A List Magazine ∙ September 15, 2022 ∙ 8 min read

Artiști internaționali precum G-EAZY, J BALVIN sau BLACK EYED PEAS i-au folosit fotografiile și au insistat chiar să-l cunoască pe fotograful cu obiectivul de suflet.

Fie că sunt la Milano, Paris, Londra sau New York, fiecare eveniment Fashion Week este bifat de Dacian Foldi sau cum îl cunoaște toată lumea, The Storyalist. Pe lângă evenimentele glamour la care participă în întreaga lumea, Dacian a devenit și un apropiat al festivalurilor UNTOLD și Neversea unde surprinde mereu în fotografii bucuria, viața, toate emoțiile pe care le întâlnește în cele 4 zile de festival.

J Balvin, headliner la festivalul UNTOLD 2022, este doar unul dintre artiștii care a promovat pe paginile lui de socializare instantaneele făcute în timpul show-ului de Dacian. G-Eazy a cerut să-l cunoască personal, după ce i-a văzut fotografiile realizate la festival. The Storyalist este fotograful român care surprinde și fascinează artiști, vedete, modele și supermodele naționale și internaționale, precum și oameni simpli, care se bucură de viață, trăiesc și simt intens fiecare moment din viața lor.

Cu G-Eazy, The Storyalist, a povestit despre muzică, fotografie și emoție, pentru că totul este o emoție.

,,Am reușit câteva minute să povestim despre cât de bine ne fac emoțiile și cât de important este pentru mine să surprind un artist în fotografii, exprimând exact ceea ce spune o piesă. Asta mă face să iubesc enorm de mult fotografia. Emoția unui artist pe scenă este una din provocările mele de a surprinde o imagine, care nu are cuvinte, în povestea ei reală mărturisește The Storyalist.

Citiți un interviu exclusiv cu fotograful care face magie de fiecare dată când apasă pe butonul aparatului său foto.

Cum a început relația ta cu fotografia? Tu ai ales fotografia sau fotografia te-a ales pe tine?

Ah, ce întrebare bună! Fotografia m-a ales pe mine și asta mă face cu atât mai recunoscător pentru absolut tot ce mi se întâmplă. Tatăl meu este pictor, mereu a pictat doar mural. Când eram mic, era o plăcere sa mă ia cu el unde avea lucrări și să stau să mă uit cum lucrează. Culorile, formele, umbrele, compoziția….toate m-au influențat și mi s-au adăugat la tot ce sunt acum.

Florența, Paris, Milano, de la catwalk la street style, ai surprins în fotografiile tale unele dintre cele mai recunoscute supermodele. Cum este însă atunci când abordezi oameni care nu sunt obișnuiți cu camera?

De cele mai multe ori încerc să-i surprind cum reacționează natural. Mereu am spus că cea mai bună imagine este imaginea dintre imagini, adică fotografia pe care o realizezi între cadrele fixe, imaginea care vine cu zâmbet în colțul gurii, cu relaxarea corpului, atunci când subconștientul spune: acum nu îmi face nimeni fotografii. Comunicarea este cheia în aceste cazuri, felul în care eu încerc să fac persoana din fața camerei să se simtă în siguranță.

Ce te face să apeși butonul aparatului foto?

Fiecare moment pe care-l trăiesc în afară de atunci când dorm. The entire World is a Runway!

Care sunt 3 lucruri pe care îți dorești ca fotografia ta să le exprime pentru a o împărtăși întregii lumi?

Poveste. Dorință. Mister.

Ai fost prezent la două dintre cele mai importante festivaluri de muzică din lume, Neversea și UNTOLD. Cum ți-ai ales personajele fotografiilor de festival?

Este atât de important pentru fiecare persoană care vine la festival să simtă cu adevărat festivalul la adevărata lui prezentare. Oamenii care stau în spatele cortinei unui asemenea festival fac tot posibilul ca fiecare dintre noi să simțim frumos și intens energia pe care artiștii invitați o emană. Împreună cu aceste sentimente conturează minunat și felul în care îți alegi ținuta. Ea poate să te facă să simți cu totul emoția momentelor, să fii prezent, să te simți liber. Ținutele de festival le vedem deja,  minunat prezentate, la multe festivaluri și din afara țării (cred că cel mai mult la Burning Man), iar inspirația poate veni de oriunde. Mulți designeri prezenți la Fashion Corner-ul UNTOLD și Neversea au creat și vor crea ținute speciale pentru festival. Asta mă inspiră, asta mă face să surprind și să arăt oamenilor cât de frumos poate arăta o ținută aleasă special pentru aceste evenimente.

La UNTOLD, G-Eazy a cerut personal să te cunoască, după ce a văzut fotografiile tale de la festival. Cum a fost întâlnirea cu el?

https://www.instagram.com/p/Cg5A11SKfLi/

Impunător nu doar prin muzică, dar și prin statură. Discuția cu G-Eazy a fost una relaxantă, în care mai mult părea o discuție cu un om pe care-l cunosc. Am povestit și despre cât de importantă este muzica lui și cât de mult influențează oamenii. Cred cu tărie că el, prin ceea ce face, are puterea de a schimba mentalități și păreri. G-Eazy, prin versurile lui și spunându-mi că a trăit ceea ce cântă, că ceea ce va crea oricând este despre a schimba în bine, mă face să cred tot mai mult faptul că muzica ne face mai buni și mai încrezători în puterile noastre. Ne-am uitat apoi pe imaginile realizate direct în aparatul foto. Cel mai mult a apreciat imaginile în umbră, cele de contur, care, spune el, îl reprezintă cel mai tare și asta l-a făcut să își dorească să mă cunoască.

