A List Magazine ∙ October 26, 2022 ∙ 5 min read

Nicu Bocancea, master florist internațional și al patrulea cel mai bun florist al Europei, sărbătorește, pe 26 octombrie, aniversarea a 52 de ani de istorie a familiei sale în industria florilor prin inaugurarea Orangeriei Iris, sera de evenimente unice de langa Bucuresti, un spațiu unic pentru petreceri private, gândit, creat și construit de la 0, la marginea Pădurii Snagov, cu respect și din dragoste pentru natură.

Cu o clădire construită precum o seră uriașă, plină de plante, inundată de lumină naturală și de verdele naturii din jur, care poate găzdui până la 400 de persoane, ale cărei spații administrative au pereții exteriori acoperiți de șiță lucrată și arsă manual în Ardeal, bucată cu bucată, cu o seră intimă cu plante aromatice care poate deservi evenimentelor de 30 de persoane, cu o clădire cu spații de cazare, văzută de sus în formă de elice, pentru a oferi intimitate si o priveliște diferită fiecărei familii cazate acolo, Orangeria Iris este gândită să se încarce și să se armonizeze cu natura din jur.

O mică deltă creată în grădină care se naturalizează încet-încet datorită păsărilor, insectelor, a stufului și a plantelor existente, 300 de copaci diferiți plantați, o jardinieră de legume, spații verzi largi, împrejmuite de garduri scurte din rugi de mure și zmeură din care se deschide o poartă spre pădure creată din crenguțe împletite, toate se contopesc cu liniștea și verdele din jur pentru a crea un univers ca o dumbravă minunată.  

„Pentru noi, astăzi s-a împlinit un vis, pornim un drum nou care ne aduce emoții, recunoștință și provocări. După 52 de ani în industria de flori, sute de evenimente organizate, ani de studiu și perfecționări, nenumărate decoruri și aranjamente create, astăzi anunțăm Orangeria, un proiect la care ne gândim de foarte mulți ani, pe care ni l-am desenat în gând puțin câte puțin cu fiecare zi și care acum este aproape să-și primească oaspeții, persoanele care caută un decor ideal pentru un eveniment din viața lor. Orangeria noastră – https://instagram.com/iris_orangerie?igshid=YmMyMTA2M2Y= – este un tribut adus naturii, luminii și spectacolului care poate fi făcut de mâna omului, cu creativitate și respect pentru frumos.”, declară Nicu Bocancea la ceas aniversar.

Trendurile mondiale in decoruri și locații de evenimente, la care Nicu Bocancea este conectat din prima linie, conduc oamenii spre spații aproape de natură, indiferent de anotimp, la decoruri cu inspirații fresh, romantice, solare. „Sera este pentru flori un loc care le garatează viața, confortul, creșterea, menținerea frumuseții. Așa cum un portocal crește într-o orangerie, indiferent de anotimp, inundat de razele soarelui și de valențele luminii fiecărui sezon, așa și oamenii își garantează energia pozitivă atunci când sărbătoresc un eveniment important pentru familia lor într-un spațiu care protejează, conservă, hrănește. Orangeria respectă trendurile mondiale în concepte de locații de evenimente, dar și cele ale eleganței, bunului gust și dragostei pentru natură. Orangeria – https://www.facebook.com/profile.php?id=100077868366426 – este un spațiu aspirațional de evenimente pentru oricine din lume, pentru că primește energia naturii și a iubirii pentru ea, pentru că are plante, spații largi, lumină, confort, unicitate. Și pentru că arată spectaculos cu orice fel de mese, scene, aranjamente florale sau cu inserții de citrice și plante exotice, așa cum spun trendurile, dar și cu decoruri simple, simbolice în care focusul ajunge să fie pe șemineul cu aspect fluid sau pe natura care te copleștește din tavan până-n tălpi.”, declară Nicu Bocancea despre ideea inedită de la crea o locație de evenimente ca o seră.

Din 1970, de când și-au început povestea în industria florilor din România, și până în prezent, părinții lui Nicu Bocancea au traversat toate etapele politice și sociale ale țării, de la serele din comunism și limitările perioadei în care garoafele și narcisele erau cele mai dăruite flori, până la deschiderea orizonturilor profesionale de după Revoluție când au început să scrie drumul nebătătorit până atunci în România al floristicii. Imediat ce s-au deschis granițele, a apărut și accesul la reviste de specialitate, la informații, cursuri internaționale și flori de pretutindeni, iar dorința de a pune România pe harta mondială a floristicii a făcut ca imposibilul de odinioară să devină realitate. An după an, dorința românilor de a insera în viețile lor florile a crescut, iar răspunsul a fost dezvoltarea: 10 florării în București, un atelier-concept într-o clădire de patrimoniu, un magazin online, divizie de organziare de evenimente și astăzi, la 52 de ani distanță, Orangeria Iris. Fiii familiei, Nicu Bocancea și Cosmin Avramiță, au adus prospețime și creativitate în viziune, proiecte impresionante, colaborări cu cei mai importanți oameni din România, evenimente în străinătate, premii, recunoaștere internațională, performanțe și crearea de nișe noi în povestea de business a familiei menită să fie lăsată moștenire generațiilor următoare.

Related Posts

Show de modă controversat la Paris

Casa de modă Schiaparelli a reuşit să şocheze cu noile sale creaţii, transformând catwalk-ul de la Petit Palais într-o adevărată…

Omletă cu zucchini. Retetă recomandată de Adrian Hădean

Este o retetă perfectă pentru un mic dejun de weekend. Cantitățile din rețetă sunt potrivite pentru 2 persoane….

Ce cărți mai citesc vedetele și nu numai…

Nu știm alții cum sunt, dar noi ne-am propus să citim mai mult în 2023. Amalia Enache, Andreea…

A murit jurnalista Barbara Walters. Ce legătură a avut cu Nixon, Gadhafi şi Fidel Castro

Legendara jurnalistă americană Barbara Walters a murit vineri la vârsta de 93 de ani, conform ABC New. Barbara a…

Wet Look interpretat, ideal pentru Sărbători

Ne mai despart câteva zile de Revelion. Este timpul să ne gândim la cele mai seducătoare și sofisticate…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…

5 idei de cadouri last minute sub 100 lei

Dacă încă nu ai reușit să faci cumpărăturile de Crăciun, implicit ai reușit să te strecori printre miile…

7 lucruri pe care trebuie să le știi despre Jenna Ortega -Wednesday Addams, vedeta momentului

Jenna Ortega este vedeta momentului, grație rolului Wednesday Addams, din serialul omonim, de pe Netflix. Actrița a reușit…

Amna și Dorian Popa lansează o nouă piesă

În colaborare cu Sprint Music, Amna și Dorian Popa aduc în fața admiratorilor săi un motiv în plus…

Adele renunță la muzică și se apucă de școală

Adele (34 de ani) a făcut recent un anunț surprinzător: artista britanică a declarat că vrea să se…