Bianca Sterie ∙ December 12, 2020 ∙ 5 min read

Dacă ți-a plăcut The Queen’s Gambit, unul dintre hiturile acestui final de an, care a stabilit recordul de a fi cea mai urmărită miniserie de pe Netflix în prima lună de la lansare, cu siguranță că încă discuți despre această producție. Asta, bineînțeles, dacă nu ai reînceput deja să joci șah sau să îți compui outfituri inspirate de stilul lui Beth Harmon (Anya Taylor-Joy).

Serialul explorează povestea unei orfane care descoperă lumea jocului de șah în America anilor ‘60, șahul fiind refugiul ei, activitatea care o ajută să-și gestioneze traumele unui trecut dureros, dar și dependențele de care este tot mai acaparată. 

Despre un al doilea sezon The Queen’s Gambit încă nu avem vești, în ciuda faptului că fanii îl cer, producătorii au etichetat titlul drept miniserie, ceea ce înseamnă că probabil va trebui să ne resemnăm doar cu cele șapte episoade. Însă, dacă ești în căutarea unor noi period dramas, centrate pe un personaj feminin complex și foarte interesant, s-ar putea să te inspire una dintre propunerile de mai jos. Dăm startul unei noi sesiuni de bingeing?

Anne with an E

Având la bază romanul Anne of Green Gables (scris de Lucy Maud Montgomery), serialul explorează povestea unei copile, Anne Shirley (Amybeth McNulty), o orfană foarte inteligentă și curajoasă, care ajunge la ferma Green Gables, în casa familiei Cuthbert, unde locuiesc Matthew Cuthbert (R. H. Thomson) și sora lui, Marilla (Geraldine James). Trecuți de prima tinerețe, cei doi sunt necăsătoriți și duc un trai destul de singuratic, motiv pentru care decid să adopte un copil, mai exact un băiat care să îi ajute și la treburile gospodărești. Din greșeală, însă, la ferma lor sosește Anne, o copilă cu un suflet minunat, care e determinată să îi convingă pe frații Cuthbert să o lase să stea alături de ei și să înceapă o viață nouă departe de orfelinat. Anne with an E este disponibil pe Netflix.

Hanna

Un thriller și un coming-of-age care urmărește maturizarei unei copile, serialul explorează călătoria Hannei (Esme Creed), o fată ținută și crescută în pădure, pe urmele căreia ajung agenții C.I.A. În încercarea de a se salva, Hanna începe să descopere adevărul despre cine este ea cu adevărat și de ce deține un set de skilluri pe care ar fi invidios chiar și un soldat. Serialul este disponibil pe Amazon Prime. 

Cable Girls

Producție Netflix Spania, Cable Girls (sau Las chicas del cable – titlu original) este o period drama cu o acțiune care debutează în Madridul anului 1928. Compania națională de telefonie își deschide sediul în centrul orașului, așa că sute de fete stau la coadă pentru un post de „centralistă” în singurul loc care reprezintă progresul și modernitatea pentru femeile acelori vremuri. Patru fete, Lidia (Blanca Suárez), Marga (Nadia de Santiago), Carlota (Ana Fernández) și Ángeles (Maggie Civantos), venite din medii diferite, încep să lucreze ca telefoniste și să trăiasc o viață nouă, în care trădarea, invidia, succesul, prietenia și iubirea sunt delimitate de linii foarte fine. 

The Alienist

Un serial crime întunecat, cu o imagine foarte bună, The Alienist ne poartă în New York-ul de la finalul secolului al XIX-lea. În prim-plan se află Laszlo Kreizler (Daniel Brühl), un psihiatru genial, preocupat obsesiv de un nou domeniu controversat – cel al tratării bolilor mintale. Acesta a găsit soluția prin care să prindă un ucigaș nemaiîntâlnit, ale cărui tinere victime sunt supuse unor ritualuri macabre. Lui Laszlo i se alătură și John Moore (Luke Evans), un ilustrator de ziar, dar și Sara Howard (Dakota Fanning), o secretară ambițioasă, hotărâtă să devină prima femeie detectiv din oraș. Serialul e disponibil pe Netflix. 

Alias Grace

O miniserie inspirată de romanul omonim semnat de Margaret Atwood, cea care a scris și The Handmaid’s Tale, Alias Grace urmărește povestea unei tinere care ajunge la închisoare din cauza unei crime despre care nu își amintește să o fi comis-o. Amnezie totală, probleme psihice sau doar un prestație actoricească excelent executată? Dr. Simon Jordan (Edward Holcroft), un psihiatru discret, încearcă să afle ce s-a întâmplat, de fapt, cu Grace.

Mrs. America

Probabil unul dintre cele mai apreciate și așteptate titluri din 2020 (a avut nu mai puțin de zece nominalizări la Premiile Emmy), Mrs. America pornește de la fapte și întâmplări din viața reală. Povestea o are în prim-plan pe Phyllis Schlafly (Cate Blanchett), o activistă conservatoare, care a făcut valuri în America anilor ‘70 cu ideile sale controversate despre feminism și egalitatea de șanse. La polul opus al lui Phyllis se află Gloria Steinem (Rose Byrne), una dintre cele mai cunoscute jurnaliste și feminine din Statele Unite. Serialul este disponibil pe HBO GO. 

Unorthodox

Bazat pe volumul de memorii numit Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots, bestseller New York Times, serialul este povestea lui Esther Shapiro (Shira Haas), o tânără care hotărăște să fugă de familia sa de evrei radicali, în care a fost întotdeauna supusă și limitată, și să înceapă o viață nouă în Berlin. Odată ce ajunge în Europa, însă, Esther își dă seama că trecutul o poate ajunge foarte ușor din urmă. Unorthodox e disponibil pe Netflix. 

Foto: Netflix, HBO

Related Posts

Horoscopul lunii Mai 2024

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna mai 2024. Berbec Segmentul financiar este răscolit, astfel că…

ADHD la adulți: semne subtile pe care nu le-ai observat

Amâni lucrurile până când termenul limită se apropie periculos de mult? Sau poate ești deseori etichetat ca fiind…

Prințul William și Kate Middleton aniversează azi 13 ani de la nuntă

S-au scurs 13 ani de la nunta Prințului William cu Kate Middleton, eveniment urmărit de sute de milioane…

Haddaway lansează alături de Creator Records „Lift Your Head Up”, o piesă despre speranța în față adversității

Haddaway, artistul internațional cunoscut pentru hiturile sale care au definit generații, se alătură Creator Records într-o colaborare de…

Nicole Kidman, celebrată de Institutul American de Film

Nicole Kidman (56 de ani) a fost celebrată zilele acestea la Los Angeles de Institutul American de Film,…

Cele mai importante momente din istoria Jocurilor Olimpice

Când și cum au apărut Jocurile Olimpice, care au fost cele mai importante momente ale istoriei? În așteptarea…

De ce ne este greu să renunțăm? Arta de a renunța

Nu e ușor să renunți. Pentru că orice proces de renunțare este un proces de pierdere, iar acesta…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Bortan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…