Cum va arăta cea mai extravagantă clădire de birouri creată de Zaha Hadid Architects

O pereche uimitoare de zgârie-nori cu înălțimea de 400 de metri vor fi construiți în China. Clădirea, proiectată de firma renumitei arhitecte de origine irakiana Zaha Hadid, va avea la bază un parc, cu terase, pline de verdeața și grădini acvatice.

Clădirea de-a dreptul revoluționară va fi un nou centru financiar numit Shenzhen Bay, dar și dovada că Zaha Hadid (1950-2016), considerată unul dintre geniile arhitecturii secolului 20, are moștenitori eminenți la sediul Zaha Hadid Architects din Londra.

Arhitectura celor două turnuri va fi una futuristă. Legătura dintre ele se va face printr-un podium cu mai multe etaje, fiecare cu tot felul de terase, pline cu verdeață, și grădini acvatice. Aceasta a fost dezvoltată pentru a forma o extensie a unui parc adiacent și pentru a oferi orașului un nou spațiu pentru promenadă. Fața din sticlă va fi dublu izolată, alcătuită din panouri din sticlă înclinate astfel încât să faciliteze ventilația, contribuind la menținerea unei temperaturi confortabile la interior.

Zaha Hadid s-a născut la Bagdad într-o familie bogată, a călătorit în străinătate în copilărie, a studiat la Universitatea Americană din Beirut și apoi a plecat să studieze arhitectura la Londra, unde l-a cunoscut pe Rem Koolhaas. După ce a lucrat la biroul său OMA din Rotterdam din 1977 până în 1980, s-a întors la Londra pentru a practica independent. Aici și-a creat propria casă de arhitectură și design Zaha Hadid Architects.

Printre proiectele realizate de către specialiștii Zaha Hadid Architects, multe dintre ele nominalizate pentru premiere, se numără:

  • Morphaeus Hotel City of Dreams – Macau (China), nominalizat pentru mai multe categorii de premii (Asia Awards “Best Newbuilt”)
  • Nanjing International Youth Cultural Centre – China (UK Excellance in Design Awards)
  • Opus Hotel – Dubai (WAF Awards Completed Buildings “Mixed Used”)

  • 3 Halle – Nurnberg, Germania (Dam Preis 2020 Nomination)
  • Eleftheria Square – Nicosia, Cypru
  • General Tower – Milano, Italia.

FOTO: Hepta/ Zaha Hadid

Categorii Lifestyle