Monica Cismaru ∙ April 26, 2021 ∙ 2 min read

alber elbaz

Alber Elbaz, unul dintre creatorii de modă preferați de Beyoncé, Michelle Obama, Kim Kardashian, Meryl Streep, Natalie Portman sau Sarah Jessica Parker, a murit la vârsta de 59 de ani de Covid-19. Designerul de origine israeliană, născut în Maroc, a decedat la Paris, pe 25 aprilie.

Alber Elbaz a fost unul dintre cei mai proeminenți designeri de modă – a lucrat pentru casele de modă Guy Laroche și Yves Saint Laurent și a fost directorul de creație Lanvin; acesta își lansase recent un nou brand, AZ Factory. Alber Elbaz a fost și unul dintre preferații vedetelor de la Hollywood, pe care le-a îmbrăcat adesea pentru covorul roșu. Meryl Streep i-a purtat creația în 2012, când a câștigat premiul Oscar pentru interpretarea lui Margaret Thatcher în filmul Iron Lady.

meryl streep lanvin

Meryl Streep (2012,) într-o rochie Lanvin, la Oscar

Rochiile create de Alber pentru Lanvin sunt singurele care mă fac să mă simt eu însămi când le port”, declara Meryl Streep în 2015.

În luna ianuarie a acestui an, Elbaz a revenit pe scena modei cu noul său brand, AZ Factory, prin care își dorea să creeze haine pentru toate siluetele, inlcusiv cele plus size. Designerul acorda atenție tuturor siluetele încă de acum zece ani, când declara pentru publicația The Guardian: ”Sunt suprapronderal, așa că știu foarte bine ce să arăt și ce să ascund, e o legătură strânsă între a fi un designer suprapronderal și hainele pe care care le creez”.

alber elbaz

Alber Elbaz, alături de Donatella Versace și de Frida Giannini (Gucci)

Alber Elbaz și Rihanna

Alber Elbaz și Rihanna

”Viziunea lui asupra inclusivității în modă le-a făcut pe femei să se simtă frumoase și confortabile, prin împletirea măiestriei tradiționale cu tehnologia – proiectele sale inovatoare erau gata să redefinească industria modei”, a spus Johann Rupert, președintele Richemont, compania care îi finanța noile proiecte ale lui Elbaz.

Printre admiratorii lui Alber Elbaz se numără și Kim Kardashian, care i-a adus un omagiu creatorului de modă prin publicarea mai multor fotografii pe contul ei de Instagram. Alber Elbaz este cel care i-a creat rochia de mireasă cu care vedeta a pozat pentru prima dată pe coperta Vogue, în 2014, alături de viitorul ei soț de atunci, Kanye West. Alber m-a îmbrăcat pentru prima mea copertă Vogue și mi-a dăruit acea rochie, ca să-mi amintesc de acel moment pentru totdeauna”, a spus Kim Kardashian.

kim kardashian alber elbaz vogue

Alber Elbaz a primit numeroase premii internaționale din industria modei, iar în 2016, a fost făcut membru al Legiunii Franceze de Onoare, cea mai înaltă distincție civilă acordată de statul francez.

Foto: Hepta

Related Posts

Alist Designers boutique: Află care sunt brandurile lunii mai 

Proiectul nostru special care susține activitatea designerilor și brandurilor locale, Alist Designers boutique, continuă în lua mai cu…

Get the look: Ținuta lui Meg Ryan, recreată cu piese de la designeri români

Prezentă la o gală în urmă cu câteva zile, Meg Ryan a strălucit din nou în lumina reflectoarelor,…

MASSIMO DUTTI DEZVĂLUIE NOUL CONCEPT DE MAGAZIN ÎN LOCAȚIA DIN BĂNEASA SHOPPING CITY   

Brandul prezintă un exercițiu genial de rebranding odată cu lansarea noului concept global, dezvăluite în magazinul redeschis recent…

Cinci tendințe ale primăverii pe care nu trebuie să le ratezi

Vremea capricioasă și schimbările bruște nu anulează spiritul primăverii, așa că revenim cu o nouă serie de tendințe…

Star style: Emily Blunt, prin Prada până la stele 

Emily Blunt este una dintre actrițele care, cu fiecare ecranizare, surprind atât prin complexitatea interpretării, cât și prin…

Obiecte din garderoba personală a lui Vivienne Westwood vor fi scoase la licitație

O parte din garderoba legendarei creatoare de modă Vivienne Westwood va fi scoasă la licitație de casa Christie’s…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Outfits of the week: Cele mai cool ținute purtate de celebritățile internaționale

O nouă săptămână, o nouă serie de poze și un anotimp care pare că devine o provocare din…

Anya Taylor-Joy, Diane Kruger și Naomi Watts, printre vedetele de la cea mai recentă prezentare Dior

Cea mai recentă colecție a casei de modă Dior, pentru sezonul toamnă 2024, a fost prezentată la Brooklyn…

Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București, cu o nouă colecție: Body by Victoria

Veștile bune circulă repede! Iar primăvara aceasta avem încă un motiv de bucurie. Victoria’s Secret, liderul în retail…