A List Magazine ∙ May 1, 2021 ∙ 2 min read

Tradiția este ca pe masa de Paște să avem tot timpul preparate din miel. Fie că este vorba de drob, ciorbă de miel sau friptură. Dar Chef Nicolai Tand ne propune un altfel de preparat pentru masa de Paşte – o ruladă de miel specială, cu verdeţuri de sezon. 

Ingrediente:

  • 1 kg de pulpă de miel
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de usturoi verde
  • morcovi
  • sparanghel
  • ridiche albă
  • ceapă
  • 1 legătură de cimbru
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • unt
  • ulei de măsline
  • sare, piper.

Mod de preparare:

Tocăm mărunt ceapa, usturoiul şi cimbrul şi le amestecăm cu 2-3 linguri de ulei de măsline, apoi adăugăm sare şi piper. Carnea se taie în felii potrivite, ca pentru şniţel, și se întind apoi pe masă una lângă alta, astfel încât să poată fi rulate. Se ung apoi cu amestecul de verdețri și se rulează feliile de carne. După ce ai rulat carnea, leag-o cu sfoară specială pentru gătit, în așa fel încât să nu se desfacă. Ruladele se trag pun pic la tigaie să se rumenească uşor, apoi trebuie băgate în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 60 de minute.

În acest timp, preparăm legumele. Morcovii, sparanghelul şi ridichea albă se fierb în apă cu sare. Nu le fierbe foarte tare. Ideal este să rămână „al dente”. Scoate-le din vasul în care le-ai fiert şi pune-le într-un vas cu apă şi gheaţă pentru a-şi păstra culoarea.

Mod de preparare sos: trage în tigaie resturile de carne rămase de la fasonare, cu ulei de măsline, o ceapă tocată, un morcov dat pe răzătoare şi pătrunjel tocat. Toarnă în tigaie ½ litru de apă şi dă focul foarte mic, ă fiarbă cam 2-3 ore. După scurgerea timpului, strecoară sosul şi lasă-l să mai fiarbă circa ½ de oră. Adaugă peste el şi sosul lăsat de carne în tava în care s-au copt ruladele şi mai lasă puţin pe foc. La sfârşit, pune sare, piper şi un vârf de cuţit de unt. Poftă bună!

 

Related Posts

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Cu viața erotică la terapeut

Există nenumărate motive pentru care oamenii se gândesc să înceapă „câteva” ședințe de psihoterapie. Psihologul și psihoterapeutul relațional…

Dragoste & bani: un subiect tabu și o relație complicată

Cel mai adesea, banii sunt un subiect delicat într-o relație de cuplu, deși gestionarea lor defectuoasă poate semăna…

Loc de mai bine: mamele care au nevoie de sprijin

În fiecare număr, îţi prezentăm ONG-uri, proiecte sociale sau campanii umanitare care fac din lume un loc mai…

5 cărți pe care le poți face cadou de Paște

Paștele este un eveniment perfect pentru a adăuga între cadourile pentru familie și câte o carte potrivită preferințelor…

Selena Gomez va avea un nou cooking show- Selena + Restaurant

După ce, în anii pandemiei a inițiat un cooking show filmat chiar în bucătăria ei, intitulat Selena+ Chef,…

Cine sunt câștigătorii Premiilor Gopo 2024

Cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo a avut loc luni seara, la Teatrul Național ,,I. L….

Cele mai importante sfaturi despre îngrijirea intimă, explicate de medici ginecologi

Poate că nu e chiar un subiect abordabil la o cafea, dar este unul extrem de important pentru…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…