6 romane thriller care te vor ține treaz noaptea

carti thriller

În era bingingului de seriale pe diverse canale de streaming, cititul unei cărți captivante vine ca o gură de aer proaspăt. Cititul exersează memoria și ne relaxează mai mult decât niște imagini derulate pe un ecran, oricât de reușite ar fi ele.

Daca îți plac personajele ciudate, intrigile întortocheate și aparițiile șocante, iată câteva exemple de apariții  pe care le vei devora odată ce ai apucat să citești prima pagină.

The Suspect, de Fiona Barton

Două fete dipar în timpul unei vacanțe în Thailanda, iar jurnalista Kate Waters decide să elucideze misterul care planează asupra dispariției. Cazul fetelor îi reamintește lui Kate de propriul ei fiu, dispărut la rândul lui într-o călătorie în jurul lumii.

Nine Perfect Strangers, de Liane Moriarty

Autoarea celebrului Big Little Lies urmărește povestea a nouă personaje care se cazează la un sanatoriu izolat. Unii vor s-au internat cu gândul să slăbească, alții – să-și schimbe viața, iar toți au în comun aceeași nelămurire: dacă Tranquillium House chiar e soluția pentru problemele lor sau ascunde ceva sinistru.

Freefall: A Novel, de Jessica Barry

Când un avion se prăbușește, o fată dispare, iar mama ei începe s-o caute disperată. Căutarile lui Maggie ale fiicei înstrăinate sunt pline de suspans și de mister, iar ceea ce se ascunde dincolo de evenimentul neașteptat ține cititorul cu sufletul la gură.

The Witch Elm: A Novel, de Tana French

Viața liniștită a lui Toby se schimbă complet după ce surprinde doi spărgători în fapt. Aceștia îl bat crunt și îl abandonează. Aflat în convalescență, Toby se mută în casa familiei pentru a-și îngriji un unchi muribund. Când un carniu e descoperit sub un copac din grădină, Toby își dă seama că familia sa ascunde mai multe secrete decât și-ar fi imaginat.

The Silent Patient, de Alex Michaelides

Un roman care îți dă fiori pe șira spinării și în urma căruia s-ar putea să dormi cu lumina aprinsă. O artistă faimoasă, cu o viață aparent perfectă, își împușcă soțul cu cinci gloanțe și apoi nu mai scoate niciun cuvânt. Refuzul ei de a mai vorbi transformă o aparentă dramă domestică într-un mister apăsător, iar terapeutul care trebuie să descopere ce se întâmplă în mintea criminalei alunecă, la rândul său, pe o pantă întunecată.

Paper Ghosts: A Novel of Suspense, de Julia Heaberlin

După ce sora ei dispare, povestitoarea începe să urmărească în secret mișcările celui despre care crede că a omorat-o într-o excursie cu mașina. Cei doi pleacă să examineze mai multe locuri în care fuseseră omorâte mai multe femei pe teritoriul Texasului și unde suspectul făcuse fotografii-documentar. Suspansul e maxim, iar finalul, unul neașteptat.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle