 100% americane ce completează perfect tabloul unui preparat clasic, cu tradiție. De altfel, secretele unei sărbători reușite sunt bine ascunse printre condimente, sosuri și garnituri ce fac din mâncare o adevărată delicatesă. Mai mult, poți integra aceste ingrediente și în alte preparate sau în rețete interpretate care să îi surprindă pe invitați.

 

Află ce ai nevoie pentru a transforma fiecare masă într-un moment special, cu arome de peste ocean!

 

Înainte de a pleca la cumpărături, asigură-te că ai pus pe listă toate ingredientele ce te vor transpune în atmosfera Americii autentice.

 

Numărându-se printre singurele trei fructe originare din America de Nord, cultivate cu precădere în state precum Wisconsin, Massachusetts, New Jersey, Oregon și Washington, merișoarele își fac simțită prezența pe masa de Ziua Recunoștinței prin celebrul sos, foarte ușor și rapid de preparat. Acest topping poate fi realizat atât din merișoare proaspete, cât și din cele uscate. În cazul în care optezi pentru fructe deshidratate, este bine de știut că acestea trebuie înmuiate în apă și fierte în coajă de portocale, sare, zahăr și condimente.

 

Un side dish clasic în cultura americană, cartoful dulce este un ingredient versatil ce oferă arome dulci și note subtile de caramel oricărui preparat. Cu origini în America Centrală și de Sud, dar cultivat majoritar pe regiunile plane de coastă din Carolina de Nord, acesta face parte din meniul uzual al americanilor, reușind în același timp să se distingă pe mesele festive ale oricărei sărbători. În plus, interpretările vegane ale rețetelor pe bază de cartofi dulci se dovedesc a fi opțiunea perfectă pentru cei care au renunțat la carne. Indiferent dacă vorbim despre rețeta clasică la cuptor, rondelele din cartofi dulci, ricotta și rodie sau celebra rețetă de merengue, cartofii dulci pot fi considerați atât o garnitură savuroasă, cât și un preparat de bază sau chiar un desert.

  • Fructele nucifere, mai mult decât un snack clasic

 

Migdalele se regăsesc în multe dintre preparatele tradiționale, aducând un plus de savoare și note crocante fiecărei farfurii. Printre cele mai întâlnite combinații se numără curcanul umplut cu migdale sau fasolea verde cu migdale trase la tigaie. Totodată, nucile, fie că vorbim de cele simple sau pecan, devin vedetele deserturilor precum plăcinte, biscuiți sau tarte, fiind integrate și în garnituri aromate așa cum este caserola de cartofi dulci cu topping de nuci pecan.

 

Pregătirea unei mese cu rețete inspirate de Ziua Recunoștinței devine o opțiune accesibilă și datorită ingredientelor autentice americane ce pot fi găsite cu ușurință în supermarketurile locale. Cu produsele potrivite, propria bucătărie se transformă rapid în colțul american al casei tale. Dacă vrei să descoperi mai multe idei culinare, DelicioUS îți aduce rețetele din gastronomia de peste ocean direct la tine în farfurie. Aruncă un ochi pentru inspirație și află mai multe despre povestea din spatele ingredientelor americane.

Care este rețeta pe care ai vrea să o încerci cu această ocazie? Să aveți un Thanksgiving DelicioUS, Alisters!

Related Posts

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Borțan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…