Viața Prințesei Diana, într-un musical pe Broadway

printesa diana musical

Viața Prințesei Diana continuă să suscite interes chiar și la 23 de ani de la trecerea ei în neființă, într-un tragic accident de mașină. Astfel, producătorii de pe Broadway vor pune în scenă un spectacol inspirat din viața Prințesei Inimilor, intitulat ”Diana: A True Musical Story”. Show-ul va putea fi urmărit începând cu luna martie pe marile scene de pe Broadway, după ce a fost jucat la o scară mai mică în California, la La Jolla Playhouse.

Cei care se ocupă de producerea spectacolului ”Diana: A True Musical Story” sunt veterani din industrie, deținători de premii Tony (Oscarurile din teatru), dar și nume noi, aflate la început de drum. Cea care o va interpreta pe Prințesa Diana este actrița Jenna de Waal, care se va află la prima ei experiență de o asemenea anvergură.

”S-o readuc pe Diana la viață prin intermediul spectacolului este un privilegiu enorm”, a declarat de Waal pentru presa americană. ”Mă simt intimidată de această perspectivă, dar sper ca oamenii care nu cunosc multe lucruri despre ea și care nu sunt în temă cu parcursul ei să plece de la teatru cu o ideea asupra a ceea ce a reprezentat Prințesa pentru omenire. Avea darul de a-i face pe toți să se simtă speciali, de la cel mai înalt rang la cel mai modest și cred că e o ocazie bună s-o celebrăm astfel”, a mai spus de Waal.

În musical mai joacă Erin Davie, în rolul Camillei Parker Bowles, Roe Hartrampf, în rolul Prințului Charles, și dubla laureată Tony – Judy Kaye, în rolul Reginei Elizabeta.

printesa diana musical

Imagine din spectacolul jucat la La Jolla Playhouse, ”Diana:  True Musical Story”

Scenariul musicalului ”Diana: A True Musical Story”se bazează pe date concrete, extrase din interviurile Prințesei, pe relatări din surse sigure despre viața ei personală și atacă triunghiul amoros format de ea, de Prințul Charles și de Camilla. Totuși, scenariștii au menționat că nu au dorit să demonifice pe nimeni în acest spectacol și i-au oferit și un suflu modern piesei, prin includerea unor elemente din prezent.

Foto: Hepta, La Jolla Playhouse

Categorii Lifestyle