Oprah Winfrey și lista ei de cărți preferate, citite în momente dificile ale vieții

oprah winfrey carti

Oprah Winfrey (66 de ani), celebra realizatoare tv americană, este o cititoare avidă și chiar întreține un club de carte, iar luna aceasta, vedeta a făcut publică o listă de șapte cărți care au ajutat-o să depășească momente dificile apărute pe parcursul vieții.

Oprah Winfrey își motivează fiecare alegere și explică felul în care cele citite au ajutat-o să iasă din câte un impas și să vadă lucrurile într-o perspectivă mai bună.

”În fiecare dintre aceste șapte cărți, din diverse motive, am găsit alinare, frumusețe, inspirație, protecție. Într-o vreme în care simțim cum ne fuge pământul de sub picioare, avem nevoie să găsim noi și noi căi de a ne trăi viața cât mai bine cu putință, iar pentru mine, această viață nu ar exista fără aceste cărți”, spune Oprah.

Iata selecția lui Oprah Winfrey

  • The Power of Now, de Eckhart Tolle – despre care Oprah spune că i-a schimbat viața și că joacă în contiuare rol de ghid pentru ea

  • The Soul of America, Jon Meacham – pentru felul în care cartea le reamintește cititorilor de efemeritatea capitolelor negre din istorie și despre felul în care acestea au fost depășite

  • Devotions, de poeta câștigătoare a Premiului Pulitzer Mary Oliver – ale cărei observații despre bucurie, natură și umanitate alină și impresionează.

  • Between the World and Me, de Ta-Nehisi Coates și The Fire Next Time, de James Baldwin – chiar dacă sunt scrise la decenii distanță, ambele luptă cu rasismul și cu inegalitatea

  • Song of Solomon, de Toni Morrison – roman descris ca fiind magnific

  • When the Light of the World Was Subdued, Our Songs Came Through: a Norton Anthology of Native Nations Poetry – volum lansat recent și editat de poeta Joy Harjo – scrieri pline de durere, speranță și de îndârjire.

Foto: oprahmag.com, Hepta

Categorii Lifestyle