Monica Cismaru ∙ December 24, 2020 ∙ 3 min read

cartile anului oprah winfrey

Oprah Winfrey, celebra realizatoare tv americană, este o cititoare avidă și face adesea recomandări de cărți, pe care le citește în clubul ei de lectură. La sfârșit de an, iată care sunt cărțile care au impresionat-o în ultimele 12 luni pe Oprah Winfrey. ”Fiecare pagină dintr-o carte nouă ne deschide calea către un nou univers”, spune vedeta de televiziune.

A Beautiful Crime, de Christopher Bollen

cartile anului oprah winfrey

Cel de-al patrulea roman al lui Bollen se concentrează în jurul unui cuplu proaspăt format care călătorește la Veneția – un loc al magic, clădit să păcălească și să creeze confuzii – cu scopul de a escroca un bogătaș. Acțiunea se tranformă într-un mister seducător, într-un labirint al decepțiilor.

The Boy in the Field, de Margot Livesey

cartile anului oprah winfrey

Fratii adolescenți Matthew, Zoe și Duncan dau din întâmplare peste un tânăr inconștient care sângerează, în aporpierea casei lor din Oxfod, Marea Britanie, iar acțiunea se petrece în toamna lui 1999. Fiecare reacție înregistrată în urma descoperirii este tratată pe capitole separate, dedicate fiecăruia dintre cei trei și ne este prezentat fiecare punct de vedere. Cu fiecare pagină, sunt descoperite secrete de familie și se destramă relații care păreau de solide. Livesey construiește un mister în jurul făptașului care l-a adus în starea deplorabilă pe tânărul descoperit și creionează o muncă de detectiv.

Caste: The Origins of Our Discontents, de Isabel Wilkerson

cartile anului oprah winfrey

Cea de-a doua carte scrisă de câștigătoarea premiului Pulitzer este o operă impresinantă, de geniu, care atinge subiecte precum fundația pe care s-a clădit America și problemele de inegalitate rasială. Rasa, în Statele Unite, este agentul vizibil al forței invizibile a castelor. Autoarea trasează paralele între sistemul castic din India antică, cel de-al Treilea Reich și Legile Jim Crow, cele care au impus segregarea rasială în sudul Statelor Unite.

The Cold Millions, de Jess Walter

cartile anului oprah winfrey

Autorul a creat o aventură istorică electrizantă, care se învârte în jurul fraților Dolan – charismaticul și încăpățnânatul Gig și docilul și mai tânărul Rye. Cei doi sunt implicați într-un conflict brutal cu protagoniști pestriți.

A Girl is A Body of Water, de Jennifer Mansubuga Makumbi

cartile anului oprah winfrey

Acțiunea se petrece în Uganda anilor 70, sub dictatura lui Idi Amin, perioadă în care femeile nu aveau alte așteptări de viață în afară de a se căsători și de a naște copii, supuse și tăcute. Totuși, fetița Kirabo, crescută de bunici și de consăteni, aude chemera străbunilor și a femeilor războinice, care fac parte din folclorul țării. Odiseea lui Kirabo transformă romanul într-o experiență completă și exuberantă.

To Be a Man, de Nicole Krauss

cartile anului oprah winfrey

Autoarea cărții Istoria iubirii propune în acest volum momente pregnante de înstrăinare, erotism și de însingurare. Cele 10 povești ale cărții au puterea unor vise revelatoare și examinează atracția dintre oameni, durerea pierderii unui părinte și momentele în care instinctul prevalează rațiunea. Acțiunea e plasată în Berlin, Tokyo, Geneva, Tel Aviv și New York, iar tablourile epice create de Krauss în To Be a Man sunt legate de abilitatea nemaîntâlnită de a trasforma digresiunea într-un crescendo al sublimului.

Related Posts

Lista celebrităților care au recurs la cea mai nouă metodă de slăbit

Ozempic este medicamentul miraclos la care numeroase celebrități au apelat în ultimii ani pentru a scăpa de surplusul…

Madonna, aplaudată de cea mai mare mulțime live de fani

În fața scenei uriașe construite pe plaja Copacabana, din Rio de Janeiro, cea mai mare mulțime live de…

George Clooney, aniversare discretă

Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați actori de la Hollywood, George Clooney a împlinit zilele trecute 63…

Cele mai frumoase insule din Europa

În căutarea liniștii, a relaxării, a peisajelor paradisiace și a plajelor îmbietoare, îți prezentăm un clasament al celor…

Horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă horoscopul săptămânii 6-12 mai 2024. Berbec Situații controversate în plan financiar! Este vorba…

Cum a fost Met Gala, cel mai important eveniment fashion al anului

O nouă ediție Met Gala a avut loc aseară la New York, iar celebritățile și-au dat doctoratul în…

Coffee Time! Interviu cu Andrei Cristian Stoica

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Eroii României la Jocurile Olimpice

Ediția de la Paris de anul acesta se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Un moment…

Savantele (reale ale) României

La nivel global, în prezent, doar 33% dintre cercetători sunt femei. Acestora li se acordă mai puține finanțări…