A List Magazine ∙ May 15, 2021 ∙ 3 min read

Aceşti biscuiţi săraţi de trei feluri sunt atȃt de buni, fie simpli, fie cu sosurile preferate, încȃt sunt sigură veţi fi tentaţi să dublaţi cantităţile a doua oară cȃnd îi faceţi. Chef Adrian Hădean ne recomandă să îi încercăm în acest weekend!

Ingredientele pentru grisinele cu busuioc
  • 500 g făină albă;
  • 1/2 linguriţă sare fină;
  • 7 g drojdie uscată sau 25 g drojdie proaspătă;
  • 300 ml apă călduţă;
  • 1 linguriţă de zahăr;
  • 3 linguri ulei de măsline;
  • 1 legătură de busuioc proaspăt;
  • 50 g parmezan;
  • sare roz de Himalaya.
Ingredientele pentru biscuiţii săraţi cu brȃnză
  • 130 g făină albă;
  • 4 g praf de copt;
  • 1/2 linguriţă de praf de chilli;
  • 1/2 linguriţă de praf de curry;
  • 120 g unt gras rece;
  • 1 lingură suc de lămȃie;
  • 50 g parmezan;
  • 80 g cheddar sau altă brȃnză maturată, tare;
  • 20 g brȃnză albastră (blue cheese).
Pregătirea aluatului pentru grisinele cu busuioc

Am amestecat drojdia, zahărul şi apa şi le-am pus într-un loc călduţ, timp de 5-7 minute, pȃnă cȃnd s-a format o spumă deasupra. Am dat permezanul pe răzătoarea mică şi am tocat mărunt frunzele de busuioc. Într-un castron încăpător, am cernut făina împreună cu sarea fină. Apoi am adăugat uleiul şi drojdia activată şi am amestecat uşor cu o spatulă pȃnă s-a legat totul.

Am transferat aluatul pe o suprafaţă înfăinată şi l-am frămȃntat timp de 7-8 minute. Am pudrat continuu blatul de lucru cu cȃte un praf de făină, pȃnă cȃnd am obţinut un aluat moale şi elastic. Am presărat deasupra aluatului parmezanul ras şi tocătura de busuioc. Am continuat să frămȃnt cȃteva minute pȃnă cȃnd am încorporat toate ingredientele. Am format din aluat o bilă pe care am aşezat-o într-un castron uns cu puţin ulei. Am acoperit vasul cu un ştergar şi l-am pus într-un loc călduţ timp de 40-45 de minute, pȃnă cȃnd aluatul şi-a dublat volumul.

Prepararea grisinelor cu busuioc

Îmi place mult gustul pe care îl au aceste grisine împreună cu sosul de ardei copţi şi usturoi, dar se potrivesc la fel de bine şi cu un pateu de legume coapte.

După ce am fixat temperatura cuptorului la 230 de grade Celsius, am împărţit aluatul în 25 de bucăţi, pe care le-am rulat în forme de 35 cm lungime. Nu mi-am făcut griji că nu le-am rulat perfect. Apoi, le-am tăiat în 2-3 bucăţi pe care le-am aşezat pe o tavă tapetată cu hȃrtie de copt, la distanţă suficientă unele de altele, pentru a avea loc să crească. Le-am pulverizat cu apă şi le-am pudrat cu sarea roz. 12-13 minute au fost mai mult decȃt suficiente pentru ca aceşti biscuiţi săraţi să nu se ardă sau să se usuce, ci doar să se rumenească uşor, rămȃnȃnd moi în interior.

CITESTE RESTUL RETETEI AICI!

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…