5 obiceiuri care se vor schimba, după terminarea pandemiei de coronavirus

Nu există persoană care să nu fie influențată, într-o măsură mai mică sau mai mare, de această perioadă de izolare și carantină. Cu siguranță, lumea se va schimba, iar unii dintre noi vom avea și alte obiceiuri. Iată ce spun specialiștii!

Potrivit specialiștilor Reader’s Digest, obiceiurile cu care vom putea rămâne, după pandemia de coronavirus, nu sunt deloc puține la număr.

Ne vom spăla mai des pe mâini și vom conștientiza importanța igienizării corecte a acestora. Acum cel mai important mesaj se referă la spălatul mâinilor timp de cel puțin 20 de secunde, cât mai des și la dezinfectarea acestora cu soluții care conțin peste 60% alcool.

Tot acest nou virus este posibil să ne dea lecții și în ceea ce privește regulile clare de ieșire în societate. Dacă încă mai sunt persoane care ies la plimbare fără vreun motiv în plină pandemie doar pentru că acest virus nu le poate face nimic, atunci este momentul să înțeleagă cumva că izolarea și distanțarea socială nu se referă numai la protejarea lor, ci și la grija pe care trebuie să o aibă față de cei din jur. Chiar dacă nu prezintă simptome, trebuie să se gândească de două ori înainte de a părăsi casa pentru că este posibil să fie purtători și să transmită mai departe boala, poate chiar unor persoane din categorii vulnerabile.

Forma de salut nu va mai fi poate niciodată o strângere de mână. Cu siguranță una dintre schimbările majore culturale la care ne vom supune cu toții, cu sau fără voința noastră, va fi aceasta. Strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul, toate acestea vor fi cel mai probabil înlocuite cu simple gesturi de la distanță precum o mână pe inimă, înclinarea capului.

Și atingerea și folosirea butoanelor de la lift sau a tastaturii de la ATM-uri se poate schimba după terminarea pandemiei de coronavirus. Deja oamenii au început să găsească metode de a folosi aceste butoane fără să le mai atingă cu mâna, deci sunt din ce în ce mai preocupați de evitarea obiectelor pe care le ating mulți alți oameni înaintea lor. Suprafețele sunt locul ideal de transmitere a bolii, deci oameni trebuie să scape de obiceiul de a le atinge cu mâna, sau trebuie neapărat să nu își mai atingă fața până nu se spală cu apă și săpun.

Cu siguranță se vor schimba regulile și în ceea ce privește spațiul personal. Dacă nu se vor respecta cu strictețe mereu cei 2 metri recomandați pentru a evita răspândirea virusului, oamenii se vor gândi de două ori înainte să lase pe cineva să se apropie prea mult de ei. (Sursa: greatdoc.ro)

Categorii Lifestyle