A List Magazine ∙ October 1, 2024 ∙ 5 min read

Sărbătorile în toată lumea asta mare înseamnă tradiții, înseamnă familia adunată în jurul mesei, cu bunătăți specifice fiecărei zone, cu gânduri bune și amintiri care să ne însoțească o viață.

De fiecare dată, în preajma celor mai importante sărbători, Lidl  Deluxe vine cu idei savuroase, care să ne inspire și să ne ajute atunci când vorbim despre provocările unei mese festive, când vrem să-i mulțumim pe toți, fie că vorbim de membrii familiei  sau prietenii dragi. E suficient să îndrăznim și să petrecem mai mult timp alături de ei și mai puțin timp în bucătărie.

Nu mai este un secret pentru nimeni gama Lidl Deluxe, care ne invită de fiecare dată să explorăm gusturi rafinate, oferindu-ne produse de calitate premium și un strop de magie în farfurie. 

Deluxe este alegerea perfectă pentru sărbători, prin varietate, rafinament și prețuri care ne încântă.  Chef Florin Dumitrescu ne invită să simțim împreună spiritul sărbătorilor și să  explorăm noi posibilități culinare cu produse din gama Deluxe, dar să nu uităm nici de produsele culinare specifice acestei perioade.

Am selectat pentru voi câteva rețete, marca Florin Dumitrescu, pentru a aduce o notă modernă sărbătorilor.

Homar gratinat cu ores negru

Ingrediente: 4 bucăți ouă, 2 bucăți, homar, 150 g unt, 100 ml ulei de măsline, 2 bucăți lămâi, 1 legătură ceapă verde, 1 bucată ceapă, 150 g orez negru, sare.

Mod de preparare: Fierbem orezul negru în apă cu sare, apoi tragem la tigaie cu puțin unt, ulei și ceapa tocată. Facem un sos olandez în bain-marie cu gălbenușuri și unt clarifiat: lăsăm untul la foc mic să fiarbă până când ajunge lichid și îl turnăm peste gălbenușuri. Amestecăm cu grijă să nu tăiem sosul, adăugăm zeama de lămâie, iar la final presărăm doar frunze de ceapă verde tocate fin.
Tăiem homarul în jumătate, îl ungem cu ulei și îl condimentam cu sare.
Turnăm peste acesta sos olandez și punem la cuptor pe funcția de gratinare timp de 6-10 minute în functie de cuptor, sau până când sosul se rumenește frumos. Poftă bună!
Această rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu.

Foitaj cu hribi și piure de castane

Ingrediente: 500 g foitaj, 300 g ciuperci hribi, 100 g ceapă, 80 g unt, 120 g castane, 250 ml smântână pentru gătit, 3 g cimbru, 1 bucată ou, 2 căței usturoi.

Mod de preparare:  Într-o cratiță punem la topit untul și călim ceapa tocată mărunt și usturoiul tocat mărunt. Adăugăm hribii și-i lăsăm să se gătească.
Într-o altă crăticioară punem la fiert castanele în smântâna de gătit, cu câteva fire de cimbru proaspăt și usturoiul curățat. Imediat ce se hidratează castanele, le punem în blender și le pasăm până obținem un piure. 
Tăiem aluatul de foitaj, îl umplem cu hribii gătiți și cu piureul de castane, îl rulăm ca pe un strudel, îl ungem cu oul bătut bine și îl coacem la 175°C timp de 30 de minute.  Poftă bună!
Această rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu.

Croissant cu cremă de brânză și caviar

Ingrediente: 2 bucăți croissante, 180 g cremă de brânză, 5 g ceapă verde, 30 g caviar de sturion, 50 g unt.

Mod de preparare: Tăiem croissantele în jumătate, pe lungime, și le ungem cu unt. Le lăsăm la cuptor la rumenit, apoi întindem crema de brânză, presărăm ceapa verde tocată mărunt și adaugăm caviarul. Servim cu o salată verde. Poftă bună!
Aceasta rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu!

French toast cu cozonac

Ingredinete: 2 bucăți ouă, 100 ml lapte, 80 g zahăr brun, 4 felii cozonac, 250 g unt sărat, 200 g zahăr, 30 ml vinars, 80 ml smântână pentru gătit, 100 g miez de nucă și 4 linguri miere.

Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul brun și laptele și lăsăm feliile de cozonac la înmuiat peste noapte în baia de ou, la frigider. Pentru a prepara caramelul, topim zahărul într-o crăticioară, iar când este complet topit îl flambăm folosind vinars. Adaugăm smântâna de gătit, o încorporăm și la final adăugăm 50 de grame de unt.
Lăsăm caramelul să se răcească, iar într-o tigaie întinsă punem la topit untul sărat, apoi așezăm feliile de cozonac la prăjit. Le prăjim bine pe ambele părți.
După ce am prăjit toate feliile de cozonac, le ungem cu unt și le stropim cu miere și caramel, după gust. Putem presăra și nuca pisată, când totul este gata!
Aceasta rețetă este semnată de Chef Florin Dumitrescu.


Mai multe informații despre gama Deluxe sunt disponibile aici, iar mai multe rețete create de Chef Florin Dumitrescu găsiti aici!

Related Posts

Carla Bruni: ”Dintotdeauna mi-am dorit să fiu celebră!”

Carla Bruni, fost supermodel în anii ’90 și fostă primă doamnă a Franței, admite că dintotdeauna și-a dorit…

Millie Bobby Brown (The Electric State): „Ador tot ce are legătură cu anii ’90”

Millie Bobby Brown revine pe micile ecrane, de această dată într-un SF movie – The Electric State –…

Fenomenul Irina Binder continuă: „Poți și meriți mai mult” – cartea care promite să schimbe destine

Într-o piață de carte în continuă creștere, Irina Binder rămâne un reper literar, contribuind la expansiunea lecturii în…

Andrea Bocelli vine la Unforgettable Festival 2025

Între 12 și 14 septembrie 2025, Piața Constituției va fi transformată într-un amfiteatru cultural de neegalat, unde Andrea…

Vera Wang, apariție spectaculoasă la Premiile BAFTA 2025. La 75 de ani, designerul pare că a găsit elixirul tinereții

Creatoarea de modă a uimit întreaga lume cu silueta sa de invidiat, într-o rochie fără bretele, la evenimentul…

Vernisaj ”Rising She” – O expoziție despre forța și frumusețea feminină, pe 8 Martie, semnată de Dorian Sărmășan

Pe 8 Martie 2025, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, iubitorii de artă sunt invitați la un eveniment…

IAMISIGO câștigă Zalando Visionary Award 2025 

IAMISIGO, un brand fondat în Nigeria, a câștigat premiul Zalando Visionary Award 2025 pentru explorarea revoluționară a meșteșugului…

Care sunt culorile-vedetă ale sezonului de primăvară /vară 2025?

Pe lângă Mocha Mousse, decretată de Institutul Pantone drept culoare anului 2025 și toate derivatele acesteia de bej,…

Când are premiera Survivor România?

Daniel Pavel: ”Concurenții sunt gata de voiajul vieții lor!” Cel mai intens reality show din România, Survivor România,…

Jessica Alba, la divorț, după 16 ani de mariaj

Jessica Alba și Cash Warren divorțează, după 16 ani de căsătorie, conform unui articol publicat de TMZ. Cei doi…