A List Magazine ∙ October 17, 2020 ∙ 2 min read

Toamna are multe părți bune, iar Adi Hădean știe să profite din plin de roadele sale. Astăzi, ne dă o rețetă numai bună de încercat în weekend.

Toamnele copilăriei mele se învârteau în jurul unui păr bătrân din curtea bunicii, care făcea niște pere foarte dulci și zemoase. Pe atunci pe mâncam direct din pom, ștergându-le nițel de haină; astăzi le pun în deserturi faine. , spune Chef Adi Hădean.

Ingrediente aluat
  • 115 g de unt
  • 125 g de făină
  • 1 lingură de zahăr brun
  • jumătate de linguriță de sare
  • 50 g de smântână
Mod de preparare

Primul pas pe care l-am făcut a fost să scot untul de la frigider și să-l las la temperatura camerei. Apoi  am amestecat făina cu zahărul și sarea. Când s-a înmuiat untul, l-am adăugat peste ingredientele uscate și am început să frământ aluatul. Pentru a ajunge la consistența dorită, am adăugat și smântâna și am frământat până a rezultat un aluat omogen. Ca să se întărească puțin și să fie ușor de frământat, l-am învelit în folie alimentară și l-am lăsat o oră să se odihnească la frigider.

Ingrediente pentru umplutură
  • 4-5 pere
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 150 g de zahăr
  • 4 linguri de unt
  • 1 cană de nuci pecan
  • Puțin ghimbir ras
  • Scorțișoară
  • Cardamom
  • Nucșoară
  • Inghețată pentru servit (opțional)
Mod de preparare

Curățați perele dacă doriți, eu le-am lăsat cu tot cu coajă pentru un aspect rustic. Apoi am așezat perele în picioare și le-am feliat, iar pentru a nu oxida le-am stropit cu zeamă de lămâie și am presărat peste ele o lingură de zahăr

CONTINUAREA RETETEI AICI!

Related Posts

Russell Crowe va juca în remake-ul ”Exorcistul”

Filmul clasic de groază Exorcistul, lansat în 1973, are parte de un remake, ce va aparea în cinematografe…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Tartă cu lămâie și busuioc. Rețetă recomandată de Adrian Hădean

Această tartă cu lămâie și busuioc este alegerea perfectă pentru zilele de primăvară. Gustul curajos al lămâilor este…

Ce aduce nou Gala Premiilor Gopo 2024. Cine sunt vedetele așteptate pe covorul roșu luni, 29 aprilie

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, se întoarce la cea de-a 18-a ediție…

A apărut primul ceas parfumat din lume

Cum ar fi să porți o bijuterie cu utilitate și parfumată? Culmea cochetăriei! Vacheron Constantin lansează un item…

Călătorii în adâncul sufletului – EMAA și noul său album – ,,f r a t e l e. a b i s”

EMAA prezintă “f r a t e l e. a b i s” – un album ca o…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…