BREAKING: Bouchra Jarrar părăsește casa de modă Lanvin după numai 16 luni

După numai 16 luni în care a ocupat postul de director creativ al casei de modă Lanvin, Bouchra Jarrar se retrage.

Jarrar a ajuns la cârma brandului francez după plecarea (ultramediatizată şi regretată de întreaga industrie) a lui Alber Elbaz, care şi-a părăsit funcţia după 14 ani, în octombrie 2015.

Bouchra Jarrar era cunoscută în industia modei înainte de colaborarea cu Lanvin graţie colecţiilor sale haute couture. Săptămâna trecută, a fost onorată cu distincţia Officer of the Order of Arts and Letters, o onoare aparte în Franţa, însă, în ciuda talentului sau, nu a reuşit să revitalizeze imaginea casei, care a avut considerabil de suferit după plecarea lui Elbaz.

Conexiunea pe care Alber Elbaz a reuşit să o stabilească de-a lungul celor 14 ani este, ce-i drept, greu de recreat. Designerul a creat o legătură adâncă şi strânsă cu publicul pe parcursul anilor, precum şi o anume imagine a brandului, extrem de apreciată atât de clienţi, cât şi de întreaga industrie a modei.

Cu toate că este nevoie de o perioadă mai îndelungată de timp pentru a restabili direcţia unui brand şi a rezona cu imaginea sa şi cu aşteptările din partea publicului, managementul companiei Lanvin, ce o include pe Shaw-Lan Wang, caree, începând cu anul 2001, deţine o majoritate a acţiunilor, permițându-i să ia decizii administrative finale, a decis că este prea riscant să investească în viitorul brandului, atâta vreme cât Jarrar se află la cârma sa.

În luna iunie 2016, Lanvin a raportat o scădere de 23% în profit faţă de anul trecut, înregistrând o pierdere de 18,3 milioane de euro. Prin comparaţie, în 2015, când încă se făcea simţită influenţa lui Alber Elbaz, casa de modă franceză a înregistrat un profit de 6,3 milioane de euro, iar în 2012, anul-record al companiei din punct de vedere al încasărilor, câştigurile se ridicau la 235 de milioane de euro.

Într-un comunicat de presă publicat de BusinessOfFashion.com, casa de modă explică: Lanvin şi Bouchra Jarrar au decis împreună să pună capăt colaborării. Decizia intră în vigoare începând de astăzi (6 iulie 2017). Doamna Wang doreşte să îi mulţumească Bouchrei Jarrar, care, de la instalarea sa la cârma casei, a servit intereselor companiei prin intermediul talentului său. Bouchra Jarrar îi mulţumeşte doamnei Wang pentru încrederea acordată. Îşi doreşte, de asemenea, să scoată în evidenţă muncă echipelor cu care a colaborat. Bouchra Jarrar se va concentra, de acum înainte, pe noi proiecte”.

Pentru moment, casA lanvin rămâne fără director creativ, însă zvonurile legat de succesorul sau succesoarea Bouchrei nu vor întârzia să apară. În momentul în care Bouchra a început colaborarea cu Lanvin, din dorinţa de a se dedica 100% casei de modă franceze, aceasta şi-a închis temporar propriul label couture. Este încă incert dacă activitatea acestuia va fi reluată în viitor.

CITEȘTE ȘI:

10 look-uri de la Săptămâna Couture de la Paris care ne-au inspirat