Criza generată de coronavirus a dus la creşterea numărului de fermieri urbani

Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a trecut de 1,3 milioane la nivel mondial, iar numărul deceselor a depăşit 74.000, potrivit datelor consultate de agenţia de presă. Izolarea impusă din cauza pandemiei de coronavirus determină din ce în ce mai mulţi oameni care trăiesc în zone urbane să cultive fructe şi legume în casele lor, ceea ce ar putea da un impuls durabil agriculturii urbane, susţin arhitecţii şi experţii în alimentație.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, mai mult de două treimi din populaţia lumii ar urma să trăiască în oraşe în anul 2050, iar agricultura urbană ar putea fi crucială pentru hrănirea acestor oameni, având potenţialul de a produce 180 milioane de tone de alimente pe an, adică 10% din producţia mondială de leguminoase şi legume, potrivit unui studiu publicat în revista Earth’s Future.

Nu este prima dată când preocupările legate de securitatea alimentară au dus la creşterea numărului de grădini de apartament. În timpul Primului Război Mondial, președintele american Woodrow Wilson le-a cerut americanilor să planteze „Gardens Victory” pentru a preveni penuria alimentară.

Efortul a continuat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cu grădini de legume în curți și școli, pe terenuri neutilizate și chiar pe gazonul din fața Casei Albe.

Sursa aici!

Categorii Lifestyle