4 alimente benefice pentru ten. Iată de ce trebuie să le consumi în perioada de carantină

Specialiștii în nutriție spun că, într-adevăr, frumusețea pielii și a tenului nostru vine din interior. Cu alte cuvinte, ceea ce mâncăm se vede și în exterior. Iată câteva alimente care ajută la menținerea sănătății și frumuseții tenului!

 Ouăle- o sursă importantă de luteină

Luteina ajută la menținerea pielii hidratate și ferme. Tot ea este cea care pigmenteaza retina și menține vederea sănătoasă. Luteina funcționează precum un filtru de lumină, care protejează țesuturile de daunele produse de expunerea la radiațiile ultraviolete.

Somonul- protecție împotriva afecțiunilor pielii care apar ca răspuns la inflamație și expunerea la soare. Somonul, ca și alte tipuri de pește gras precum tonul sau păstrăvul, este bogat în antioxidanți, vitamina D, coenzima Q-10, dar și în acizi grași Omega-3, care protejează pielea, o hidratează și stimulează regenerarea ei.

Nucile- o sursă naturală de colagen. Calitățile și efectele acestor fructe sunt cu adevărat miraculoase și benefice pentru sănătatea organismului nostru. Potrivit site-ului “Eat This, Not That!”, nucile amplifică producția de colagen, deoarece sunt bogate în acizi grași Omega-3. Tot ele conțin: proteine, lipide, glucide și celuloză, sunt bogate în minerale precum sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc și iod. De asemenea, conțin și vitaminele C, B1, B2, B5.

Avocadosursă bogată de acizi grași, vitamine și minerale. Este un aliment benefic pentru piele și poate fi folosit atât intern (consumat ca atare sau în salate), cât și extern (sub formă de măști care se aplică pe față).

Categorii Lifestyle