Header-March-2019

6 lucruri pe care nu le știai despre Meryl Streep

meryl streep

Meryl Streep, una dintre cele mai titrate și cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, împlinește azi 71 de ani. Iată câteva lucruri mai puțin cunoscute despre cea care a fost numită cea mai bună actriță a generației ei, recompensată cu trei premii Oscar (și cu 21 de nominalizări, deținătoarea recordului printre colegele ei de breaslă) de-a lungul bogatei ei cariere artistice.

Meryl Streep are o diplomă onorifică de la Harvard

În 2010, Meryl Streep a fost recompensată cu diploma de Doctor în Arte de Universitatea Harvard pentru contribuția ei semnificativă în domeniul filmului. Meryl Streep a urmat Arte Frumoase la Facultatea de Artă Dramatică a Universității Yale, de unde a absolvit în 1975, timp în care a muncit ca ospătăriță și ca dactilografă.

meryl streep

Cel mai mare regret e că a avut complexe legate de greutate

Singurul lucru pe care îl regret profund e că am pierdut o grămăda de timp urmând diete de slăbit”, declara Meryl Streep în 2014. ”Eram o fraieră care acorda prea mult timp acestui aspect și chiar dezvoltasem o obsesie legată de slăbit, lucru frecvent întâlnit în rândul actrițelor. Dar acum depășit această etapă.”

meryl streep

Este căsătorită cu același bărbat de 42 de ani

Meryl Streep este căsătorită din 1978 cu sculptorul Don Gummer, cu care are patru copii – Mamie, Grace – ambele actrițe, Henry Wolfe – muzician, și Louisa Gummer – model. Meryl Streep s-a căsătorit cu Don Gummer la șase luni de la prima lor întâlnire.

meryl streep

Are descendență nordică

Meryl Streep s-a născut în Summit, New Jersey (SUA) și are are strămoși germani, suedezi și britanici. 

mamie grace gummer

Mamie și Grace Gummer, cele două fiice actrițe ale lui Meryl Streep 

Numele ei de botez nu este Meryl

Actrița nu s-a născut cu numele de Meryl, ci a fost botezată Mary Louise Streep, după mama și după bunica ei. Meryl este porecla dată de tatăl ei și pe care a păstrat-o ca nume de scenă.

meryl streep

A învățat limba poloneză pentru un rol 

Pentru rolul din drama Sophie’s Choice (pentru care a primit un Oscar), a învățat limba poloneză. Înainte de începe filmările pentru capodopera Sophie’s Choice, Meryl Streep a studiat limba poloneză pâna a devenit fluentă, pentru a intra cât mai bine în pielea personajului.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle