Trenduri de design interior pentru 2021 – ce e nou și ce dispare

trenduri deco 2021

Felul în care ne amenajăm locuințele este direct influențat de pandemie. În ultimul an, majoritatea dintre noi am trăit și am muncit mai mult de acasă, iar acest lucru s-a reflectat direct asupra mediului ambiant. Casa nu mai e doar locul de relaxare și de odihnă, e și birou, loc de întâlniri via Zoom și de socializare sau de sesiuni de sport.

Astfel, publicația Vogue a întrebat mai mulți specialiști în design interior care sunt trendurile care vor domina amenajarea locuințelor anul acesta, iar cuvântul-cheie este confortul. Confortul, practicalitatea și felul în care ne amenajăm casa ca pe un sanctuar sunt elementele dominante în desigul de interior. Casele noastre vor fi mult mai primitoare datorită mobilei din lemn masiv, confortabilă, care te invită la relaxare, iar culorile alese vor fi cele calde; mobila recondiționată va câștiga teren, iar ambientul va fi accesorizat cu lumânări parfumate și cu obiecte de artă create de artizani locali.

trenduri deco 2021

Oamenii vor investi mai mult în amenajarea un spațiu Zoom-friendly. Minimalismul va scădea în popularitate, deoarece timpul petrecut mai mjult acasă neecesita mai multe elemente, mai mult confort, iar spațiile goale pot crea un sentiment de însingurare. Aceeași soarta o vor avea și amenăjarile în culoarea dominantă bej. Stilul ”all beige” va pierde teren în favoarea spațiilor mai colorate, mai vesele, care să eleveze starea de spirit, menționează specialiștii citați de Vogue.

Iată trendurile dominante în materie de design interior pentru 2021:

  • Piesele statement câștigă teren- de la cele mai mari la cele mici, precum vesela de bucătărie sau prosoapele de baie.
  • Se poartă culorile calde, precum scorțișoara și galbenul, la fel și orange-ul, castaniul, lemnul natur – nuanțe care ”încălzesc” spațiile.
  • Minimalismul pierde teren în fața decorului bogat – format dintr-un mix de texturi, culori, de vechi și de nou. Recondiționează mobilier vechi, moștenire de familie sau cumpărat la mâna a doua.

trenduri deco 2021

design interior

  • Reaccesorizează ceea ce ai și pune în valoare piesele cu semnificație sentimentală.
  • În 2021 dispar spațiile și piesele fără nicio întrebuințare sau pe care le foloseai foate rar. Anul 2020 ne-a învățat că ar trebui să ne trăim viața la maximum și sa nu mai irosim nimic. Astfel că funcționalitatea și dualitatea spațiilor urmează aceeași idee.

trenduri deco 2021

design interior

  • Vedem mai puțin bej și gri si mai mult verde, roz, albastru, bleu, trucoaz.
  • Nu te feri de mixuri de culori și de imprimeuri, aduse laolaltă într-o estetică casual.

trenduri deco 2021

design interior

trenduri deco 2021

  • Odată cu creșterea perioadei de timp petrecute pe Zoom, a crescut și cererea pentru corpuri de iluminat care oferă o stralucire caldă feței.
  • Sustenabilitatea rămâne cuvântul de bază și în 2021 – lucru care se traduce și în decorarea și în amenajarea locuințelor.

Foto: Hepta, Architectural Digest/Simon Brown

Categorii Lifestyle