Monica Cismaru ∙ June 24, 2021 ∙ 2 min read

muzee neobisnuite

Iată ce obiective turistice ar putea să ocupe prima poziție pe lista de locuri ”must see”. Îți prezentăm cele mai neobișnuite muzee din lume, pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață.

Muzeul de Artă Contemporană Niteroi – Rio de Janeiro, Brazilia

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wesley (@wesley_cordeirow)

Poate fi confundat cu ușurință cu o farfurie zburătoare. Oferă o panoramă asupra golfului Guanabara, din Rio de Janeiro și asupra muntelui de Zahăr. Structura sa modernă, creată de Oscar Niemeyer, îl face să semene cu un OZN care de-abia a aterizat pe o stâncă. Expozițiile se schimbă des, așa că nu știi ce te așteaptă la interior. Accesul la muzeu se face cu feribotul, iar apoi mai ai de mers pe jos încă 15 minute până în incintă.

Muzeul Aurului – Bogota, Columbia

Legenda El Dorado spune că, în secolul al 16-lea, un oraș din America de Sud era făcut în întregime din aur. Exploratorii și conchistadorii au dat crezare mitului și au călătorit pe distanțe însemnate pentru a găsi comoara. Au prădat orașe întregi în calea lor și au furat aur, dar nu au găsit niciodată El Dorado. Muzeul Aurului conține 34 000 de artefacte din aur, care alcătuiesc cea mai mare colecție de obiecte din aur din lume.

Museo Subacuatico de Arte – Cancun, Mexic

Dacă ajungi vreodata în Mexic și în Yucatan, nu trebuie să ratezi muzeul din adâncul oceanului, unde se află 500 de sculpturi ce reprezintă siluete umane, realizate de artistul englez Jason Caires Taylor.

Sculpturile par vii și reprezintă oameni – femei, bărbați, copii, aflați în diverse acțiuni. Obiectele sunt acoperite de alge, nisip, corali etc.

Vizitatorii trebuie să aibă peste vârsta de 13 ani și să dețină curajul de a face scufundări. Cei neexperimentați sunt asistați de instructori.

Muzeul Messner – Bolzano, Italia

Muzeul Messner, de pe vârful Kronplatz, situat la altitudinea de 2 275 de metri, este conceput pentru iubitorii muntelui. Amplasat în zona Tirolului de Sud, în domeniul schiabil, muzeul este o splendoare arhitecturală creată de celebra Zaha Hadid și oferă o panoramă spectaculoasă asupra munților Dolomiți. Accesul la muzeul cu design este ieșit din comun se face cu funicularul și se pot face vizite în orice anotimp, au același farmec, dar vremea trebuie să fie favorabilă pentru a putea facilita accesul turiștilor.

Related Posts

Prințesa Beatrice îi va lua locul lui Kate Middleton

Prințesa Beatrice va prelua obligațiile rgelae care i-ar fi revenit lui Kate Middleton, Prințesa de Wales, care urmeaza…

NEVERSEA 2024 – MALUMA vine pentru prima dată la un festival din România 

MALUMA, superstarul columbian de reggaeton și latino-pop, ale cărui hituri de top și colaborări cu artiști precum Shakira,…

Cea mai mare cursă caritabilă din lume – Race for the Cure Roma, ediția a 25-a

Mihaela Geoană și Boardul Fundației Renașterea, cu sprijinul Ambasadei României în Italia au format echipa României la cea…

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale ale săptămânii 13-19 mai 2024. Berbec Interesante zile pentru relațiile sentimentale…

10 cărți de luat în vacanță

Cum care vacanță? În cea de primăvară, în vacanța de vară pe plajă, în orice weekend break pe…

Aniversare la Eurovision- 50 de ani de când ABBA a câștigat concursul

Fanii Eurovision sunt în delir de când formația ABBA a lăsat de înțeles că va reveni pe scenă…

Actorul Tom Selleck și-a publicat cartea de memorii – “You Never Know”

Tom Selleck (79 de ani) și-a lansat cartea de memorii, intitulată ”You Never Know”, pe care a scris-o…

Hailey și Justin Bieber așteaptă primul lor copil

Hailey Bieber (27 de ani) a anunțat că este însărcinată prin publicarea unui videoclip emoționant din Hawaii, în…

Cum arată locuința lui Drew Barrymore din Hamptons

Drew Barrymore are un conac pe plajă, în stațiunea de lux de la malul Atlanticului, Hamptons. Actrița în…

Paris Hilton și Nicole Richie revin cu un nou reality-show, după 20 de ani

La 20 de ani de la ultimul lor reality- show, intitulat The Simple Life, în care cele două…