Și câtă emoție să întâlnești un artist internațional de așa importanță și mai ales unul care apreciază ceea ce faci! Am fost…ușor (mai mult) emoționat. Am reușit câteva minute să povestim despre cât de bine ne fac emoțiile și cât de important este pentru mine să surprind un artist în fotografii, exprimând exact ceea ce spune o piesă. Asta mă face să iubesc enorm de mult fotografia. Emoția unui artist pe scenă este una din provocările mele de a surprinde o imagine, care nu are cuvinte, în povestea ei reală.

J Balvin, headliner la festivalul UNTOLD 2022 și unul dintre cei mai mari artiști din lume, a dat share pe contul lui personal la fotografia pe care i-ai făcut-o pe mainstage. Ce crezi că i-a atras atenția?

https://www.instagram.com/p/Cg-IUn5KPAH/

Primul gând pe care-l am atunci când iau decizia de a fotografia un artist, este să-i înțeleg muzica, mesajul, creația prin tot ce exprimă ea. Asta cred că a văzut și el în ceea ce am surprins atunci pe scenă: emoția și mesajul pe care l-a transmis. Asta vreau să cred că se regăsește în ceea ce îmi doresc să exprim mereu prin imaginile pe care le realizez.

Care sunt fotografiile tale preferate de la UNTOLD?

Deși artiștii realizează o nebunie atât de frumoasă pe scenă în fața oamenilor, oamenii din fața scenei sunt cei care conturează atât de frumos ceea ce înseamnă emoție. Ei sunt cei care mă fac și pe mine, creator de imagini, să tresar la emoțiile lor firești, la lacrimile lor de fericire, la fiecare vers pe care-l fredonează împreună cu artistul de pe scenă. Asta mi-a plăcut să surprind la UNTOLD: omul.

Dar de la Neversea?

Soarele, valurile marii, spațiul întins pe plajă, plin de fericire pe fețele oamenilor care vin tot mai mulți la fiecare oră care trece după ce se deschid porțile festivalului, toate m-au făcut să simt cele 4 zile de Neversea ca o continuă fericire pe care nu o poți explica, o poți doar trăi. De aceea, la Neversea, iubesc să fotografiez oamenii care se bucură de tot ceea ce este în jurul lor.

Ce artiști ți-ai dori să mai fotografiezi?

Artiștii mari sunt mereu un subiect foarte bun pentru creatorii de imagine. Set-up-ul este mereu aproape de perfecțiune, iar, în fața ta ca și creator, întâlnești mai mereu o compoziție bună pentru a surprinde o imagine plină de emoție. Cred că mi-ar plăcea să-i văd pe scenă și mai ales să-i fotografiez pe Harry Styles, Dua Lipa, Billie Ellish, Justin Timberlake, Snoop Dog, Shawn Mendez, Thirty Seconds To Mars, Eminem, Imagine Dragons…și mai sunt 🙂

Ai tot timpul proiecte interesante și cu siguranță pregătești unele noi. Ne poți dezvălui ceva despre ele?

Desigur, lucrez deodată și concomitent la 7 proiecte noi :). Pot spune că unul este cu și despre Romania, despre tradiție și frumos. Alte două proiecte foarte interesante sunt cu și despre UNTOLD și Neversea. Abia aștept să le lansăm și să vedeți ce surprize frumoase am pregătit, cu oameni frumoși și două dintre cele mai îndrăgite festivaluri din întreaga lume.  Mai pregătesc 2 expoziții cu lansare de carte/album…și…și o să vedeți :). Rămâneți aproape!

Related Posts

Amna și Dorian Popa lansează o nouă piesă

În colaborare cu Sprint Music, Amna și Dorian Popa aduc în fața admiratorilor săi un motiv în plus…

Adele renunță la muzică și se apucă de școală

Adele (34 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător: artista britanică a declarat că vrea să se…

Nicu Bocancea inaugurează Orangeria Iris -sera de evenimente unice de langa Bucuresti

Nicu Bocancea, master florist internațional și al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătorește, pe 26 octombrie,…

The royal style: Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei este una dintre cele mai rafinate prezențe ale lumii. Ceva mai puțin discutată decât…

Lichiu cu prune – o rețetă recomandată de Adi Hădean

Lichiul sau hencleșul are origini săsești, iar în aceste zone se pune deasupra prunelor cremă de smântână sau…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă horoscopul în săptămâna…

Andra&Smiley lansează prima piesa împreună: „Doar vina ta”

Andra și Smiley au lansat prima lor piesă împreună, intitulată ”Doar vina ta”. Melodia este însoțită și de…

Celebrul rapper Coolio a murit la vârsta de 59 de ani

Cine n-a dansat vreodata la o petrecere pe muzica lui Coolio? Celebrul rapper american, pe numele real Artis…

ANSON’S: Eleganță și calitate în stil masculin

De aproape un an pe piața din România, ANSON’S te invită să descoperi într-o atmosferă aparte cele mai…

Ce să cumpărăm toamna aceasta de la Half is free

Mâine are loc ediția de toamnă a îndrăgitului târg Half is free. Dacă nu vrei să ratezi cele…