Welcome to My Studio: Blossom Dress


Cred că nu există un loc în care să se vadă mai multe zâmbete și, în același timp, mai multe lacrimi și stres ca într-un atelier cu rochii de mireasă. „E foarte adevărat”, zâmbește Andreea Apetre, designerul din spatele creațiilor Blossom Dress (www.blossom-dress.ro). „Se spune că nu ești tu atunci când ești mireasă, că te transformi, că goana după rochie te transformă. Sincer, la mine n-a fost chiar așa. Mi-am ales o rochie simplă, nu era de mireasă, și am purtat-o la nuntă. Bine, a fost o idee nouă la acea vreme. Bucătăreasa de la local m-a întrebat de vreo două ori cine e mireasa, și nu mă credea că nu sunt eu, că nu aveam nici voal, nici trenă”, râde ea. Și, așa, de la nunta proprie (și de la faptul că nu găsea atunci o creație care să îi fie pe plac și să fie accesibilă ca preț), Andreea Apetre s-a gândit că ar fi un moment potrivit să deschidă chiar ea un atelier de rochii de mireasă.

„Am început cu un magazin în care aduceam rochii de mireasă de la mai multți designeri români – un gen de concept store. Apoi, am făcut și un curs, am început să desenez rochii așa cum mi-ar plăcea mie să le port. Acum sunt prima care merge în căutare de materiale și de țesături. Sunt îndrăgostită de dantele și mătăsuri”, spune Andreea Apetre.

Ce găsim în atelierul Blossom Dress? „Rochii de mireasă în care să te simți bine, zâmbește Andreea. „Din materiale naturale, ușoare, cu croieli care să îți pună în valoare silueta și cu care să nu obosești, la propriu, trăgând după tine o zi întreagă o trebă și o crinolină imensă. Se mai poartă crinoline și rochii-prințesă, o întreb eu. „Uneori. Dar noi încercăm să le sfătuim pe cliente să aleagă un model în care să se simtă bine și care să le pună în valoare corpul, să le stea bine. La noi își pot alege un model din colecția existentă, care, evident, poate fi modificat, personalizat și accesorizat în funcție de fiecare clientă în parte.”

Câte rochii încearcă o clientă? „Uneori, chiar și 40”, râde designerul Blossom Dress. Dar de multe ori media e pe la 10-15 rochii, și din ele cu siguranță clienta o găsește pe aceea de care să se îndrăgostească. Unde găsim creațiile Andreei? Pe www.blossom-dress.ro și în atelierul din strada Ciprian Porumbescu 14.

Categorii Video