Monica Cismaru ∙ September 23, 2021 ∙ 2 min read

linda evangelista

Unul dintre cele mai de succes supermodele ale anilor ’90, Linda Evangelista (56 de ani), se plânge într-o postare publică pe social media că a rămas cu sechele după o populară procedură de slăbire. Fosta vedetă a catwalk-ului pretinde că este de nerecunoscut după procedura estetică de slăbire prin criolipoliză, care a deformat-o și a devastat-o din punct de vedere emoțional.

Mă adresez celor care mă urmăresc și care se întreabă de ce n-am mai apărut în public și n-am mai lucrat ca model, cum au făcut colegele mele, cu o carieră înfloritoare. Am fost desfigurată brutal din cauza procedurii Zeltiq’s CoolSculpting, care a făcut exact opusul a ceea ce pretindea”, le-a transmis Evangelista celor 906 000 de urmăritori de pe Instagram, transmite Hollywood Reporter.

linda evangelista

Modelul pretinde că, în loc s-o scape de surplusul de grăsime de pe corp, procedura a făcut ca acest strat adipos să crească, ceea ce a lăsat-o deformată, chiar și după ce a încercat să repare paguba prin două intervenții chirurgicale de corectare a erorilor. ”Sunt de nerecunoscut”, se plânge Linda Evangelista, considerată la un moment dat una dintre cele mai frumoase femei din lume.

linda evangelista

Evangelista detaliază problema ei și spune ca a dezvoltat o afecțiune numită hiperplazie adipoasă paradoxală, ceea ce înseamnă o creștere a țesutului adipos tratat, efect advers ce poate apărea în urma procedurii la mai puțin de 0,1 % din cazurile tratate. De cele mai multe ori, acest efect secundar apare în cazul bărbaților și nu este periculos pentru sănătate, dar lasă urme inestetice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Modelul de origine canadiană a mai menționat că intenționează să dea în judecata compania la care a apelat pentru procedura estetică de slăbire. ”Am obosit să mai trăiesc astfel. Aș vrea să ies în lume cu capul sus, chiar dacă nu mai arăt așa cum mă știa lumea”, adaugă Linda Evangelista.

linda evangelista

Linda Evangelista (centru), alături de Christy Turlington și de Naomi Campbell

Cariera în modelling a Lindei Evagelista a început în 1984, când a semnat un contract de management cu Elite Model și s-a mutat din Canada la New York. La sugestia reputatului fotograf de modă Peter Lindbergh, Linda s-a tuns scurt în 1988, iar tunsoarea ei i-a împrumutat imediat numele și a fost reprodusă apoi de nenumărate femei. A fost descrisă în industria modei ca fiind femeia-cameleon , datorită schimbărilor dese de look pe care le adopta. A devenit la începutul anilor ’90 una dintre cele mai cunoscute modele din lume, activitate din care s-a retras în 1998, dar la care a revenit trei ani mai târziu, când a derulat campanii sporadice. A fost desemnată Cel mai mare supermodel al tuturor timpurilor în cadrul show-ului de televiziune Fashion File, din 2008.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…